Japans historie, samfundsstruktur og sociokulturelle baggrund, sammenlignet med Europa, set og oplevet igennem en Daimyo Lensfyrste families øjne i mere end 2.650+ år
Revolution til virkelighedens løsninger og udfordringer – Er du kvalificeret?

Alt var selvfølgelig i Kejserens navn!

Hvilket var ret tankevækkende, når jeg nu fortæller den historiske sandhed 😊

Japan havde en kort periode fra 1288-1339 to kejserhuse; Det sydlige med Kejser Go-daigo og det nordlige ”støttet” af Ashikaga shogunatet, – som er det kejserhus som eksisterer i dag.

Go-daigo sikrede kejserhuset magten fra 1333-1336 igennem intriger, succesfuld magtkamp og ærgerrige Daimyo lensfyrster, som kunne kæmpe hans sag og kortvarigt styrte Kamakura shogunatet, hvorefter en ny shogun tilkæmpede sig pladsen; Ashikaga.

I øvrigt et forløb, hvor Yamana-Itotani lensfyrste slægten havde en afgørende rolle.

Fra 1868 råbte Genro, Satsuma, Choshu osv op omkring ”Genskab kejserens guddommelig magt som med Go-Daigo – den sydlige kejser!”.

Et kampråb som retfærdiggjorde omstyrtelsen af Tokugawa Shogunatet og indsættelsen af den 15-årige kejser Meiji. 

Problemet var blot at Kejser Meiji jo rent faktisk var den nordlige Kejser.

Så måske var det et tydeligt signal til Kejser Meiji om at makke ret, eller så helliger målet midlet.

Men det betød også at i perioden 1946-47 under den USA ledede militære undersøgelsesdomstol, trådte 19 mænd frem, som alle kunne producere en Koseki – familieregister som førte 19-21 generationer direkte tilbage til den ”Sydlige kejser”.

Nogle fik sympati, – men de allierede og Japan beholdt Kejser Hirohito.

Som tidligere nævnt er det også tankevækkende mht. Genro´s baggrund og forherligelsen af Meiji perioden ift. historiske fakta. Men det hører også til at kejseren er guddommelig i Japan.

Alle Genro havde ingen national eller lokal lensdømme topledelses erfaring, men blev udelukkende udvalgt af Daimyo lensfyrsterne, som repræsentanter i begyndelsen fordi, de havde studeret i vesten, – og fordi kejseren godt kunne lide dem.

Sikke et topjob udvælgelseskriterium!

”Bliv vice statsminister! Eller kommende statsminister! Du behøver ingen ledelses-, uddannelses- eller erhvervsmæssig topledererfaring. Du skal bare have studeret i udlandet og så skal kejseren kunne lide dig!”

Deres funktion i det lokale lensfyrstendømme havde været på laveste eller i bedste fald, mellemlederniveau.

Og nu var deres funktion, at lede Japan fra et middelaldersamfund til et moderne samfund, – det er i hvert fald det de har taget æren for og fået æren for af Kejser Meiji.

Det er i sandhed med store modifikationer, men i Japan modsiger du jo ikke kejseren, især ikke når det kan koste dig ”Magt, ære, økonomi eller hovedet”.

Husk på at de japanske skolebøger først blev modificeret nærmere den historiske sandhed i nyere tid og det kun delvist og gradvist!

Men sandheden er jo, at efter få år, kom statsmænd til med langt større national som lokal topledelses erfaring, som i stigende grad kom til at lede mere og mere autonomt.

Dem ved vi godt i dag er de sande helte, ledere og rygraden i den imponerende transformation som Japan gennemgik. Men det er sensibelt at omskrive en officiel historieversion fra 1867-1945.

Slut - Kapitel 6

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login