Shakua Sei 2019 – Helhed mellem forskelligheder

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Kinesisk kampsport er måske allermest kendt fra Tai Chi eller Hong Kong Kungfu film. Kina er et land som har været under store forandringer igennem tiderne hvilket også har gjort sit indtog på Kinesisk kampsport og kampkunst. På samme måde som Japans historie har gjort på Japansk kampsport og kampkunst. Dette har også betydet at meget af den originale kinesiske kulturarv inden for kampsport og kampkunst er gået i samme retning som den moderne Japanske kampsport, hvilket måske er meget naturligt når der sker store forandringer i et land.

I Shindenkan har vi rødderne dybt begravet i den originale og oprindelige Kinesiske kampsport og kampkunst igennem Kimu Sensei som har fået træning i dette fra bla. SST. SST fik sin træning igennem et kulturudvekslingsprojekt mellem Kina og Japan hvor han mødte legenden Shakuasei – som var det der kaldes en national Kinesisk kulturskat – det vil med andre ord sige en person der besidder det oprindelige og originale og som man skal bevare.

Yakami Shinsei-ryu Kinesisk Kampsport Shakua Sei Basis Essens Træning er delt i 3 dele med trin for trin opbygning og opsamling af det hele på sidste del. Det essensen af de 3 oprindelige kampkunst stilarter Tai Chi – Hsingi, Bagua samt Qi-gong som bliver serveret på et guldfad for deltagerne på dette kursus. Og måske er det i virkeligheden essensen af alt Kinesisk Kampkunst der bliver serveret – det ved man aldrig når det som altid er Kimu Sensei der skaber kurserne 🙂

SB kurser sker efter 2011 blot hvert 3-5 år. Dette er af hensyn til ressourcer og til at et SB kursusforløb altid varer 3-4 måneder med fordybelser i emnet. Sammenlagt trænes der minimum 35 timer koncentreret, som er fordelt på ca. 13-15 timer på nationalt plan (SB kurset) og mere end 20 timer lokalt. Sortbælte holdet på nationalt plan, får op til 15 timer yderligere undervisning, således de runder de 50+ timer indenfor essens emnet. SB kurser er ikke for alle, – det afhænger af kompetencer og erfaringer, således deltagerne ikke udfordres over evne. Derfor har alle minimum 3-4 års erfaring op til 40+ år. Mere end 80 % af de 35 tilmeldte deltagere har mere end 7+ års Yakami Shinsei-ryu trænings erfaring. Kort forklaret; Alle deltagerne kunne normalt være sortbælter i andre enkeltsporede kampsportssystemer, men ikke i det flersporede mere end 1000 årige gamle kulturarv samuraisystem; Yakami Shinsei-ryu.

Formålet med kurset er ikke at lære nye systemer, men at forstå og drage link til Yakami Shinsei-ryu Karate-do således vi bliver bedre til dette med flere værktøjer i værktøjskassen. Samtidig giver det som altid et kendskab til andre kulturer og andre kampkunst og kampsportssystemer hvilket altid vil skabe forståelse, tolerance og helheder, hvilket jo altid er fantastisk. Der er ikke noget bedre end viden der kan gøre ens kompetencer bedre og mere skarpe.

De fleste kender til Tai Chi fra parker hvor mennesker træner dette i et langsomt tempo. Nogle kender det som helsegymnastik og andre som noget helt andet. Men i virkeligheden er Tai Chi ikke helt som det kendes i dag. Energierne i Kinesisk kampsport og kampkunst er en helhed som vises tydeligt i Yin og Yang på samme måde som Japansk kampkunst har det med In og Yo. Med helhed menes der at alt veksler mellem blød og hård energi og når man kan udøve dette korrekt ja, så er man rigtig god – dvs. Menkyo Kaiden J Vi mennesker indeholder det samme – nemlig positiv energi og negativ energi. Det er en af vores helheder og sådan er det faktisk med alt i livet.

Qi-gong er også en stor del af dette – man lader op og igangsætter den store energi generator – Jebe og KataFit hænger lige pludselig på som en helhed og værktøjskasse. Men kunne det tænkes at Qi-gong i virkeligheden altid har været en del af det og er blevet udskilt som noget seperat på samme måde som de Japanske kampsporter er delt i bla. Karate, Judo og alle de andre Japanske kampsporter? Og hvorfor skulle det være anderledes i Kina end det har været i Japan.Det skal blive spændede at se de næste dele af kurset for der kommer meget mere sammenhæng og essens.

Yakami Shinsei-ryu Kinesisk Kampsport Shakua Sei kurset handler også om at vi som Yakami Shinsei udøvere skal drage links til det vi normalt træner. Og der gik heller ikke lang tid før end de første konklusioner kom frem fra deltagerne. Man kunne lige frem se der blev tændt for ”Ahhaa” knappen mange steder. Det viser bare at alt hænger samme og er de samme kræfter og principper når man kommer ind til kernen i det hele. Og det viser også Kimu Sensei fantastiske evne til at gøre noget kompliceret simpelt og forståligt.

Hele kurset var som altid bygget op trin for trin. Med korrekt benstilling og forberedelse gennem Tachi-ai punkter ved fødderne. Korrekt åndedræt og opspænding således at energigeneratoren blev tændt og frem til første teknik med en Spiral Tsuki. Derfra gik det der ud af med teknikkerne i trinvis opbygning.

Flytning af tyndepunkt, Taisabaki og hvordan udføres tippingpoint med relation til Ken-jutsu (sværd), Yari-jutsu (spyd) og Ju-jutsu (nærkamp). Det hele samlet i en gryde som bare kogte en helt fantastisk omgang kinesisk suppe der blev spist med velbehag.

Stemningen var euforisk blandt deltagerne og der blev arbejdet fuldstændig koncentreret hos alle. Den positive stemning fra OBC og stævnerne fortsatte i endnu et opadgående trin. I pauserne blev der snakket på kryds og tværs af skolerne og alle er ved at finde ud af at i Shindenkan er man en del af et fællesskab der indeholder god stemning og godt kammeratskab. Dette er også med til at skabe en helhed i Shindenkan.

Organisationen indeholder mange forskellige menneske typer som alle har en fælles interesse. Med udgangspunkt i denne interesse lærer vi hinanden at kende på kryds og tværs og finder i virkeligheden frem til at selv om vi er forskellige så indeholder vi alle sammen det samme som helhed og dermed er vi måske ikke så forskellige alligevel – det er bare vores handlinger ud af til der gør forskellen – tænk på at fremtiden skabes af dine handlinger og ikke af det du siger og tænker 🙂

Der har nu været trænet Yakami Shinsei-ryu Kinesisk Kampsport Shakua Sei lokalt mindst 2 gange og det skal blive super spændende at se hvad der kommer på programmet på den næste del af dette fantastiske kursus som virkelig skaber samling og helhed hos både deltagerne, Shindenkan og Yakami Shinsei-ryu Karate-do. Der skal heller ikke været tvivl om at vi som deltagere er meget stolte og beærede over at blive guidet direkte ind i essensen af noget som de fleste kampsports udøvere kun kan drømme om at opleve.

Tak til Kimu Sensei for et fantastisk spændede kursus og tak til alle deltagerne for en super positiv stemning. Lad os alle holde fast i det og lad os sammen skabe en platform for godt kammeratskab og super udvikling.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login