Det var blevet forår 2012 og trods en dejlig solskins dag havde over 200 deltagere fundet deres vej til Shindenkan Danmarks forårsstævne 2012 i Måløv – hvor rammerne var også denne gang den store nye Måløv hal.
Forbundet Shindenkan Danmark anno 2012 består af 9 skoler, fordelt på 8 medlemsskoler og honbu-dojo og vi vokser støt og roligt og det satte også sine spor på dette års forårsstævne – for det nøjagtige deltager antal var oppe over 204 deltagere hvilket er ny rekord i Shindenkan.
Stævnet blev indledt med et ”Sensei ni Rei”, da Kimu Sensei trådte ind i salen og Iført headset indledte Kimu Sensei stævnet med en velkomst tale og satte stævnet i gang efter hans nøje tilrettelagte plan, der som altid indeholder udfordringer og tests til såvel deltagere som instruktører.
I Shindenkans pensum har vi opdelt alle grader og bæltefarver i sammenhørende grupper som vi kalder Team-Grupper, det forkorter vi I daglig talt til TG. I hver TG er alle i ”samme båd” og har derfor stor gavn af at træne og bliver undervist sammen.
Så efter grundig opvarmning blev deltagerne delt op i deres respektive TG grupper og derefter startede første lektion som sædvanen tro var Ukemi .
Første Ukemi– faldteknik – pas på dig selv!
Når vi træner faldteknikker i Shindenkan er budskabet altid enkelt – pas på dig selv – og metoden altid det samme udfør det langsomt så du opnår fuld kontrol. Dette er noget der kræver rutine og gentagelse efter strukturen fra Jujutsu kursus 1.
Træning af faldteknikker med så stort et deltager antal og hvor måtter skal ligges ud og tages væk igen uden at forstyrre rytmen på stævnet er en stor udfordring. Så måtteudlægning var denne gang planlagt på en ny måde af Søren Renshi og det lykkedes med stor succes at lave de 6 arealer og udfører 35 minutters træning i faldteknik og fjerne måtterne igen effektivt uden at forstyrre stævnet.
Anden lektion –”Simple is Beautiful”.
Anden lektion var træning og forståelse af sammenhængen mellem kihon, kumite og kata og hvordan vi kan bruge dette som værktøj til at udvikle os i og bygge et solidt hus med vores Shindenkan kampsport – Yakami Shinsei-ryu Karate-do.
Budskabet fra Kimu Sensei var klart – hvordan bygger vi et solidt Shindenkanhus:
- Kihon er fundamentet, værktøjet, grundelementerne og byggestenene til et stærkt og ubegrænset hus.
- Kumite er den konkrete erfaring som gør at vi kan bygge præcis det ubegrænsede hus som til enhver tid passer til omstændighederne.
- Kata’er er optimale arbejdstegninger til at bygge forskellige perfekte huse som passer perfekt til de behov som omstændighederne skaber til enhver tid
Disse 3 simple budskaber rummer alt hvad der skal til at skabe helheden! Træn alle værktøjer til perfektion, opbyg erfaring i at bruger alle værktøjerne optimalt, følg de bedste arbejdstegninger der er lavet. Enkelt og Simpelt for alle der kan og alle der vil.
Dette blev modtaget utrolig godt af såvel deltagerne som instruktører.
Graduering
Graduerings sessionen er som regel et af højdepunkterne for deltagerne, for det er jo her der skal sættes kronen på værket for deres træning frem mod den næste grad.
Denne gang var der 133 indstillet til graduering fra 10.1 kyu (hvidt bælte med én grøn streg) til brunt bælte og alle på nær en enkelt bestod deres grad.
Når man i Shindenkan er oppe til brunt bælte er man igennem 5 stoptests og den sidste stop test, staminatesten, bliver traditionelt udført som det sidste på i gradueringssessionen på vores stævner og her er der altid brug for opbakning fra både deltagere og tilskuer.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til, endnu engang, at ønske tillykke til de mange der bestod deres graduering og tak til alle de 204 deltagere for et godt forårsstævne.
Også en stor tak til alle de over 200 tilskuer, venner og familier der møder op og er med til at gøre stemningen på Shindenkans stævne til en virkelig positiv oplevelse for os alle – tak for det.
Et så stort stævne kræver mange hænder til det arbejde der skal udføres og jeg vil derfor til sidst rette en særlig tak også til dem der hver gang hjælper indskrivning af deltagere, opstilling af podier og ikke mindst kørsel af måtter som vi låner af DGI kampidræt.
Jeg håber at vi ses til det kommende sommerstævne.