JJ 1-3 artikel 2021 – Virkeligheden på godt og ondt

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Findes der noget bedre end at lære at passe på sig selv. Dvs. lære at det kun er en selv der kan gøre arbejdet og lige nu og lige her, kan man kun stole på sig selv og sine egne beslutninger. Nej, vel, for så har man nemlig kun sig selv at takke for hvis det går galt. De fleste mennesker vil gerne give andre skylden, men når sandheden skal frem så skal man nok begynde at kigge på sig selv først.

I november 2021 havde en god del Shindenkanere tilmeldt sig Jujutsu 1 for netop at lære at passe på sig selv igennem træning af Ukemi – fald teknik. Uanset hvor god man er til kampsport og uanset hvor meget man passer på, så er der altid en risiko for at falde og dermed havne i en dårlig situation. Derfor er Jujutsu 1 en meget vigtig del af Yakami Shinsei-Ryu’s pensum. Nå ja, så er det også fundamentet for Jujutsu 2 og Jujutsu 3 – for kan man forstå essensen i en faldteknik så kan man også forstå essensen i et kast og i en balancebrydning/Gulvkamp 🙂

Denne weekend i november 2021 var sat helt i Jujutsu’ens tegn. For der var både Jujutsu 1 og 2 efterfulgt af Jujutsu 3 dagen efter, og sikke en super weekend det blev. Corona er igang med at rulle ind over samfundet igen, men i Shindenkan ruller vi normalitet ind over landet igen, for vores medlemmer vil det så meget og de viser det gang på gang. Selv om der er Corona så er læringen fra 2020 og 2021 at alle sikkerhedsprocedurer bare virker og den måde vi har håndteret det på, har givet tro på fremtiden og det har hjulpet det mentale helbred hos stort set alle vores medlemmer – det er som ringe i vandet der bare breder sig.

Samlet set så handler JJ1-3 om at passe på sig selv og tage ansvar for sig selv – kan man det så kan man også tage ansvar for andre. Jujutsu er i sin grundform dyrisk og brutalt, men med træning af sit indre bliver man afklaret og kan dermed bruge det i det omfang og på det niveau det er nødvendigt. Det er jo ikke nødvendigt at skade andre hvis man kan lade være – og det kan man hvis man kender sig selv 100%, for så er man afklaret helt ind i hjertet og ved hvor egne som andres komfortzoner er.

Det er netop også derfor at Jujutsu 1-3 hænger sammen fysisk som psykisk, og det er netop derfor at det er bygget op trin for trin således en rød tråd og forståelse, får det hele til at hænge sammen.

At lære faldteknik er vigtigt for alle uanset hvilket bæltegrad man har. For livet kan bringe mange udfordringer som kan skabe situationer, hvor man skal komme bedst muligt ud af det. Det behøver ikke være i en skarp situation med en eller flere modstandere – det kan være på en glat vintermorgen eller en fugtig efterårsaften at situationen kan opstå. Mange af Shindenkans øvede medlemmer har været i situationer hvor underlag har skabt risiko for fald og deres træning i Ukemi (faldteknik) har hjulpet dem ud af situationen bedst muligt.

Faldteknik er også forudsætningen for at lære kasteteknik i Jujutsu 2. For kan man ikke falde korrekt, så kan man heller ikke lære at blive kastet korrekt og for den sags skyld kaste andre korrekt. Begge dele giver nemlig større forståelse for at kaste. Efterhånden som deltagerne kommer igennem Jujutsu 2 finder de også ud af at kaste teknik hænger sammen med faldteknik og faktisk gør forståelse for faldteknik også forståelsen for kasteteknikker nemmere – for de hænger nemlig sammen teknisk og begge dele fører en tyk rød tråd over til Jujutsu 3 hvor balancebrydningerne kommer med 🙂

At kaste handler om balance og komfortzoner – både forståelse for egne som forståelse for andres. Balance er nemlig både fysisk som psykisk og selvfølgelig også spirituelt. I Jujutsu 3 arbejdes der nemlig med hele pakken, således større forståelse for indre afklaring kan opnås. Jujutsu 3 arbejder med følelser og fornemmelser og ikke muskelkraft. Jujutsu i sin oprindelige form er netop om at føle og fornemme sine modstandere og ikke mindst sig selv. Kan man ikke mærke sine egne følelser så er det umuligt at mærke andres og i kamp er det ekstremt vigtigt at man kan mærke og se egne som andres følelses energier – det kan nemlig være med til at skabe en åbning således en korrekt teknik kan indsættes.

JJ1-3 er igennem Kimu Sensei undervisning på OBC blevet løftet til et nyt niveau. Det er netop på OBC at Kimu Sensei lægger flere lag på afhængigt af deltagernes indstilling og tekniske kunnen. Han gør det nemlig på en måde der skaber tryghed og større forståelse og som er essentielt i måden hele organisationen udvikler sig på. Vi er tilbage efter Corona og det skal blive spændende at se til den næste OBC sæson hvordan sammenhængen imellem Jujutsu 1-3 og alle de andre kompetencer bliver tydeligere – der er noget at glæde sig til 🙂

Corona har nu i snart 2 år været en del af virkeligheden i hele verden og den vil sikkert være en del af virkeligheden resten af livet. Sådan er virkeligheden nemlig, den forandrer sig og den udvikler sig. Ikke altid på en måde som er positiv, men er man afklaret med sig selv så kan selv en negativ situation blive vendt til noget brugbart og måske i den sidste ende til noget positivt.

Sådan er det også i kamp – det er ikke altid man er i en god position, men er man afklaret og er man nådesløs så kan man passe på sig selv på den helt rigtige og virkelige måde – uden illusioner og uden at tænke på andres bedømmelse – for sådan gør man når man kender sig selv.

Jujutsu 1-3 viste vejen i den retning, men det er altid op til den enkelte om man vil erkende virkeligheden som den virkelig er og udvikle sig den vej, eller om man vil blive hvor man er uden ansvar og uden udvikling. Uanset hvad man vælger, så er der konsekvenser og hvis der er noget vi mennesker ikke kan lide så er det konsekvenser 🙂 Men sådan er virkeligheden på godt og ondt.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login