Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Så skete det alle har ventet på i snart 2 år. Udrulningen af StretchKiKata – den unikke og meget spændende kata, der nu er en del af Yakami Shinsei-ryu værktøjskassen sammen med KataFIT. Endnu et skridt er taget i retningen af at forbedre vores medlemmers velbefindende og give noget godt til verden.

StretchKiKata – i daglig tale SKK – er en unik øvelse i stræk af muskler, sener, nervebaner og selvfølgelig igangsættelse af Ki – den indre energi som vi alle er afhængig af 🙂 Øvelserne i SKK er historisk tilbage fra samuraitiden og Kimu Sensei har sat dem sammen således de skaber et vigtigt værktøj i vores værktøjskasse.

Allerede i begyndelsen af 2020 skulle SKK udrulles for første gang – men så kom Corona – andet forsøg var i efteråret 2020 – men så blev Danmark lukket ned. Nu er det alle gode gange 3 og denne gang skal det nok lykkedes. På trods af 3 forsøg er det ikke ensbetydende med at SKK har ligget stille. Kimu Sensei har selvfølgelig brugt tiden på at udvikle den således at den udgave af SKK der blev undervist i på dette kursus virkelig fik alle tilmeldte med hele vejen. Og det må siges at der var mange der skulle med – med næsten 70 tilmeldte var det tydeligt at Shindenkan var tilbage og at alle medlemmerne virkelig ville vise at i Shindenkan står vi stærkt sammen.

Som organisation og lokalskole i Shindenkan er det fantastisk at vores medlemmer støtter op på den måde og viser at de gerne vil fortsætte det sammenhold vi alle skabte under Corona krisen. Sammenholdet er ikke blevet mindre; tværtimod så er det blevet stærkere og mere tydeligt. Det kan faktisk mærkes i alle hjørne og kroge af organisationen. Lokalskolerne vokser og medlemmernes mentale helbred bliver stærkere og stærkere jo længere ind i sæsonen vi kommer. Den energi der udstråles og som var ekstrem tydelig under dette KataFIT og SKK kursus er gourmet mad for alle, fordi det netop hjælper alle med at vokse og tro på at fremtiden den er lys og meget klar.

SKK er som nævnt en del af værktøjskassen sammen med KataFIT. Det er derfor også meget naturligt at KataFIT kurset indeholder SKK således den røde tråd og sammenhængen bliver tydeligt for deltagerne. Der var mange nye med på dette kursus og der er ingen tvivl om at de tydeligt fik vist at der altid er en helt unik og tryg stemning under kurserne og specielt når Kimu Sensei underviser, for han tager alle med på en rejse også alle de der havde deltaget i kurset før – der er nemlig altid noget nyt at lære og det er aldrig for sent 🙂

I dette efterår 2021 bliver der i alle dele af Shindenkan arbejdet hårdt på at komme tilbage til en normalitet – også selv om bølge 3-4 af Corona skyller ind over Danmark. Det skal ikke holde os tilbage og vi har alle taget ansvar med sikkerheds og ”pas på hinanden” procedurer. Det er vigtigt at der skabes tryghed således det mentale helbred også bliver plejet og kommer op i normalitet.

KataFIT og SKK er med til at skabe normalitet fordi her trænes krop – sind og ånd i en holistisk øvelse der kan mærkes og specielt hvis Ki’en begynder at skylle igennem kroppen – det var der flere af deltagerne der bemærkede på egen krop i dagene efter kurset – hvilket jo er fantastisk 🙂

Tiden er nu kommet til at det hele skal rulles ud i lokalskolerne og også i stuerne derhjemme. Kimu Sensei og Honbu Instruktør Jens Hanshi-Dai viste med deres egne Yogamåtter at KataFIT og SKK kan trænes hvor som helst og når som helst – det kræver ikke mere plads end man kan ligge ned 🙂 Og i stedet for at ligge på sofaen kan man jo ligge på gulvet og være god ved sig selv med en KataFIT og SKK – det bliver ikke meget bedre.

Værktøjskassen i Yakami Shinsei-Ryu Karate-Do indeholder efterhånden en række værktøjer som kan hjælpe med og forbygge spændingshovedpiner, nakkemyoser, knæ og ankel problemer, følelsesmæssige udfordringer – ja, alt kan igangsættes og afhjælpes med de rette værktøjer. Og for at det ikke skal være løgn så skaber det en ekstrem velvære mentalt som spirituelt. Der skal heller ikke være tvivl om at værktøjskassen indeholder langt mere end det nævnte, men mon ikke at vi alle finder ud af dette efterhånden som værktøjerne bliver brugt på den rette måde 🙂 Alle ved godt at man kan slå et søm i med en boremaskine, men en hammer er nu bedre på den lange bane – både for sømmet som boremaskinen.

Efterhånden som Kimu Sensei fik gennemgået øvelserne i SKK blev det mere og mere tydeligt at deltagerne fik sat gang i deres indre energier. Det kunne give sig udslag i træthed, bedre vejrtrækning og langt mere energi og velbefindende – der kom nemlig flere og flere smil på læberne som dagen skred frem.

Corona har skabt et mørke for alle og mange kæmper med at komme ud af mørket. For at komme ud af et mørke skal man beslutte sig for at gøre noget ved det. Og det man kan gøre, er at tage et skridt af gangen. Nogle gange finder man lyset med det samme og andre gange skal man tage flere skridt, men uanset hvad så skal lyset nok vise sig hvis man gør noget.

KataFIT og SKK kræver handling for her skal man gøre noget for at få det optimale ud af det – men igen et skridt af gangen og lige pludselig har man et indre lys der kan vise vejen for en – er det ikke bare fantastisk – man bliver lyset i ens eget liv og man kan selv finde vej og måske guide andre med ud af mørket 🙂

Det var ihvertfald tydeligt at alle deltagerne på KataFIT og SKK kurset så lyset og nu er det op til alle at holde fast således vi i Shindenkan kan vise vejen ud af mørket og ind i lyset for os selv, som for andre – vinteren står for døren med den mørke tid og med vores lys kan vi skabe normalitet og en oplyst vej også for andre end os selv – se det er nemlig helt i Shindenkans ånd.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login