Shindenkan - International

Hvad er Shindenkan International?

Shindenkan International er et udtryk for, at Shindenkan igennem Yamana-Itotani Sensei, fik en International Worldwide Licens af SST – Soke Sensei Tonegawa no Yukio, som er den 34. Stormester i Yashin Mon, den 18. Stormester i Yakami no Taijutsu og den 1. Stormester i Yakami-ryu Karate-do. Det betyder, at Shindenkan igennem Yamana-Itotani Sensei siden 31.Marts.2018, er en selvstændig officielt anerkendt Sodenke organisation i Europa og nu også resten af verden. En organisation der repræsenterer kampsportssystemerne i Shindenkan, Yakami Shinsei-ryu Taijutsu og kampkunstsystemerne i Kaidenkan, Hassei-ryu Taijutsu.

Jokokan

Siden 1992 har Yamana-Itotani Sensei været SST´s Yashin Mon. Yakami no Taijutsu officielle system og Jokokan organisationsrepræsentant, og fra 1996 den selvstændige Sodenke Stomester i Europa og Skandinavien, herunder Danmark

  • Jokokan blev grundlagt i 1988 og Bujutsu Kodosokukai i 2007
  • Jokokan blev grundlagt med en levetid på 30 år, – SST ville da være 80 år

Jokokan blev grundlagt for at ”nørde med Koryu Budo og Bujutsu”, som skulle resultere i så mange Menkyo Kaidens (Initiated grandmaster of all the martial arts) som muligt for, at sikre den fremtidige kunstarv og kampkunsttradition til fremtidige generationer.

I perioden 1989-1996 var der stort set kun seniorudøvere indenfor SST´s organisation, men med sporadiske traditionelle samtræningslektioner med andre stormestre fra andre Koryu (ældgamle) systemer. Det ændrede sig dog drastisk fra ca. 1996, hvor det rygtedes hvad formålet var og det ultra høje niveau blev kendt. Der var nemlig skabt et forum, hvor alle over denshograden Menkyo Kaiden havde et ”Koryu Budo og Bujutsu nørde forum” på kryds og tværs af det hele – det var rent i tanke, ord og handling – et klinisk rent laboratorium. Perioden fra 1996-2007 var den bedste blomstrende Koryu Budo og Bujutsu tid i Yamana-Itotani Sensei’s og mange andres liv.

SST og Kimu Sensei på hotel Okura, Tokyo

Bujutsu Kodosokukai

Bujutsu Kodosokukai blev grundlagt i 2007 for at imødekomme de fremtidige generationer på alle niveauer, både indenfor Sport og Koryu. Det var et ønske fra nogle af de stormestre med store sportsorganisationer. Det er ikke nogen hemmelighed, at Yamana-Itotani Sensei mente det var en stor fejl. Du kan ikke bevare en essens ved, at sprede det ud over det hele. Det er kun mennesker som ER essensen, som kan udbrede essensen. Men der er mange mennesker som ikke ER og forstår essensen, og som gerne vil udbrede alt det de ikke forstår. Yamana-Itotani Sensei fik desværre ret, og det medførte en opsplitning af det klinisk rene laboratorium over de næste 10 år med den oprindelige non-politiske del og en nyere politisk del. Yamana-Itotani Sensei tog konsekvensen af dette og sagde endeligt JA efter 10 års pres fra SST om, at få en selvstændig ”divisionslicens” under Jokokan/Bujutsu Kodosokukai-paraplyen i 2008. Det betød grundlæggelsen af EU organisationerne; Shindenkan og Kaidenkan.

Den uskrevne japanske Koryu Budo og Bujutsu regel har ellers altid været, at dette altid sker, når eleven bliver gradueret, Menkyo Kaiden (”Initiated master of all the Martial arts”). Yamana-Itotani Sensei blev gradueret Menkyo Kaiden i Japan i februar 1996, men han havde slet ikke behov for at blive ”semi-selvstændig” stormester. Dertil forholder det sig også betydeligt anderledes med Yamana-Itotani Sensei’s baggrund, da hans familie jo i 1000 år har været sponsor for tusindvis af templer og kampkunstsystemer rundt omkring i deres skiftende lensområder, herunder Yashin Mon. Yakami no Taijutsu fra Izumo i mere end 200 år. Daimyo familier sponsorerede (var paraplyorganisation) altid templer og kampkunstsystemer, da dette optimalt var med til at sikre deres klans overlevelse, da de derved kunne udvælge de bedste kampkunstsystemer til deres egen samuraihær. Derfor rejste også mange håbefulde samuraikampkunstnere i middelalderen rundt på deres ”Shugyo shosha – afprøvning og dannelsesrejse” for, at blive opdaget og ansat af en Daimyo – lensherre.

Yamana-Itotani Sensei vidste i 2008, at Jokokan/Bujutsu Kodosokukai havde 10 års uofficiel ”levetid” før SST ville gå på pension med de få udvalgte Koryu Budo og Bujutsu stormestre, som han fortsat ønskede at ”nørde med”. Det er fortsat de tre oprindelige grundlæggende medlemmer, og SST er fortsat Soke for Yashin Mon. Yakami no Taijutsu, han er blot, i en alder af 80 år (2018), ikke mere organisationsleder.

Derfor blev Shindenkan og Kaidenkan med rettidig omhu grundlagt i 2008, til meget stor glæde og støtte fra SST, men også de andre stomestre fra “Laboratoriet”. Det har også betydet, at Shindenkan de sidste 10 år allerede har fungeret fuldstændig selvstændigt i Danmark og Europa, dog under Jokokan/Bujutsu Kodosokukai paraplyen.

onin_no_ran4

Den 31.marts 2018 ophørte Bujutsu Kodosokukai og Jokokan med at eksistere som organisationer, hvilket betød, at Shindenkans arv ikke kun er en legitim og ubegrænset Sodenke linje for Yashin Mon Yakami no Taijutsu og dermed 1.000 års verdensarv og kulturhistorie, men også viderefører historien i Europa, herunder Danmark siden 1967. DU kan nu blive en del af denne historie.

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login