State of the nation anno 2024

Skrevet af Jens Iversen, forbundsformand Shindenkan Danmark.

Efter endnu et fantastisk Shindenkan Sommerstævne 2024, hvor der var der over 80 tilmeldte deltagere og mere end 150 tilskuere på tilskuerpladserne er det tid for den traditionsrige ”State of the Nation”, hvor vi reflekterer over sæsonens store som små begivenheder. Det fik de mere end 230 deltagere et rigt mål af under sommerstævnet. I Shindenkan har vi altid haft en åben kommunikationspolitik, vi hylder demokratiet i alle vores medlemsforeninger og det er derfor en tradition at vi på sommerstævnet orienterer alle vores medlemmer, familier og støtter om hvad der er sket på de årlige nationale generalforsamlinger – og sammen, med glæde og kampgejst, ser frem mod den kommende sæson – og vi har en fantastisk sæson foran os.

Endnu en fantastisk Shindenkan sæson er veloverstået og det er med stor glæde vi kigger tilbage på året der er gået siden GF 2023 og det er tid for at evaluere resultatet af de mange forskellige fælles aktiviteter. For vi har haft en fantastisk sæson 2023-2024 på alle måder.

En fantastisk træningssæson.
Shindenkan Honbu Dojo har i sæsonen udbudt superfed SB/BB-træning en gang om måneden og der har været inspirerende OBC-træning hhv. 1 og 2 i november 2023 og OBC 3 og 4 i januar 2024. Tre fede fællesstævner og derudover er alle sæsonens Honbu kompetencekurserne 100% tilpasset medlemmernes behov for at imødekommer Strat26/27. Sidst men ikke mindst skabte Shindenkan Honbu Dojo et nyt POMW-kompetence hold 😊 POMW står for – Project Old Modern Warrior og er en af de unikke kompetencer i Shindenkan Honbu-dojo ’s curriculum. Det nye POMW-hold startede i januar 2024 og er rigtig godt i gang med stor succes og afsluttes i efteråret 2024, hvorefter 163 Shindenkanere har gennemført to eller flere POMW kompetencekurser.

Der er blevet gjort en stor indsats i lokaltræningen i alle skoler og Instruktørteamet er blevet godt hjulpet af hjælpeinstruktører og det har gjort at vi i fællesskab med medlemmerne har løftet os sammen. Der er generelt meget stor opbakning til lokaltræningen i alle skoler og jeg må bare sige at vi har en super god holdånd og et sammenhold der giver stor træningsglæde, højt fremmøde og overskud. Som et nyt tiltag har vi, igennem hele sæsonen, centraliseret OBC kompetence-vedligehold for alle skoler hver 14. dag i Shindenkan Taijutsu Ballerup – STB og det har skabt et fantastisk sammenhold og en super god stemning på tværs af skolerne.


Vores oplevelse at der på alle hold, lokale som nationale, har der været fantastisk stemning og dynamik og vi tror på at vi har genfundet evnen til at tiltrække medlemmer med den helt rigtige indstilling og den positive livsbekræftende glæde som gør det fantastisk at være instruktører og undervisere.

Der har været gradueringer på alle vores fælles stævner i løbet af året: Xmas stævnet i december, Forårsstævnet i marts og ikke mindst sommerstævnet i juni. Jeg må bare understrege at vi aldrig har været bedre og haft så høje flersporede og enkeltsporede kompetencer som vi har nu og det er jeg meget stolt af. For vi har i denne sæson haft mere end 150 medlemmer til graduering. Vi har fået endnu en supersej kvindelig flersporet sortbælte i vores fantastiske Yakami Shinsei-ryu Taijutsu & Karate-do og en af vores senior instruktører i Honbu dojo har opnået graden JODEN HIDEN – som er den tredje højeste flersporede kompetencegrad der er givet i Danmark siden 1965-67. 

De er begge rollemodeller i Shindenkan, for indstilling, engagement, udholdenhed og diversitet – for du kan meget mere end du selv og andre påbyder dig! Det er bare Mega flot og jeg ønsker et kæmpe tillykke med det.

