Shindenkan i Danmark blev grundlagt i 1965-67 af en ung japaner på 28 år. Han var udstationeret af sin japanske virksomhed og havde fået til opgave at etablere Gensei-ryu Karate-do i Europa af Gensei-ryu’s grundlægger; Shukumine Sensei og var blevet sendt på Shugyo Shosha – afprøvningsrejse af sin berømte Budo og Bujutsu stormester; Minouchi Sensei.
Den unge japaner hed Yukio Noro, senere Yukio Tonegawa pga. giftemål, og kom fra en ældgammel japansk lavadelig samurai og Shintopræst familie. Gensei-ryu Karate-do var en karatestilart som opstod i kølvandet på 2.verdenskrigs afslutning og 300-500.000 allierede soldater i Japan.
Yukio Noro havde mødt Shukumine på en amerikansk base nær Tokyo, hvor de begge underviste i japansk kampsport. De blev rigtig gode venner, men Yukio Noro trænede fortsat under sin gamle Budo og Bujutsu stormester; Minouchi Sensei, som opfordrede ham til at ”prøve sig selv af” og opleve verden, så han bedre kunne forstå den. Det gjorde han så.
Efter en længere rundrejse i Europa fra 1965-1967, besøgte Yukio Noro sin fætter, Noro Masamichi i Paris, som havde etableret Aikido i Europa og Afrika fra 1961 med mere end 200 dojos, på vegne af Morihei Ueshiba, Aikidos grundlægger.
De blev begge enige om, at Skandinavien ville være det bedst egnede sted og så ville skæbnen det, at Yukio Noro i 1967 blev udstationeret i Danmark. Yukio Noro følte sig rigtig godt tilpas i Danmark og kaldte Danmark ”The Viking Samurai country”.
I Shindenkan taler vi derfor om en etablering i 1965, da SST afholdt sin første træningslejr i Danmark med fem deltagere under et 2½ måneders sommerophold, hvor han også arbejdede på en kyllingefarm. Og om en formel grundlæggelse i 1967, igennem en fast platform da SST blev ansat som japansk Karateinstruktør i Budokan fra 1967-1970.
I 1986 sluttedes ringen og i en alder af 48 år var Soke Sensei Tonegawa (SST) tilbage til sin families rødder, som den 34. Soke Sensei i sin families mere end 1.000 årige gamle Shinto flersporede kampkunstsystem; Yashin Mon. Yakami no Taijutsu.
Det er kampsportssystemet Yakami Shinsei-ryu Taijutsu & Karate-do vi træner i Shindenkan siden 1988, samtidig med at vi honorerer vores arv fra 1965-67; BKK Gensei-ryu Karate-do.
Fra 1988-2018 grundlagde SST den internationale kampkunstorganisation; Jokokan International med tre seperate overlappende søjler; Japan & Fjernøsten under Nishiwake Hidetoshi (1988), Sydafrika & USA under Abdullah Ibrahim (1997) og Danmark, Skandinavien, Europa (1990) under Kimu K. Bjarkmann.
Nishiwakes baggrund var Shorenji Kempo (Japansk Shaolin kungfu) og buddhistisk præst, hvor han var én af afdøde Doshin So’s absolutte topelever.
Abdullah Ibrahim trænede i Budokan fra 1967-1970´erne, hvor han boede ad hoc i Danmark og USA pga. Apartheid. Efter Apartheid flyttede han tilbage til Sydafrika.
Han deltog flere gange i de danske træningslejre med SST i perioden fra 1992-2000, hvor Kimu K. Bjarkmann bla. underviste ham i Yakami Iai-, Kenjutsu og Taijutsu på SST´s anmodning.
Jokokan International blev en gigantisk succes både i det kompetencemæssige laboratorium, og som afledning deraf, de direkte og indirekte tilhørsforhold og antal medlemmer; Det skabte en stor efterspørgsel, så SST besluttede at etablere den internationale kampsportsorganisation, Bujutsu Kodosoku-kai.
