Hvem er vi?

I Shindenkan har VI en åben kommunikationspolitik

Shindenkan er én af Skandinaviens og Danmarks ældste nulevende og større kampsportsorganisationer fra 1967, hvor mere end 50.000 har trænet igennem næsten 60 år.

Shindenkan er en national som international kampsportsorganisation. Vi er fjerde generation siden 1988.

Shindenkan består af to demokratiske organisationer.

I breddeorganisationen for kampsport, Shindenkan, er det muligt at træne flere niveauer af kampsportssystemet Yakami Shinsei-ryu Taijutsu & Karate-do. Der er plads til alle – motionisten som eliten i alle aldre og igennem alle livscyklusser. Det er for alle fra 10.kyu, hvidt bælte til 10.dan, Sort bælte.

I kompetenceorganisationen for kampkunst, Kaidenkan, er det muligt at træne flere niveauer af kampkunstsystemet Hassei Yakami-ryu Taijutsu. Dette er for udøvere på højeste internationale niveau fra og med den ældgamle denshograd Menkyo – Master of all the Martial Arts, oftest modsvarende fra og med 7-8.dan, sort bælte.

Kompetenceniveauet er opbygget gennem 1.000 års udvikling af ledere og kampkunst stormestre, der har bevist deres værd i fredstid, som på slagmarken i den virkelige verden under maksimalt muligt pres. I dag er systemet tilpasset nutiden som et moderne værktøj. Vi kalder derfor vores medlemmer for nutidens; Viking Samurais, da vi har udgangspunkt i en japansk verdenskulturarv, men vores forankring og brobygning er og bliver skandinavisk.

Shindenkan var den første kampsportsorganisation i Danmark, som officielt blev anerkendt som international kompetenceorganisation og specialforbund af DGI Landsforbund og Kampidræt i 2009. Dokumentet blev underskrevet af DGI´s landsformand, Søren Møller og Shindenkan Honbu Dojo´s formand og chefinstruktør, Kimu K. Bjarkmann. 

DGI repræsenterer ca. 1.7 mio. idrætsudøvere i Danmark og er medlem af internationale ISCA med ca. 40 mio medlemmer. 

I 2020 blev den højeste internationale kulturhistoriske anerkendelse officielt tildelt til Yashin Mon. Yakami no Taijutsu. Siden 1876 er det blot sket hvert 10-15 år for ét kampkunstsystem.

Det ældgamle system med den japanske Soke nummer 34, Soke Sensei Tonegawa i spidsen, blev igennem benådning af én af sine senior elever, beæret og blåstemplet af den japanske kejser, regering og kulturministerium, igennem et japansk ridderkors af første grad.

Vi blev etableret i Danmark i 1967. Men vi har mere end 1.000 års historie som japansk verdenskulturarv. Du kan blive en del af denne historie og du er velkommen!

Shindenkans skuldermærker for Yakami Shinsei-ryu Taijutsu & Karate-do (det røde) og Yakami Hassei-ryu Taijutsu (det grønne)

Aftalen blev underskrevet af DGI´s landsformand, Søren Møller og Shindenkan Honbu Dojo´s formand og chefinstruktør, Kimu K. Bjarkmann.

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login