Efter Kimu Sensei har kørt pilotprojekt, og planen er blevet fintunet på chefinstruktørerne har elever i Shindenkan nu mulighed for at deltage på POMW III i SDKSkyt regi, hvor skydningen nu kommer ud under åben himmel, med 9mm skydning og forøget kendskab til pistoler.

POMW II blev før sommerferien afsluttet med stor succes og fantastiske resultater. Deltagerne derfra der har valgt at gå videre med POMW III havde som første del af kurset hjemmetrænet med 2½ uges tørtræning ifølge POMW skydeteknisk håndbog, så deres POMW skydeteknik var klar til at tage med ud under åben himmel.

Vi mødtes søndag d. 1 september om eftermiddagen i hullet på Hanebjerg Skyttecenter, hvor der i løbet at kort tid blev klargjort til POMW udendørsskydning – svarende til terrænskydning. Der blev skudt på IPSC skiver, da POMW Pistol Intermediate efter afslutning kan videreføres til en DSkyU DSF A licens med efterfølgende A+ ”Skyd selv” licens. Hvilket er den licens alle Skytteinstruktørerne har.

Da vi nu med udendørsskydningen ikke har lige så stramme fysiske rammer, idet der ikke er skydebåse, men ”bare” en skydelinje, og ikke forudsigelige faktorer som sol, vind og regn, var der naturligvis fra start af fokus på Sikkerhed, Sikkerhed, Sikkerhed.
Det betød info om safety zone, ladebord, sikkerhedvinkler og våbenhåndtering generelt blev gentaget. Dernæst var der tørtræning på skydelinjen med 9mm CZ Shadow SP01, således alle havde den størst mulige fortrolighed med pistolerne, inden vi gik i gang med skarp ammunition.
Under tørtræningen, og den efterfølgende vådtræning, var hver enkelt skytte mandsopdækket med en dedikeret skytteinstruktør, igen på grund af Sikkerhed, Sikkerhed, Sikkerhed, men også for at give den optimale indlæring, med fokus på POMW skydeteknik.

Alle fik en god fortrolighed med pistolerne, og øvet deres POMW skydeteknik, gennem terrænskydning på 7, 10, 12, 15m og 25 m afstand. Skudbilledet blev analyseret efter hver runde, så der hele tiden kunne optimeres – oftest ved at fokusere på POMW skydeteknik.
Den værste rekylskræk forsvandt, og alle arbejdede med fokus på deres egen skydning, og sikkerhed, uanset om sidemandens varme pistolhylstre ramte ens skydebriller eller røg ned bag kraven og videre ned af nakken 🙂

Da fortroligheden og teknikken var blevet indøvet, var det tid til at gå et skridt videre, og arbejde med og rekylkontrol og reset, for derigennem at have mulighed for hurtigere at afgive præcise sigtede skud.
Da dage var omme havde de fleste ømme tommelfingre af ustandselig at lade, hvilket indebærer at mase 9mm ammunition ned i magasinet – noget der kræver tilvænning og måske en klemlus eller 2 før det kører glat.

Søndagen efter, d. 8 september, havde alle haft endnu en uge til at tørtræne derhjemme og få arbejdet med hvad der måtte være fundet at fejl sidst. Der bør være mindst ca 10 gange så meget tørtræning, som vådtræning, og når der vådtrænes skal hvert skud tælle. Dels fordi det jo koster penge at skyde, men især også fordi indstillingen er at alle skud tæller skud, for vi spilder jo hverken vores tid, eller vores penge.

Vi repeterede lektionen fra sidst – altså Instruktion samt Sikkerhed, Sikkerhed, Sikkerhed, og derefter tørtræning, inden vi igen gik over til vådtræning. Da skytterne nu havde 100% frisk våbenhåndtering fra sidste uge, og den netop overståede tørtræning, blev der nedmandet til ”kun” 1 skytteinstruktør per 2 skytter 🙂 Der blev skudt på 7, 10, 12 og 25 meter, denne gang med træning af reset fra start af.
Derefter gik vi tilbage på 7 m og trænede transitioner, nedefra og op, fra side til side, og til sidst i ”cirkel”. Med transitionerne blev der også arbejdet på split, altså det at få en jævn rytme i skuddene, hvilket giver en meget hurtigere skudafgivelse, end at skyde i ”byger”.

Terrænskydningen blev forlænget med en lille time, da vi fik love til at låne lidt af den efterfølgende skytteforenings tid, og i den sidste time blev alle presset til at yde mere, i form af hurtigere skydehastighed, men stadigvæk med fokus på Sikkerhed, Sikkerhed, Sikkerhed og teknik.
Efter den efterfølgende oprydning – med masser af Range Chickens 🙂 gik vi ind til baneskydning for at repetere med 100% fokus på POMW Skydeteknik
Det var meget anderledes at komme indenfor efter en hel formiddag i den friske luft, og de fleste var mærkede af at have skudt et par hundrede 9mm skud, med deraf følgende træthed, og ikke helt 100% koncentration.
Efter pistolrensning, var der skydning igen med 9mm, men på præcisionsskiver, med analyse af skudbillede og pointtælling. Det blev en lidt lang eftermiddag for de fleste

Søndag d. 22 september var det så tid til den sidste del af POMW III.
Her havde der så igen været 2 uger med tørtræning, så alle havde fået afpudset deres POMW skydeteknik, og hævet niveauet endnu en tak.
Hele formiddagen blev igen brugt i ”Hullet”, med grovpistol skydning med transitioner, både op og ned, fra side til side, og i ”cirkel”. Skytterne udviste stor sikkerhed i deres våbenhåndtering, og koncentration igennem hele forløbet, og lod sig ikke genere af forstyrrende elementer.
Reset var godt indarbejdet, og splittiderne havde også fået en god rytme.

Efter transitionerne var godt indarbejdet, blev det tid til en joker, idet Kimu Sensei fik stillet en barrikade op, som de så skulle skyde udenom. Pointen her var at placere sig med korrekt afstand til barrikaden, for derefter at lade pistolen og læne sig ud, affyre det ønskede antal skud, aflade, og derefter læne sig ind igen. Naturligvis skulle det også tørtrænes, inden alle en for en fik lov til at prøve under Kimu Senseis personlige overvågning.
Til sidst var der skydning mod stålmål på små 50m afstand, og igen overraskede mange sig selv ved faktisk at kunne ramme på denne afstand. ”Du kan meget mere end du selv og andre påbyder dig” 🙂 Ja for ”Der er plads til alle”, men ikke til Jantelov

Endnu en hurtig oprydning, og så op i Skyttehuset for at vaske hænder, spise frokost, og derefter en præsentation fra Kimu Sensei med de foreløbige resultater fra POMW projektet.
Så var der pistolrens – kend dit våben, efterfulgt af baneskydning med cal .22.
Efter et par timer med grovpistol, føles det lidt som at skyde med ærtebøsse, men det er vigtigt at fastholde sin POMW skydeteknik, og ikke springe over hvor gærdet er lavest.
Og det var der ingen der gjorde, for i modsætning til sidste gang, var der en høj koncentration under hele forløbet, fastholdet af en fast styring mod målet fra skytteinstruktørteamet.
Der blev analyseret skudbilleder, lavet POMW skydeteknik, og leveret supergode resultater, som kan studeres nærmere i den officielle POMW III artikel.

Men det kan nu, igen man bare på højere niveau, konkluderes med 100% sikkerhed at POMW skydeteknisk håndbog, kombineret med indstillingen optrænet gennem Yakami Shinsei-ryu, giver meget gode resultater på meget kort tid.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login