Af Martin E. Hansen, Medlem indtil 2018

Hvornår mon det topper? Hvornår er der ikke plads til flere pebernødder i kræmmerhuset? Shindenkans stævner bliver stadig større om end vækstraten ikke er så stor mere, men med ca. 225 deltagere på gulvet og næsten det samme antal publikummer er det også svært at finde plads til flere i en ganske almindelig sportshal. Men der er naturligvis stadig plads til flere og vi håber i Shindenkan, at vi får lige så stor opbakning i 2014 til vores stævner og kurser, som vi havde det i 2013. Mon ikke at 2014 bliver året hvor vi runder de 500 til et stævne?

Succesfuld eksekvering kræver god forberedelse – Det er nøgleord bag alle aktiviteter i Shindenkan. Mange virksomheder forsøger at tilstræbe dette – nogen har mere eller mindre succes, andre fejler totalt – I Shindenkan er det kultur. Vi gør det i Shindenkan, som mange større organisationer drømmer om. I Shindenkan er vi gennemsyret af perfektion, dynamik og god forberedelse takket være en stormester, der gennem hele sin karriere både professionelt men også kampkunstmæssigt er drevet af at udnytte sit fulde potentiale. Som individ ville dette måske opfattes som en egoistisk tankegang, men Kimu Sensei gør det ikke for sig selv, men for et større formål – Shindenkan. Fra individ til empowerment og fra egoisme til næstekærlighed. Jule stævnet var derfor også forberedt til mindste detalje. Kimu Sensei havde som altid i ugerne og dagene op til stævnet udstukket rammerne og hovedbudskaberne, som instruktør teamsene efterfølgende operationaliserede til træningsplaner, der så blev handlet ud til stævnet. Ud over alt dette er der naturligvis lagt adskillige timer i den praktiske forberedelse, som stævnechef Søren Renshi styrer med hård, kyndig og kærlig hånd med hjælp fra de mange frivillige kræfter som typisk er højere graduerede elever. Tak for det!

Traditionen tro indledte Kimu Sensei julestævnet med en lille juletale for at runde året af og ytre de vigtigste begivenheder fra året der gik. 2013 blev et år i POMW’s tegn og også afslutningen på Shindenkans hidtil største og mest kontroversielle projekt. Kimu Sensei indledte rejsen tilbage i 2011 og nu her ca. 2,5 år senere er projektet respekteret verden over fra skydningens top, civilt såvel som militært. Kimu Sensei har skudt med de bedste i verden, har været undervist af de bedste i verden og ja…. skudt lige op med de bedste i verden. Men vigtigst af alt og det som var projektets vigtigste milepæl – bevist Minouchi Senseis tese. For hans eget vedkommende vidste Kimu Sensei godt at han kunne opnå og mestre den moderne krigers metier hurtigt og finde essensen. Han vidste også at chefinstruktørerne med ret stor sikkerhed og relativt hurtigt ville skyde et acceptabelt niveau. Det spændende var, hvor langt nede i graderne at Yakami Shinsei-ryu kampsportstilgangen, indstillingen og læringsprocesserne i Shindenkan ville kunne overføres til skydningen. Det viste sig at det kunne ske på et meget tidligt niveau og allerede fra 2-4 års træning i Yakami Shinsei-ryu og Shindenkan, og som I kan læse her på hjemmesiden kan POMW skabe en dansk 1. divisionsskytte på ca. 3 mdr. svarende til en US. Master skytte. Ganske imponerende, men som Kimu Sensei siger – ”Skydning er simpelt – Når bare man ikke ser på det som værende andet”. Man må heller ikke glemme at skydevåben jo netop blev lavet for, at man hurtigst muligt kunne træne en hær med høj effektivitet. Ud over POMW havde Kimu Sensei også haft mulighed for i 2013 at komme til Japan på stormester træningslejr for Great Grandmasters, hvor han fik levet sig selv ud som kampkunst stormester, hvilket han sætter stor pris på, da alle i Shindenkan skal have mulighed for optimal udvikling, og udviklingsopfordringen gælder for alle – fra top til bund og fra bund til top, men toppen går forrest på vejen.

