JokoRoots: Jokokan Amager – Tilbage til rødderne, med et smil på læberne.

Af Søren Nielsen, Kommunikationsudvalget

Som lovet i artiklen “I-lejr 2004″ og i introduktionen til klummen ” Jokokan Danmark – hvem er vi “, så skal jeg nu fortælle jer om min egen skole.

Jokokan Amager blev startet i marts 2003. Jeg har altid haft et ønske om at få mulighed for at have min egen skole. Samtidig har det også altid været et krav til mig selv, at der skulle være noget i baglandet, som kunne støtte og udvikle mig og min skole. Selvom jeg ikke selv syntes, at jeg var klar til det, da jeg i sin tid blev spurgt om jeg ville starte skolen, så er jeg meget glad for at Jokokan’s Forbundsbestyrelse fik mig overbevist om, at jeg var klar. Det er typisk for Jokokan at overbevise eleverne om, at de kan meget mere, end de selv tror.

Jokokan’s stormester i Japan, Soke Sensei Tonegawa, har tidligere været stormester for en anden karateskole, der også ligger på Amager. Derfor havde jeg også den ide, at der stadig måtte være potentiale for en skole, der på en eller anden måde havde tilknytning til ham. Desuden så jeg det som en ære, at få lov til at repræsentere hans system og organisation på Amager. Det er næsten som at vende tilbage til rødderne. På en regnfuld juli onsdag og med fare for at virke skizofren, besluttede jeg mig for, at lave et interview med mig selv således at I derude, kan få et indblik i Jokokan Amager og i hvem jeg er, og hvad jeg vil med Jokokan Amager.

Hvorfor begyndte du at træne i Jokokan?
Da jeg startede, havde jeg brugt et år på at lede efter det ” rette” system for mig. Jeg kendte til Jokokan fra Gimle Medborgerhus , hvor jeg trænede i en anden klub. Jokokan’s stormester Soke Sensei Tonegawa kendte jeg også til fra en helt tredje klub, som jeg trænede i fra 1986 og frem til 1996. Derfor var det ikke tilfældigt at jeg begyndte i Jokokan, det var det rette system for mig.

Hvad er det der gør at du stadig træner i Jokokan?
Jokokan har simpelthen det jeg søger. Åbenhed, udvikling og masser af udfordringer. Yakami-ryu er et system som jeg varmt kan anbefale til alle. Selvom jeg i mange år havde trænet andre steder, så er det først, da jeg starter i Jokokan, at jeg virkelig forstår og mærker, hvad det vil sige at udvikle sig igennem sin træning.

Hvad ser du som værende kernen i Jokokan Amager?
Det er svært at sige. Vi er stadig nye som skole, men hvis jeg skal pege på noget, så må det være den humoristiske, afslappede og seriøse ånd der hersker i skolen. Det er godt at se, at alle har et smil på læberne, både før og efter træning. Og specielt også når jeg fortæller en dårlig vittighed.

Gør du/I noget specielt for at skabe fællesskab i jeres skole?
Vi prøver at skabe en stemning, der gør at eleverne allerede fra starten føler sig velkommen og at de er en del af et fællesskab. Det er meget vigtigt, at der ikke er nogen elever, som føler sig udenfor.

Hvad gør I som skole for at få nye elever?
Køre den fælles pr. kampagne i Jokokan og sørger for at få skabt nogle gode ambassadører for skolen. Desuden er vi meget opmærksomme på, hvor der er mulige elever ,og hvor vi har mulighed for at blive set.

Hvad gør I som skole for at nye elever skal blive?
Inspirere og motivere dem. Får dem til at føle sig trygge og velkomne. Det er selvfølgelig vigtigt at træningen er spændende , det er jo derfor de kommer. Desuden er det vigtigt at lytte, hvis eleverne har noget på hjertet. Også selv om det er noget negativt.

Tror du at Jokokan Danmark er anderledes end andre organisationer?
Ja, det er jeg ret sikker på. Den holdning og de tanker der eksistere i Jokokan, har jeg ikke hørt eller set andre steder. Det er en organisation, hvor der bliver lyttet til medlemmerne og hvor der er mulighed for at gøre en forskel. Jeg tror virkelig at der er mange erhvervsledere, som ville kunne lære noget at Jokokan organisationen.

Hvad gør I som skole for at skabe et socialt samvær?
Taler sammen. Det er vigtigt at få alle til at føle sig trygge, og at de får en god oplevelse. Vi har ikke lavet det store sociale samvær endnu , men jeg ved at nogle af eleverne har noget i støbeskeen, og det glæder jeg mig til.

Hvad gør du selv som instruktør?
Sørger for at skabe en afslappet og tryg stemning. Det skal være en god oplevelse at være til træning. Jeg er nok det, man kan kalde for en hyggeonkel. Jeg når altid at tale med alle, der er kommet til træning, og hvis der er nogle elever der gerne vil fortælle noget, så lytter jeg. Det er vigtigt at vise, at man som chefinstruktør godt kan have det sjovt med at undervise.

Hvad er dit mål/drøm med Jokokan Amager?
At få en solid og udviklende skole. En skole hvor eleverne og instruktørerne efter træning, kan køre hjem med et smil på læberne. Et smil der er tegn på, at de har haft en sjov og lærerig træning. Det er også et mål, at blive kendt i lokalsamfundet som en seriøs skole hvor udvikling og god træning er i højsædet.

Hvad er dit eget mål/drøm som instruktør og elev i Jokokan?
At blive ufattelig dygtig. Og med det, skabe en stemning, der gør at eleverne bare må til træning, selv om der er fodboldlandskamp i fjernsynet. Man kan jo altid leje en storskærm, der kan lokke eleverne til træning. Jeg har også altid haft som mål, at være i stand til at træne, når jeg engang når alderdomsalderen.

Tror du at Jokokan Amager kan gøre noget for lokalsamfundet?
Ja, hvis vi bliver synlige og får folk til at forstå, at der findes et alternativ, som har værktøjer til at gøre deres hverdag lettere, så er jeg sikker på, at vi har gjort noget rigtigt godt for lokalsamfundet. Det er vigtigt at vise, at karate ikke nødvendigvis skal være stift og kedeligt, men at det kan være sjovt og samtidig lærerigt at træne karate.

Ledelse: Søren Nielsen, f 1967,

Rustfri kleinsmed og European Welding Specialist.
Har i 20 år været i den rustfri smedebranche.

Budo Cv.
Fra 1983 til 1986 trænede han forskellige stilarter, bla. Shotokan og WT. I 1986 startede han på Amager Karate Skole, der trænede Gensei-ryu Karate. Fra 1996 til 1999 trænede han Gensei-ryu Karate i Gimle Medborgerhus. I 2000 startede han i Jokokan.

December 1992 1. dan Gensei-ryu Karate.
Februar 2003 1. dan Yakami-ryu Gensei Karate-do.
Juni 2004 2. dan Yakami-ryu Gensei Karate-do.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

login