Den årlige opgørelse af medlemmer i Shindenkan Danmark.
Shindenkan Danmark er en demokratisk organisation som består af frivillige og ulønnede demokratiske foreninger som er godkendt efter folkeoplysningsloven i deres respektive hjemmehørende kommuner og flere er også medlem af DGI.

I såvel DGI som i Shindenkan Danmark skal medlemsforeningerne, hvert år, opgøre deres medlemstal for det forgangne år. I DGI er det 31. januar og Shindenkan Danmarks samlede opgørelse af medlemmer sker hvert år onsdag i uge 6, hvor alle Shindenkan Danmarks medlemsskoler, som kører efter den samme nationale model, allerede har indgivet deres årlige medlemstal til den nationale funktion hos DGI – medlemstal.dk.

Status over medlemmer.

Historisk set har Shindenkan Danmark haft fire monumentale strategiske paradigmeskifter som har påvirket organisationen, medlemmerne og ikke mindst kompetencen inden for organisationen. Oprindeligt kom vi fra en meget elitær indstilling helt tilbage fra 1965/67 som trænede det enkeltsporede system BKK Gensei-ryu Karate-do og det første paradigmeskifte skete i 1988, hvor Yamana-Itotani Sensei skrev til SST som medførte en invitation til SST på en DK sommertræningslejr som skulle vise sig at være total afgørende for Shindenkans fremtid 😊. For introduktionen i 1988 betød at det det enkeltsporede BKK Gensei-ryu Karate-do fra 1965-67, blev afløst af 1.000 år gamle flersporede kampkunstsystem: Yakami Shinsei-ryu Taijutsu & Karate-do, som primært kompetencesystem i Shindenkan.

Siden introduktionen i 1988 er det lykkedes Yamana-Itotani Sensei, med en kæmpe økonomisk investering og hårdt arbejde, at bestå alle gradueringer: fra 1.dan til GGM – Great Grandmaster of all the Martial Arts – både i Kina og Japan og der er statistisk kun 1 ud af 1.000.000 kampsportsudøvere som opnår dette. Det har medført national og international anerkendelse af DGI Landsformand med knap 2 mio. medlemmer, hvor Shindenkan Honbu-dojo blev specialforbund og internationalt hovedkompetence organisation. I 2020 fik hovedsystemet og Jokokan International BKK-organisationen samfundets højeste anerkendelse af kejseren og premierministeren af Japan igennem tildeling af ”kors, bånd og stjerner”. Dette medførte endnu videre markante nationale og internationale anerkendelser og resultater. Den store økonomiske investering og det meget hårde arbejde er årsagen til, at Shindenkan i dag kan udbyde flersporede kampkunstkompetencer på absolut højeste anerkendte internationale plan – I Danmark.

Det andet paradigmeskifte skete i 2000, hvor der blev åbnet op for bredden, og dermed to spor; oprindelige spor og bredde sporet. Det medførte en eksplosiv medlemsstigning på 1.400 % på 9 år og 3.000 % på 15 år.

Det tredje paradigmeskifte skete i 2009 hvor den demokratiske generalforsamling i Shindenkan Danmark besluttede at lave et paradigmeskift over mod fokus på mere bredde end elite. Starten til det fjerde paradigmeskifte kom faktisk allerede i 2015, sammen med den eksplosive medlemstilgang. Generalforsamlingerne erkendte allerede den gang, at den fortsatte eksplosive medlemsstigning – ville få medlemstallet til at stige til imellem 2.500-3.000 medlemmer i 2018 og at dette ville ikke være uden store konsekvenser for både kompetenceniveau, sammenhold og ville medfører store ledelsesmæssige udfordringer i det frivillige og ulønnede foreningsarbejde.
Det fjerde paradigmeskifte blev officielt endeligt besluttet i 2018 hvor vi den demokratiske generalforsamling i Shindenkan Danmark besluttede at lave et paradigmeskift over mod større balance mellem eliten og bredden. Heldigvis vandt demokratiet på generalforsamlingerne, efter nogle åbne og større meningsudvekslinger og ”slag”. Men Shindenkans værdisæt, formål, vedtægter, retningslinjer og ikke mindst den fælles pensumhåndbog fra 2009, som er gældende for alle, vi kom ud på den anden side i lyset. Den beslutning understreger at Shindenkan ER værdibaseret og formålet fra 1965-67 skal overholdes.

