Shindenkan Task Fightingkurser

Af Jokokan Honbu

Lørdag den 4.oktober og 15.november, 2008 blev de første Task fightingrkurser (TF-K1 og TF-K2) afviklet med hhv. ½ dags og heldagskursus.

Yakami Shinsei-ryu Karate-do er traditionel Karate-do med et traditionelt tankesæt bag, og med plads til alle. Vi har erfaring for, at alle kan lære at forsvare sig selv på en skolet, afpasset og kontrolleret måde, hvis denne bliver udsat for en trussel. Ligesom med skolesystemet, skal alle udøvere først trænes og forberedes grundigt i de forskellige teknikkers muligheder, og psyken forberedes og bygges op til, at ville afprøve disse under sportskamp, hvor hastigheden af angreb og forsvar er fri, og kontakt kan og vil forekomme. Dette vil stadig være under trygge og sikre vilkår.

Men det er samtidig også vigtigt, at en realistisk afprøvning finder sted, således der ikke opbygges utilsigtede illusioner om egen formåen. Samtidig er det også bedre, at afprøve uheldige opståede situationer i træningssalen, end ude på gaden for første gang. Statistikken understøtter også denne forberedelse med rettidigt omhu, da volden er blevet mere alvorlig, og den ikke mere skelner imellem dreng eller pige, mand eller kvinde. Et slagsmål er desuden i sin natur vild og ubegrænset, og kan bestå af både slag, spark, “brydning” og gulvkamp o. lign. Skolede teknikker til og imod dette er indeholdt i Yakami Shinsei-ryu Karate-do´s pensum, og derfor også indeholdt i Shindenkan sports frikamp – trin for trin.

Formålet med Shindenkan´s frikamps koncept er en afprøvning af egne teknikker og psykiske reaktioner, således en realisme og læring kan finde sted på et godt, men stadig sikkert og trygt plan. Dette betyder, at alle kan gennemføre Shindenkan sportsfrikamp under trygge og sikre forhold, men stadig med en vis realisme, og større forståelse for fordele og ulemper ved de forskellige trænede teknikker.

Task fightingkursus 1 var velbesøgt med 40 deltagere og med 29 deltagere til fortsættelsen på Task fighting kursus 2, som lå fem uger efter det grundlæggende kursus, således der kunne øves på det lærte i den mellemliggende tid. Beståelsesprocenterne var hhv. 100 % og 85 %, hvilket er meget tilfredsstillende.

Task fighting kursus 1 er målrettet elev gruppen af 7-5.kyu og fungere samtidig som et afklaringskursus, som giver deltagerne en praktisk videregivet erfaring, tilvænning og introduktion om, hvad frikamp kan være.

Task fighting kursus 2 er målrettet gruppen af 4-2.kyu elever, og fungere som et udvidet kursus både på den praktiske del, men også på den kommunikative del, således lokale hjælpeinstruktører kan besvare typiske spørgsmål fra elever igennem en øget forståelse af funktioner og sammenhænge systemmæssigt i hele Shindenkan frikamps koncept.

Tilsammen har de to nye Honbu hjælpeinstruktører kæmpet over 750 kampe i 10 forskellige lande, vundet over 50 medaljer med fire VM medaljer i Japan på toppen. Begge har trænet karate i over 25 år, hvoraf den ene samlet 2½ år i Japan. For hhv. 10 og 11 år siden skiftede de begge til Shindenkan (Jokokan), da de oplevede at blive overgået af Shindenkan brunbælter i kamp trods deres meget fine kampsports C.V, og er nu begge chefinstruktører for lokale skoler i Shindenkan Danmark.

Kimu Sensei havde i sommerferien designet konceptet og “tegnet stregerne i malerierne”, således at de to Honbu instruktørerne for TF-K1 og TF-K2 kunne “male maleriet i de rigtige farver”, samtidig med, at Kimu Sensei igennem det månedlange udarbejdelses forløb kunne koordinere og sikre den røde tråd igennem begge kurser. Samarbejdet imellem TF-K1 og TF-K2 Honbu instruktører, Kjeld Nyrup Renshi-dai, 4.dan og Brian Jessen Renshi-dai, 3.dan, fungerede ubeklageligt og blev yderligere sikret igennem, at Kimu Sensei konstant var med på sidelinjen og med regelmæssige arbejdsmøder af 3-6 timers varighed.

Dette betød derfor også at de nye Honbu hjælpeinstruktører kom igennem en intensiv instruktør uddannelsesforløb med Kimu Sensei med udgangspunkt i konkrete Honbu pensum kurser, hvilket betød at Kimu Sensei konstant de sidste fem måneder har uddannet de fire nye Honbu hjælpeinstruktører over to hold, således at kontinuiteten, vidensdeling, kvaliteten, pensumniveau, råd tråd og instruktørudvikling kan fortsættes for Shindenkan´s fremtid og udvikling. For at give et billede af intensiteten, tog det ca. 75 arbejdstimer til hvert af instruktørkurserne (I-K1 & I-K2), sammenlagt ca. 150 arbejdstimer til sammenlagt 6 timers undervisningsforløb. Det er 25 arbejdstimer pr. Honbu kursus undervisningstime. Det tog hhv. 125 og 250 arbejdstimer til hver af Task Fighting pensumkurserne (TF-K1 & TF-K2), sammenlagt ca. 400 arbejdstimer til sammenlagt 10 timers undervisningsforløb. Det er 40 arbejdstimer pr. Honbu kursus undervisningstime. Så sammenlagt ligger der ca. 550 frivillige og ulønnede arbejdstimer bag de to pensum kursuspakker, hvilket modsvarer ca. fire måneders fuld arbejdstid med en 37 timers erhvervs arbejdsuge.

