Nyt koncept for BBLUS – Brun Bælte Leder Udviklings Seminar

Det nye BBLUS koncept, som blev gennemført for første gang d. 12. marts 2017, er en succes. BBLUS blev gennemført med kolossal stemning, energi og intensitet på trods af, at det var 13 timers træning ud i et!

Hvordan kan jeg så påstå, at det var en succes? – Det kan jeg fordi jeg var med!

Seminaret er et målrettet Leder Udviklings Seminar, som er fokuseret på at styrke, perfektionere og standardisere deltagernes Yakami Shinsei-ryu Karate-Do’s indstilling og basis, så den bliver knivskarp og vi kalder det i Shindenkan:

”Affyringsrampen til det sorte bælte”

Jeg ved jo at alle vores medlemmer, der er i gruppen 5. – 2. kyu, er meget engagerede og ønsker at være de bedste rollemodeller i Shindenkan og Yakami Shinsei-ryu Karate-Do, de overhovedet kan, og det er jeg meget stolt af.

Netop denne gruppe indeholder jo også de, såvel kommende, som eksisterende lokale instruktører og hjælpeinstruktører, og derfor skal Shindenkan BBLUS også afspejle gruppens behov og møde 5. kyu – 2. Kyu lige præcis, der hvor de er.

Udviklingen

Det er Kimu Sensei, der står for al udvikling i Shindenkan og rammerne for BBLUS er således også sat af Kimu Sensei, der år for år søger at forbedre og optimere udviklingen og sammenhængen i hele Shindenkan fra Kyu til Dan.

BBLUS er som tidligere beskrevet – ”Affyringsrampen til det sorte bælte” – altså et lederseminar med primær fokus på at danne bro til SBTLUS – Sortbæltetræningen med Kimu Sensei.

Dette for både at højne niveauet og tilvænne deltagerne til den kommende træning med Kimu Sensei.

BBLUS udviklings step

  • Step 1. Shindenkan BBLUS har ellers kørt hvert år i marts måned siden 2013 – 2014 som optakt til brunbælte gradueringen og forårsstævnet over 2 dage – fredag fra 16.00 – 23.00 og lørdag fra 08.00 – 12.00. BBLUS var obligatorisk for gruppen 4. – 1. Kyu.
  • Step 2. Shindenkan BBLUS har ellers kørt hvert år i marts måned siden 2015 – 2016 som optakt til brunbælte gradueringen og forårsstævnet over 2 dage – fredag fra 16.00 – 22.00 og lørdag fra 08.00 – 12.00. BBLUS var obligatorisk for gruppen 5. – 1. Kyu.
  • Step 3. Shindenkan BBLUS kørte ugen før forårsstævnet 2017 og det var planlagt til at være 13 timer på samme dag – altså fra 08.00 – 21.00. BBLUS er obligatorisk for gruppen 5. – 3. Kyu og valgfrit for 2. – 1. Kyu som til gengæld er obligatorisk på SBTLUS.

Samarbejdet

Kimu Sensei laver altid rammerne for aktiviteter i Shindenkan og sikre på den måde at der er sammenhæng, en rød tråd – der fastholder essensen i Yakami Shinsei-Ryu Karate-Do.

Og da Kimu Sensei gav mig rammerne til det nye BBLUS koncept blev jeg glad, både fordi at jeg syntes at konceptet var spændende, men også fordi at det ville være en udfordring for mig – at skabe sammenhæng og holde fast både i deltagerne og mig selv – hele vejen gennem de 13 timer.

Konceptet

Hvad er så det nye i Kimu Senseis BBLUS Koncept – Tja, som i alt andet i Shindenkan bliver deltagerne også på BBLUS stævnet, mødt hvor de og der sker en udveksling i bedste Shindenkan ånd, med gensidig respekt og accept som forbereder eleverne fra 5. – 2. Kyu til deres vej mod det sorte bælte i Shindenkan – samt ikke mindst deres instruktør J

Rammerne var følgende for deltagerne på BBLUS:

  1. BBLUS skal ligge ugen før forårsstævnet.
  2. BBLUS skal ligge i forlængelse af BB pensumstævnet og den nationale ubevæbnede kompetence repetition.
  3. BBLUS skal starte med 1 times Shiatsu repetition
  4. BBLUS skal indeholde 3 meditationslektioner af 30 minutter efter Kimu Senseis retningslinjer.
  5. BBLUS skal have 3 lektioner, hvoraf 2 skal være Ryugi med gruppearbejde og 1 skal være Ryuha.

Udfordringen

Rammerne var spændende og udfordrende for mig, fordi det ville kræve, at min plan skulle indeholde en rød tråd, både for dem der ”kun” var en del af BB pensumstævnet med 2,5 timers træning og 30 minutters KataFIT 8S og den 2 timer lange nationale ubevæbnede kompetence repetition, og for dem der skulle forsætte videre med BBLUS. En plan og rød tråd – der kunne fastholde både mig selv og deltagerne gennem samtlige 13 timer.

Eksekvering

Hvordan gik det så at køre BBLUS ugen før forårsstævnet og i forlængelse af BB pensumstævnet og den nationale kompetence repetition?

Det gik rigtig godt, og deltagerne udtrykte selv stor forbavsede over at de kunne holde til det, men det var sådan at kombinationen af Shiatsu og meditation gjorde at fordybelsen i Ryugi og Ryuha blev større og større – og de fleste følte at de kunne blive ved…!

Det var superfedt hele vejen i gennem og endnu engang havde jeg et fantastiske samarbejde med Kimu Sensei op til BBLUS og det gjorde, at BBLUS var en kæmpe succes, over 13 timers træning på en og samme dag. Jeg føler mig stadig heldig – fordi jeg fik lov til at være med i til at udfylde rammerne og gennemføre BBLUS efter det nye koncept.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login