Shiatsu massage kursus 1-3 – ”Nøøøjjj” vi kan trylle.

Af Instruktør teamet, Jokokan Honbu

Som det tredje led i en kæde blev Shiatsu kursus 1-3 sat i gang, den første lørdag i februar. De to første led var Tai Chi samt ki og meditation. Disse kurser kan I læse mere om i andre artikler på hjemmesiden.

Shiatsu massage er en traditionel Japansk massage form som er et vigtigt led i Shindenkans sundheds uddannelse og et vigtigt led i deltagernes indsigt i den menneskelige krops virke. Shiatsu 1-3 kurset er et grundlæggende kursus der er inddelt i 3 moduler:

  • Shiatsu modul 1: Generel Afspænding.
  • Shiatsu modul 2: Introduktion til alternativ sygdomslære samt massage af arme og ben.
  • Shiatsu modul 3: Samling af modul 1 og 2, samt indledende medianlære.

På dette kursus var der tilmeldt 15 deltagere og det var med store forventninger i øjnene at alle mødte frem. Instruktørerne på kurset var Kjeld Renshi-Dai og Søren Renshi-dai.

Modul 1 startede med en times teori som omhandlede historie, hvilke værktøjer der benyttes i en shiatsu behandling samt hvilke observationer man som behandler skal være opmærksom på. Derefter gik alle i gang med at gennemgå den generelle afspænding. Efter deltagernes udtryk at dømme, var det tydeligt at denne del af kurset var noget alle havde ventet på med længsel. Dog kom det bag på et par enkelte at smerte findes i forskellige niveauer og at det nogle gange skal gøre ondt, før det gør godt. Men det var tydeligt at se, at alle arbejde med stor fokus og interesse for at lære håndværket.

I anden modul fik deltagerne indsigt i den alternative sygdomslære. Dvs. hvordan kan man se ubalance i organerne komme til udtryk hos mennesker og hvad kan man gøre. Hvilke værktøjer findes der og er der forskel på behandling af nye og ”gamle” ubalancer. Efter teorien kom den praktiske del af kurset som omhandlede massage af arme og ben samt lokalisering af nogle enkelte specielpunkter og deres virkning. For den mandlige del var det specielt ”tømmermandspunktet” der vakte jubel. Det er dog endnu uvist om deltagerne har prøvet effekten af punktet.

I tiden mellem modul 1 og 2 havde alle deltagerne fået til opgave, at udføre 5 dokumenterede behandlinger, som skulle give deltagerne bedre indsigt og større erfaring med shiatsu som behandlings værktøj.

Det samme gjorde sig gældende mellem 2 og 3 modul. Denne gang var det dog 10 dokumenterede behandlinger der stod på menuen.

Modul 3 er opsamlingen og helhedsbilledet af shiatsu som behandlingsform. Samtidig giver det deltagerne indblik i medianlære som er essentiel i den alternative sygdomslære. På dette modul skulle deltagerne heller ikke snydes på en praktisk del. Den praktiske del bestod af lokalisering af distalpunkter, samt en introduktion af et værktøj som fik de fleste til at sige ”nøøjjj”. Specielt da de selv havde fået det til at virke.

Værktøjer der her er tale om kaldes for ”benforlængeren”. Det handler om at justere længden på benene, således at de kommer i balance og dermed minimere risikoen for rygproblemer. Da Søren Renshi-dai benyttede værktøjet på Kjeld Renshi-dai og alle kunne se virkningen, var der et par stykker som gav udtryk for at det troede de simpelt hen ikke på kunne være rigtigt. Men da de selv prøvede at bruge det og det virkede, måtte de erkende at det ikke var ”trylleri” og fup, men et simpelt værktøj der virkede effektivt.

For at bestå shiatsu 1-3 skulle alle deltagerne efter modul 3, aflevere yderligere 10 dokumenterede behandlinger således at det samlede antal kom op på 25 dokumenterede behandlinger.

Shiatsu 1-3 instruktør teamet vil gerne sige tak til alle deltagerne for deres åbenhed og for deres evne til at holde koncentrationen og fokus under alle tre moduler.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login