Lørdag 26. marts afholdtes Shindenkans forårsstævne! Med næsten 80 deltagere og instruktører på gulvet, var Højagerhallen ramme om et fællesskabende lærerigt og sjovt stævne. For nogle var det første gang de oplevede et stævne i Shindenkan, mens andre har været til mange. For alle var det dog en god oplevelse, med læring, udfordringer, sammenhold og grin.

Stævnet er træning på nationalt niveau, med de bedste trænerressourcer Shindenkan har. Der er en rød tråd – en læringscirkel – fra Honbu dojo, til nationalt niveau og videre til lokalskoler. På stævnet blev læringscirklen brugt genoptaget, for første gang efter Corona.

Kimu Sensei og forbundsformand Jens Hanshi-dai åbnede stævnet, med en kort orientering om situationen efter Søren Nielsens afgang. Der er kommet nye bestyrelser, med en del nye medlemmer, som viser den brede opbakning i de lokale klubber. Det er meget positivt og lover super for fremtiden.

Den nye ’master motivator’ Adam Shishó, sørgede for at sætte stemningen med Shindenkans slagsang, som alle fik lært, også blandt tilskuerne. Med den energi i kroppen blev der fordelt i 2 grupper – hvid og lilla i en gruppe og farvede bælter i en. Som vanligt indgår Jujutsu på forårsstævnet, med træning i fald, kast og låse. På begge hold var der god energi, og plads til instruktion. For dem på deres første eller andet stævne, var det tydeligvis en stor oplevelse at være med i en større gruppe, med udøvere fra andre klubber. Det er netop styrken ved stævnerne, at man oplever at være en del af noget større.

Efter Jujutsu blev der trænet Kihon (basis), med det tvist, hvor Sanbon henka skulle udføres som basis og som Shiho. Især det øvede hold var udfordret, fordi det er meget velkendt, men på en anden måde end vanligt. Det er åbenbart en større udfordring end man skulle tro. Det blev også kørt som kumite, til siden og med ryggen til, med fokus på intensitet og vilje. Udfordrende! Kimu Sensei var rundt og talte med både forældre og tilskuere og gav konkret instruktion.

Shindenkans venner havde sørget for kage og kaffe, hvad der var god brug for!

Gradueringer foregik først med forevisning af Kenjutsu 3. Det gik godt; ingen skader og med præcision og kraft. For dem der oplever Kenjutsu 3 for første gang, er det altid noget særligt – de slår jo efter hinanden med sværdene! Selve kompentencegradueringen foregik med alle indstillede på gulvet, fordelt efter bælter. Pensum blev gået igennem af Jens Hanshi-dai, med god brug af Kjeld Renshi og Christian Shishó som modeller. Der for god energi og høje kiai.

Dagens næstsidste højdepunkt var dog efter gradueringen, der hvor Kimu Sensei og instruktørerne voterer, hvor master motivator Adam Shishó, stod for Black Belt funny moments’. Det handler om sjov, på en god måde, hvor man kommer sammen på tværs af klubber og grader. Det blev lavet ’kluddermor’, hvor de voksne nok mente at kunne slå børnene. Det gik nu ikke helt sådan, og børnene var klart bedst til at vikle sig ind og ud. På trods af anklager om snyd og partiske dommere, blev børnene erklæret vindere.

Deltagerne på Kenjutsu 3 bestod deres test, og kan nu deltage i NKT og OBC. Der blev ligeledes gradueret en del streger, enkelte fik endda flere streger og nye bælter. Stort tillykke til alle graduerede! Efter en lang dag, blev der bukket behørigt af, med klapsalver til alle graduerede og til tilskuere for god ro og orden, og støtten til udøverne på gulvet.

Tak til stævnechefen Michael Shishó og hans hold, for den store indsats med at forberede stævnet, eksekveringen på dagen og alle de praktiske detaljer.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login