Forårsstævne 2014 – Kihon et sjovt fundament

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Efter en meget lang og mørk vinter er solen og foråret så småt ved at finde på plads igen. Mængden af dagslys i januar måned, har været på det laveste niveau i de sidste 45 år. Februar har ikke været meget bedre men nu har vi marts og det er igen blevet tid til et fantastisk forårsstævne i året 2014.

Til dette stævne var der tilmeldt 225 deltagere og med mængden af tilskuere, kommer vi endnu engang op på imellem 450-500 der kommer igennem Shindenkans forårsstævne 2014. Dette er faktisk ret flot for et forårsstævne. Men mon ikke det også skyldes at solen kiggede frem og man kunne ligefrem lugte foråret lige om hjørnet? Og mon ikke også at alle var klar til en fest?

Som alt andet i Shindenkan så er der ikke noget der ikke kan udvikles. Det nye instruktørkoncept var derfor en udvikling af de instruktørressourcer som pt. er aktive i Shindenkan. Kimu Sensei forklarede at konceptet går ud på, at lære af fortiden – forberede sig på fremtiden og leve i nuet.

Det vil med andre ord sige, at en dynamisk organisation som Shindenkan kun kan være dynamisk hvis alle led i organisationen er dynamiske. Så derfor var det nu tid for instruktør udvikling under stævnerne. Det har der faktisk været hele tiden for Chefinstruktørerne, men nu var det også tid for de næste i rækken til at blive klædt på, med mere end de lokale instruktørværktøjer. Selvom de nye ressourcer er erfarne lokalinstruktører, så er det noget andet når man skal undervise 40-80 mennesker som man måske ikke kender og i et inferno af larm fra de forskellige TG grupper der træner rundt om i salen. Det kan lyde som en barsk opgave og det er det også, hvis man ikke træder i karakter og viser hvem man er som instruktør.

Konceptet blev en succes både for instruktørerne som fik en masse nye værktøjer og fandt ud af en del om dem selv. Men i høj grad også for deltagerne, der fik fornøjelsen af at blive undervist i mindre grupper med egne instruktører.

I Shindenkan har vi en ret så stor del af teenagere, som alle har forskellige livscyklusser, vokseværk og humør svingninger. Sådan er livet som teenager og det er noget som vi i Shindenkan tager ret alvorligt og det er noget som vi gerne, vil gøre til en positiv oplevelse. Derfor kunne Kimu Sensei også præsentere det nye JokoTeens koncept. En del af dette koncept er træningen af JokoTeens under stævnerne.

Alle JokoTeens fra 12 – 14 år var blevet delt op i grader og TG grupper. Dette var gjort for at få en konkret opgørelse over hvor mange JokoTeens der var i hver TG gruppe. En stor del af det nye JokoTeens koncept handler om udvikling i det tempo der passer den enkelte JokoTeen. Under stævnet skulle udviklingen stå sin første prøve, idet alle de registrerede JokoTeens fik lov til at træne på et niveau højere end de plejede. Dvs. de rykkede et hold opad. Og hvilken succes det blev.

Alle de JokoTeens der fik chancen greb den og de holdt fast i den hele tiden. Der blev udvist fokus og koncentration i en sådan grad, at man skulle tro det handlede om liv eller død. Det er sjældent set at så mange teenagere kan arbejde så hårdt og efterfølgende smile over hele hovedet. Et fantastisk syn og en helt fantastisk oplevelse for alle JokoTeens som alle efterfølgende var i ekstase over dette stævne. I fleres øjne det bedste nogensinde 🙂

Som alle andre stævner i Shindenkan så er der en rød tråd og nogle ret så vigtige budskaber der skal fremlægges. De skal selvfølgelig hænge sammen med den undervisning der bliver lagt for alle TG grupperne under hele stævnet. De fleste i Shindenkan ved at Kihon er meget vigtigt og det er essentielt for udvikling og dygtiggørelse inden for kampsport. Men når noget er essentielt og meget vigtigt, så kan det også meget hurtigt blive ensformigt og måske lidt kedeligt, når man er nødt til at træne det igen og igen for at blive rigtig dygtig. Så derfor var det tredje koncept netop at få Kihon gjort interessant, sjovt – ja, ligefrem sexet, uden at det gik ud over indlæringen og på en måde som gjorde, at alle lige fra JokoKidz til de voksne kunne lære noget. Så der skulle tænkes ud af boksen i de enkelte teams og hvilken tankegang det fik igangsat. Der blev lavet Kihon i versioner som aldrig tidligere er set i en karate skole. Alt sammen på en sjov og meget lærerig måde og uden at skabe forvirring, men derimod større forståelse for vigtigheden af korrekt Kihon. Når man forstår og kan mærke vigtigheden af korrekt Kihon, så begynder ens udvikling også at kunne tage fart. Og når udviklingen tager fart, så bliver Kihon et sjovt fundament der kan være rigtig sexet 🙂 I Shindenkan er der også tradition for, at op- og nedvarmning gøres på en lidt anderledes og sjov måde. Denne gang var det blevet Kjeld Renshi-dai’s tur til at udfolde sine talenter for sjov og spas. Dette gav gang i diverse dansetrin og menneskelige popcorn maskiner. Ja, kære læser man skal have været der, for det var et fantastisk syn som helt sikkert har brændt sig godt og grundigt ind på nethinden hos alle tilskuerne 🙂
Efter den altid spændende graduering session og uddeling af grader var det tid for alle at takke af for denne gang.
Men først skulle en ny Kohaku-jin – rollemodel udnævnes. Det var Jill Fra Jokokan Korsør, hvor hendes lokale chefinstruktør Martin Renshi holdt en lille tale. I Shindenkan belønner vi de voksne og børn, som ikke holder sig tilbage af skavanker, men tager dette med et lyst sind, gå-på-mod, accept og en position som rollemodel og inspiration for andre. Arbejdsmarkedsstyrelsens mén tabel skal opfyldes. Vi vil som altid gerne takke alle fremmødte for deltagelse og for at støtte op om Shindenkan som organisation. Det er fantastisk at så mange møder frem hver gang – mange tak for det. Der skal også lyde et stort tillykke til alle der bestod deres graduering og skal vi så til at gøre klar til et brag af et sommerstævne? På gensyn til sommerstævne 2014.
Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login