Alle de nye Honbu hjælpeinstruktører er medlemmer af Kaidenkan. Dette betyder også højere krav og ansvar til dem, men også at de bliver undervist i pensum kursus udarbejdelse af Kimu Sensei igennem måneder på den måde, at de får udleveret et forholdsvis kompliceret samlesæt, instruktionsmanual og det færdige billede af målet, hvorefter det for instruktør teamet gælder om at samle det færdige billede af målet. Instruktør teamet understøttes løbende af Kimu Sensei, således at billedet af målet sikres, men også at udviklings- og uddannelsesprocessen sikres.

Task fighting kursus 1 har en vægtning på 15 % i klasseværelset og 85 % praktik i dojoen. Teorien omhandlede kort en information og overblik over hele Shindenkans frikamps koncept, sammenhængen til pensum og hvad det kan bruges til. Efter den korte teori gik turen ned i dojoen, hvor der blev trænet “Ippon kumite” med et specielt formål. I sin enkelthed er der meget stor forskel på, om du konstant træner med optimal indstilling eller “lader dine tanker vandre”. Dette kunne sortbæltegruppen fra 2-6.dan i øvrigt mærke og erkende på det efterfølgende kursus for dan-grader, hvor Kimu Sensei som sædvanlig underviste. Kurset var også en forsmag på. Hvad kumite traditionelt kunne være, således at alle deltagere i alle aldre kunne tilvænnes og lære praktisk af denne form for kumite. Men igennem hele kurset var der latter og eftertænksomhed at mærke og høre. Latter er den befriende del og eftertænksomhed den lærende del – det synes vi i Shindenkan er en rigtig god kombination til formålet.

Der var tilmeldt 40 deltagere og alle bestod.

Instruktør kursus 2 har en vægtning på 35 % i klasseværelset og 65 % praktik i dojoen, og afsluttende med en skriftlig test, hvor hver elev skulle opnå mindst 65 % korrekte svar for at bestå.

I Shindenkan bliver alle der vil, ført igennem alle de forskellige kendte kumite kampsports former. Vi bygger alle elever op og skoler dem i kamp, således at de “ikke skal opfinde hjulet og den dybe tallerken”, – som er opfundet. Vi tror på vidensdeling og god forberedelse er 80 % af succes, og der skal bygges videre på dette. Dette er lige fra traditionel over kampsporten skin-touch til semi-kontakt til fuldkontakt og MMA for til sidst at ende med traditionel Bujutsu uden regler. Den teoretiske del var understøttet af forskellige videoer, således at alle deltagerne kunne få en god fornemmelse af, hvad forskellene bestod af. Dernæst gik turen ned til dojoen, hvor der blev trænet efter kampsportsreglerne i skin-touch igennem forskellige kombinationer. I-K2 blev derefter afsluttet med en skriftlig test af ca. 30 minutters varighed. Af de tilmeldte 29 elever, bestod de 26.

Feedbacken fra kurserne var delt over to omgange. Første kursus var over 85 % meget tilfredse. De sidste 15 % ville godt have haft langt mere kamp, tættere kontakt og var i tvivl om, hvad de kunne bruge kurset til. Men dette blev ændret under det andet kursus, hvor den røde tråd gik op for alle, hvilket medførte 100 % tilfredshed.

Efterskriv:

I Shindenkan får du det du er god nok til, hvilket kræver en konstant indsats og fokusering, som er stigende jo længere frem du progressere i graderne.

I år er der 51 elever som har bestået instruktørkursus 1 og 21 elever som har bestået instruktørkursus 2.

Som det fremgår af vores hjemmeside, så er der ti skemalagte instruktørkurser. Nummer 5 og 6 er for skolechefer og kaldes “Shishu”, med en direkte forbindelse til densho graden SHODEN og CHUDEN. Instruktørkursus 7 er for nye Honbu 1 hjælpeinstruktører med en direkte forbindelse til densho graden JODEN, og instruktørkursus 8 er for Honbu 1 instruktører, med en direkte forbindelse til densho graden OKUDEN. Dette betyder at disse instruktørkurser har en praktisk og en personlig del.

I Shindenkan bliver der ikke bare givet grader og titler væk. Der skal en stor og kontinuerlig udviklingsmæssig indsats dertil. De fire nye Honbu hjælpeinstruktører var igennem et intenst Kaidenkan instruktøruddannelsesforløb med Kimu Sensei. Tilsammen blev der anvendt over 550 arbejdstimer for at bestå instruktørkursus 5, 6 og 7.1 over flere måneder. Instruktørkursus 8 tager 9-18 måneder, ca. 300-500 undervisningstimer af Kimu Sensei og en gigantisk indsats af eleven selv.

Kimu Sensei har udviklet alle uddannelsesforløb i Shindenkan og Kaidenkan Honbu Dojo´s efter Jokokan International standard og gradueringsprokura.

Følgende bestod under Shindenkan X-mas stævne, 13.maj, 2008:

Instruktørkursus 5, 6 og 7.1: Renshi-daierne: Søren Nielsen, Martin Hansen, Kjeld Nyrup og Brian Jessen.
Instruktørkursus 5, 6, 7 og 8: Kyoshi: Jens Iversen

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login