Både Kimu K. Bjarkmann og Nishiwake Sensei stemte imod, men SST og Abdullah Ibrahim stemte for. Alle tre var Jokokan Honbu Dojo´s topelever med mindst densho graden Menkyo Kaiden – Initiated Grandmaster of all the Martial arts.
Både Nishiwake og Kimu K. Bjarkmann vidste, at Jokokan i dens form, ville have 10 års levetid tilbage, da 30 års grænsen ved etableringen ville være nået i 2018. Nishiwake Sensei blev Menkyo Kaiden i 1989 og GOKUDEN – Unlimited Initiated Great Grandmaster of all the Martial arts i 2006, og havde sin egen suborganisation under Jokokan.
Kimu K. Bjarkmann blev Menkyo Kaiden i 1996, men fravalgte bevidst at søge om den traditionelle og formelle suborganisationstilladelse. Det skete først i 2008, hvor Shindenkan formelt blev etableret efter han som den første bestod INKA graden i Japan. Han var også den første som fik Sodenke titlen i 1998 i Japan før Nishiwake Sensei.
I 2018 fik Kimu K. Bjarkmann – Yamana-Itotani Sodenke Sensei anerkendelsen og bekræftelsen, og dermed Shindenkan, som uafhængig Budo og Bujutsu organisation, og ubegrænset permanent og selvstændig Worldwide licens af SST.
Den danske organisation fra 1965-67, udviklede sig derfor fra enkeltsporet Gensei-ryu Karate-do fra 1953 over i et ældgammelt flersporet japansk kampsportssystem fra 1988, som de gamle japanske elitesamuraier, har været trænet i over mere end 1.000 år. Det var helt klart et kæmpe spring fremad og et gigantisk kvantespring op ad den internationale topkompetenceniveau stige!
Men det var ikke nemt og gratis! Generalforsamlingerne sendte Kimu K. Bjarkmann – Yamana-Itotani Sensei ud i verden for at opfylde opbygningen af de kulturhistoriske 1.000 årige flersporede kampkunstkompetencer i Japan og Kina. Det blev til 2 x 47 intensive træningslejre, heraf 42 i Japan og Kina under SST og de bedste kampkunststormestre indenfor deres felter. Det kostede blod, sved – og gældsfinansiering i nu mere end 36 år, men resultatet og investeringen i et internationalt anerkendt topkompetenceniveau har givet international genlyd!
I 1990 blev Kimu K. Bjarkmann udnævnt som Jokokan Internationals officielle system kompetencemæssige repræsentant (Kaicho) med ansvar for Europa, Skandinavien herunder Danmark. Kimu K. Bjarkmann indstillede med det samme Jens Iversen som den anden del af makkerparret og det godkendte SST med det samme med titlen Shihan-dai i Jokokan Honbu dojo. De er de eneste to kernekræfter fra begyndelsen af. Jens Hanshi-dai er i dag (2023) 6.dan Yakami Shinsei-ryu Taijutsu & Karate-do og 7.dan BKK Gensei-ryu Karate-do.
Vi er femte generation siden 1965. Vi har været den generation siden 1988, som har stået i spidsen for næsten 2/3 af Shindenkans mere end nuværende (2024) 59 årige historie i Danmark, og styret kvantespringet fra enkeltsporet Gensei-ryu Karate-do til det mere end 1.000 årige kulturhistoriske flersporede system Yakami Shinsei-ryu Taijutsu & Karate-do.
Vi har lagt vægt på at bevare den skandinaviske baggrund på den bedste måde i vores undervisning og kommunikationsform i en symbiose med et intakt 1.000 årigt kulturhistorisk flersporet japansk samurai kampsportssystem.
Vi kalder denne skandinaviske-japanske fællesmængde og læringssymbiose for; ”The Way of the Viking Samurais”, som kækt henviser til SST´s betegnelse fra 1965-67 om Danmark ”The Viking Samurai country”.
SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”
Glæd jer – det kommer snart
Venligst log in for at se indhold