Som det tydeligt ses af grafikken over medlemstallene, så har de sidste to meget forskellige paradigmer stor indflydelse på, ikke kun hvor mange medlemmer der er i Shindenkan Danmark – men i lige så høj grad vores indstilling som medlemmer, hvor meget Shindenkans værdisæt betyder for os og hvor meget vi ønsker at være leder af vores eget liv 😊.

I Shindenkan organisationen har vi derfor startet en forandringsproces for fremtiden – og en forandring starter ofte med at der er medlemmer der forlader os, som det er sket både under oprydningen som reelt startede i 2015, hen over paradigmeskiftet i 2018, og med alt den modgang som Corona pandemien skabte og først sluttede i 2022!

Vi er meget stolt af dem der udgør Shindenkans kerne lige nu, for vi har lige gennemført endnu et fantastisk sommerstævne, med både Kotachi kompetencegradueringer og med OBC-certificeringer, Kyu gradueringer, brunbælte gradueringer, sortbælte gradueringer og ikke mindst en sortbælte Densho graduering på højt niveau – Joden Hiden😊 

Status i 2024 er at Shindenkan Danmark har stabiliseret medlemsniveauet efter det strategiske paradigmeskifte i 2018 og den efterfølgende oprydning. Vi er dermed klar til en maksimal medlemsstigning på op til 10-20 %.

I Shindenkan Danmarks bestyrelse er vi meget taknemmelige for den støtte som alle vores medlemmer har givet til driften af alle vores lokale Jokokan og Taijutsu skoler igennem sæsonen. Vi står i 2024 med en meget stabil kerne og endnu engang har Shindenkans Sommerstævne bevist at aldrig har kompetencen været så høj i Shindenkan som netop nu og Jeg er stolt af det vi har gjort – af alle vores initiativer, vores kampgejst og den modtagelse og opbakning vi har fået og vi vil gøre det igen og igen.

Medlemmer i den kommende sæson

Shindenkan Danmark ønsker at alle vores medlemsforeninger er sammensat af vidunderlige mennesker, børn, teenagere og voksne der ønsker at være en del af vores fantastiske træningsfællesskab og som favner og udbreder vores værdisæt – Ja, det er vores mål. 

Men for at nå et mål så skal der arbejdes kontinuerligt og kommunikeres over en fælles platform som er vores system og det der viser os frem på den allerbedste måde, det er når vi træner og udøver Yakami Shinsei-ryu Taijutsu og Karate-do 😊

Vi lavede en kæmpe fælles indsats fra sæsonstart i august 2023 på tværs af alle skoler – men vi må sande at på trods af de supergode takter gennem hele året så har vi ikke fået så mange nye medlemmer som vi har ønsket – men vi er godt på vej 😊

Vi har dog været udfordret på fastholdelsen af teenagere men Sæsonen er slut nu men vi kan stadig nå at få flere nye medlemmer – der er stadig potentielle nye medlemmer der skal til prøvetimer i alle skoler og det er rigtig fedt så sent i sæsonen 😊

De Nationale generalforsamlinger.

Vi er stolte af, at alle lokale som nationale generalforsamlinger igen blev afholdt til tiden, som dermed blev en sejr for demokratiet og normaliteten i Shindenkan.

Dette kunne lade sig gøre fordi alle medlemmer i repræsentantskabet var ude og indsamle fuldmagter i de respektive lokale foreninger – så alle generalforsamlingernes formalia kunne overholdes. Vi gennemførte alle generalforsamlinger fuldkommen efter de gældende regler og retningslinjer, budgetterne blev vedtaget og alle planer kan og vil blive effektueret / realiseret i 2024 / 2025.