Inden selve undervisningen rigtig kunne gå i gang skulle deltagerne lige varmes igennem, hvilket efterhånden er blevet et indslag i sig selv. Hvert år får de to Honbu hjælpeinstruktører Søren og Martin Renshi til opgave af Kimu Sensei at forberede en sjov opvarmning ud fra tidens trends og som sjov ice-breaker. Dette var i år til deltagernes store fornøjelse nogle lette dansetrin inspireret af de danske julefrokoster og ”Vild med dans” feberen. Og de 2 herrer formår faktisk at præstere dans der er værre end Allan Simonsens præstation uden at denne skal nedgøres 🙂

Efterfølgende blev deltagerne inddelt i TG-grupper dvs. 4 hold, med TG1 og TG1,5 værende de største med i alt over 120 deltagere. Hver TG-gruppe fik tildelt deres instruktør teams, hvor flertallet af instruktører var tildelt de ovennævnte 2 grupper. Kimu Sensei underviste den øverste TG-gruppe, undtaget sortbælterne, der selv underviste, som led i deres videregående instruktøruddannelse. Det er jo netop under stævner som dette, at videns overførsel fra meget erfarne, højere graduerede og toptrænede chefinstruktører, kan videregives under de mest optimale forhold som instruktør team med ansvar for måske op til 100 elever på et hold. Kimu Sensei havde tilrettelagt undervisningen således at den byggede videre på temaet fra SBTLUS, som er det 2 dages sortbæltestævne der leder umiddelbart op til det årlige jule- og sommerstævne. Temaet var denne gang Koryu Naihanchi Sandan, herunder forståelsen af bunkai i flere niveauer, samt hvorfor Kata er bygget op som de nu er. Således var hovedbudskaberne symboliseret som en ”flaske med indhold”. Først træner man fundamentet og den rent tekniske udførsel – flasken, herefter hvorledes teknikken anvendes gennem kumite – indholdet og til sidst den optimale udnyttelse af teknikken og dig selv gennem bunkai kumite – flasken med indhold. Budskaberne blev velmodtaget i alle TG-grupper og der blev til alles ros arbejdet meget intenst og fokuseret på det udvalgte pensum, der understøttede budskaberne.

De næsten tre timer med undervisning fløj afsted i et tempo, der minder om julegaveræset på en travl 23. december og det var blevet tid til det traditionsrige fællesbillede, hvor alle tilstedeværende inklusive publikum sætter håret og finder et endnu større smil frem så alle verden over kan se, hvordan vi hygger os i HC Andersens og Vikingernes Danmark.

Det var blevet tid til dagens sidste indslag og for mange også dagens højdepunkt – graduering. I alt 184 elever var indstillet til graduering. Ud over dette var der også gennemført endnu et succesrigt ken-jutsu 1 kursus med 20 deltagere, der naturligvis skulle på gulvet først og vise deres ny opnåede kompetence sammen med kursusinstruktør Jens Hanshi-dai foran Kimu Sensei og resten af Shindenkan. Deres kompetence graduering forløb rigtig flot og Kimu Sensei så tilfreds ud, hvilket jo altid er godt tegn. De efterfølgende 1,5 time blev TG-grupperne kaldt på gulvet en efter en for at vise udvalgte teknikker herunder naturligvis også, det der var trænet på selve stævnet. Som vanligt blev graduerings sessionen afsluttet med Kata udskilning, hvor alle TG-grupper er på gulvet og vise Kata, men ”udgår” efterhånden som de ikke har lært de Kata der skal vises.

For at slutte ringen blev der afsluttet med Koryu Naihanchi Sandan med deltagelse af gruppen Kimu Sensei havde undervist, som havde fået en ganske speciel opgave som gruppe og med sig selv, samt sortbælterne.

En lang men god dag havde nået sin afslutning, og det er med stor glæde at vi kan ønske alle graduanterne et stort tillykke med de nye grader og kompetencer. Flere deltagere havde fanget Kimu Senseis opmærksomhed under stævnet og gradueringen bl.a. Lisbeth fra Slagelse, der sprang en grad over og blev gradueret 8. kyu direkte, flot! Alle JokoKidz gjorde det virkelig godt og det er jo altid svært at fremhæve nogle enkelt, men en håndfuld JokoKidz fik særlig ros for en flot graduering, stævne og indstilling. Kimu Sensei har altid øje for talentet og den ekstra kontinuerlige indsats, men vigtigst dem virkelig viser at de vil, og det bliver belønnet.

Tilbage er kun at ønske en rigtig glædelig Jul og et godt lykkebringende Nytår til Jer alle – Shindenkanere, familier, venner, sponsorer og læsere rundt om i Verden. Vi glæder os til 2014, som med sikkerhed bliver et skelsættende positivt opbyggende år for Shindenkan.

Godt nytår!

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login