Sortbælte Lederudviklingskursus (2012)

Af Mads og Bjørn Thon, Medlemmer indtil 2012

Dette var vores første lange kursus vi skulle på, vi havde mentalt og fysisk forberedt os på det, så det var en overraskelse at det var mere i sindet og de små bevægelser med krafudladning vi skulle arbejde på. Vi skulle lære at gå i rigtig zenkutsu frem og tilbage, med alle de små finesser der er som krydsspænding og holde den indtil den skal udlades til skridtet er fremme og f.eks. tsukien er slået. Vi prøvede alle de andre grundstillinger, for at se hvilken man stod bedst i hvis man blev skubbet fra siderne, foran og bagved. Konklusionen af det blev man stod bedst fast i shiko-dachi, og dårligst i Heikosu-dachi. Vi fandt ud af der var en sammenhæng mellem alle stillingerne fra heikosu-dachi til mosubu-dachi osv. Vi overførte vores viden fra de stående stillinger om til de gående. Vi fandt ud af hvor vigtigt det er at kunne gå rigtigt, med en lille reaktions øvelse, hvor vi stod overfor hinanden og den ene skulle stå i zenkutsu og den anden i heiko-dachi. Personen der stod i zenkutsu skulle slå med foreste hånd mod den andens bryst. Hvor man så skulle nå at parere slaget. Hvis ikke man stod med løftede hæle i heiko-dachien var man for langsom til at parere. I zenkutsuen skulle man stå med en krydspænding i en korrekt zenkutsu for at få det til og virke. Hvis Kimu Sensei ikke syntes det virkede helt måtte vi gå frem og tilbage i zenkutsu igen for at huske alle de småting som vi skulle bruge til at blive bedre til reaktions øvelsen.

Lejren startede og det var som sædvanelig en god lejr, vi har jo været med i nogle år.
Da vi så kom hjem og tænkte over de 17 timers træning vi havde fået, fandt vi først der ud af hvor godt det egentlig havde været.
Tak for en god lejr og godt kursus.
Mads og Bjørn

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login