Shindenkan organisationen består af Jokokan Honbu-dojo Lejre (SDCC – Shindenkan Udviklings & Kompetencecenter) og Shindenkan Danmark. Den daglige driftsledelse består af SOPORG – som brobygger imellem system og politik.

Demokratiet i Shindenkan, organisationen og medlemsskolernes opbakningen til opretholdelse af demokratiet gør, at vi er en meget harmonisk og veldrevet organisation – hvor samarbejdet og STRAT26/27 er i fokus.

Shindenkan Danmarks bestyrelse har som formål at skabe samarbejde, en større økonomi og der er nu adderet til bestyrelsesposterne således at alle medlemsskoler er repræsentere med lokal forankret medlemmer og der er gang i arbejdet med at skabe et mere sikkert økonomisk fundament for fremtiden og det betyder at der er en fælles plan i den kommende sæson og skabe et fundamentet for de kommende år.

Regnskabsaflæggelsen blev gennemført på den ordinære generalforsamling i juni og således sædvanen tro efter gennemførelsen af alle lokale Shindenkan foreningers årlige generalforsamlinger i maj, så de nationale generalforsamlinger for hhv. Shindenkan Danmark forbundet og Shindenkan Honbu (JHLE), kunne afvikles med input og valg af delegerede fra lokalskolerne, så det arbejde og den viden der har været, i den gamle sæson kan lægge grundstenene til den nye sæson.

Nye medlemmer 😊

Vi skal selvfølgelig have flere nye medlemmer i den kommende og vi har igen brug for jeres hjælp. Så hvis I kender nogen der har lyst til at prøve vores fantastiske træning, så vær opmærksom på vores nyhedsbreve. For lige så snart det er muligt at træne sammen igen har vi brug for jeres hjælp! Så spred gerne budskabet at Alle der har lyst, er velkomne – Vi optager nye medlemmer fra den 14. august 2024.

Ræk ud til mennesker både nær og fjernt! Der skal så lidt til – men det betyder så meget for os alle at der bliver rakt ud. Vi har brug for at I alle er med til at holde fast i de gamle medlemmer – de fleste har blot brug for en venligt gestus og at mærke at vi tænker på dem og gerne vil træne sammen med dem. Drag omsorg for hinanden.

De sidste sæsoner har vist, at positive venlige anbefalinger fra alle vores eksisterende glade og hele medlemmer omkring vores fællesskab og flersporede kampsport – gentiltrækker mange gamle medlemmer som er kommet tilbage og styrker tiltrækningen af nye medlemmer.

Mund til mund anbefalingen fra vores eksisterende medlemmer er den stærkeste og mest ægte tiltrækningskraft vi har og vi tror på at den også vil hjælpe aktivt før, under og efter Corona pandemien.

Det er en fantastisk sommer nu i Danmark og solen skinner fra en skyfri blå himmel, dagene er blevet længere og mit hjerte mærker en stigende lys glæde. Jeg glæder mig til den kommende sæson sammen med ALLE jer.

Spred budskaberne

  • Hvis du vil være stærk en enkelt dag – så kan du altid købe et sort bælte 😊
  • Hvis du vil være stærk en enkelt måned – så se kampsports video på YouTube 😊
  • Hvis du vil være stærk i 6 måneder – så træn din Kumite i 6 måneder
  • Hvis du vil være stærk i 1 år – træn din teknik gennem den skolede tilgang i et år.
  • Hvis du vil være stærk hele livet – så træn værdibaseret – så DU ved hvem DU er!

Kom og vær med til den mest cool fritidsaktivitet der findes – træn sammen med dine børn, din partner, bror eller søster

Shindenkan – Træn de Gode værdier – Det er sund fornuft!

I Shindenkan træner vi de Gode værdier – fordi det er sund fornuft! Fordi Yakami Shinsei-Ryu er et flersporet kampsportssystem der træner din krop, sind og ånd med 1000 års viden, erfaring og gode værdier som er universelle og vil hjælpe dig til at finde ud af hvem du er!

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login