KataFIT og SKK – Livet er hvad man gør det til

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

I dette efterår 2020, har vi i Shindenkan arbejde benhårdt på at få skabt en form for normalitet ind i både organisationen, som hos medlemmerne. Resultatet af dette arbejde er helt fantastisk for vi kan nu se på tilmeldingerne til kurserne at: Shindenkan – Sammen står vi stærkt. Alle skolerne har fået mange nye medlemmer og OBC sæsonen er startet med et brag og er en kæmpe succes. I foråret 2020 blev Stretch Ki Kata introduceret på OBC 4 kurset. Forkortet hedder det SKK og er lige som KataFIT en værktøjskasse til Yakami Shinsei-Ryu Karate-do og livet som helhed 🙂

SKK skulle have været rullet ud i foråret 2020, men da Covid-19 rullede ind over hele verden, lå det ikke lige for. Men det skulle ikke få SKK til at blive lagt i posen. Kimu Sensei brugte i stedet tiden på at finpudse og tilrettelægge udrulningen, således alle kunne være med. I oktober 2020 blev OBC 4 afviklet, og som nævnt i artiklerne fra OBC 4, kom der nogle Covid-19 restriktioner ind over det danske land, som positivt set faktisk gav Shindenkan mulighed for at give alle vores medlemmer en ekstra mulighed for at deltage i et kursus hvor SKK blev undervist. Og den mulighed faldt i utrolig god jord hos alle medlemmerne, for tilmeldingerne til OBC 4 var sky høje og stemningen var helt i top – det var en tydelig markering af at Shindenkan står stærkt.

Det betød også at afviklingen af OBC 4 skulle gøres på en sikker og tryg måde. Dette blev i den grad løst, og læringen fra dette blev lagt klart til den næste aktivitet.

Nu var turen så kommet til KataFIT kurset som er det første kursus man som nyt medlem skal gennemføre på vejen mod sit første bælte. Selv om vi har fået mange nye medlemmer, så er det altid spændende om de også kan se mulighederne i Shindenkan, og om de vil tage imod disse muligheder. Rygterne om sammenhold i Shindenkan og træning af SKK var løbet i forvejen hvilket betød at tilmeldingerne til KataFIT og SKK november 2020 var helt fantastiske.

Kimu Sensei giver altid Shindenkans medlemmer de bedste muligheder for at flytte grænser og for at lære mest muligt. Sådan er både Yakami Shinsei-Ryu Karate-do samt KataFIT, og SKK er absolut ingen undtagelse. På OBC 4 blev Niveau 1 af SKK undervist, og modtagelsen var enorm glædeligt og alle havde en indstilling som var helt i top, hvilket gjorde at Kimu Sensei besluttede sig for at det var Niveau 2 af SKK der skulle udrulles og gennemgås på KataFIT og SKK kurset. Chefinstruktørerne havde fået detaljeret træning i SKK og Sortbælte holdet var også ført igennem. Så nu kom turen til alle de nye medlemmer, og alle de eksisterende medlemmer som endnu ikke havde fået fornøjelsen under OBC 4.

Med et stor tilmeldings antal, og nye skærpede landsdækkende restriktioner, skulle læringen fra OBC 4 justeres og gøres klar, således KataFIT og SKK kurset igen kunne afviklet i trygge og sikre rammer, som også gav mulighed for god læring 🙂

Det er en kold tid vi går i møde, men hvor det dog varmer i hjertet, når så mange trodser kulden og møder op til et super spændende kursus. I en skøn forenet blanding af børn, voksne, teenagere og familier, blev KataFIT og SKK gennemført i rammer, og med forholdsregler der var iht. alle restriktioner og regler. På trods af dette, var der en stemning af normalitet blandt de fremmødte, og det viste med al tydelighed at det var lige hvad deltagerne havde brug for – fra de helt nye til de mere erfarne deltagere.

Som nævnt så er SKK en værktøjskasse, og hvor var det dejligt at se den modtagelse en ny værktøjskasse får. SKK er som en karate Kata sat sammen uden tilfældigheder, og skal udføres med samme fokus og indstilling som en hver anden Kata inkl. KataFIT 🙂

SKK står for Stretch Ki Kata, og er en værktøjskasse som strækker led, sener, nervebaner, muskler, og som dermed sætter gang i den indre energi kaldet Ki. Der var faktisk flere af de voksne deltagere, som lige pludselig kunne mærke en dejlig fornemmelse over hele kroppen – det var som om noget var vågnet op, og det var en god følelse. Faktisk viste det sig også at skabe ro og tryghed hos mange af de yngre deltagere, for de arbejdede virkelig godt under hele kurset.

SKK er også en værktøjskasse som bl.a. viser Kumite – nærkamp, led låse, dislokationer, bevæbnet som ubevæbnet teknik mm. Det er jo helt fantastisk, at vi i Shindenkan bliver klædt på til at træne og udvikle vores indre som ydre muligheder, på den helt store klinge, og på den helt lange bane.

Indholdet i Stretch Ki Kata er ikke nyt for det har eksisteret i over 1000 år og bliver overleveret fra stormester til elever der er klar. Når dette sker, så indeholder øvelserne en signatur eller flere som fortæller hvem der overleverer – på samme måde som Kata’er. Dette gør SKK også – Yamana-Itotani-Waka – Kimu Sensei’s overlevering og signatur. Det er også derfor Kimu Sensei har udarbejdet 3 niveauer i SKK, således at forståelse og udførelse hænger sammen – lige som KataFIT og Yakami-Ryu – det hele udgør en proces der peger mod samme mål – nemlig udvikling i en flersporet retning.

Og hvor er det fantastisk at Kimu Sensei kan skabe plads til alle, med noget der har så meget historie bag sig. Selv om vi er underlagt restriktioner og regler som skaber begrænsninger og udfordringer, så bliver det i Shindenkan set på med positivitet og mulighedernes vej. Vi er ikke begrænset i vores indstilling som organisation. Vi ser mulighederne og skaber løsninger, til gavn for vores medlemmer, således folkelighed og mangfoldighed kan få plads i vores normalitet. Og vi må sige at vi får medlemmerne med hele vejen, i en tid hvor udfordringerne kommer som perler på en snor 🙂

Livet er hvad man gør det til, og denne sæson start har vist at medlemmerne i Shindenkan gerne vil være en del af noget større, som kan gøre en forskel for dem selv og deres nærmeste. Og det er helt i Shindenkans ånd, hvor vi tager alle vores medlemmer med på en rejse, og ind i en virkelighed med plads til alle der vil og kan. Hvor langt den enkelte elev vil med på rejsen er helt op til eleven selv. Men hvor der er vilje, er der vej, hvilket også blev bevist under KataFIT og SKK kurset.

Sammenholdet og energien var stærk, og selv om alle deltagerne var delt op i separate bokse iht. regler og retningslinjer, så var det meget tydeligt at mærke glæden og lysten på tværs af alle bokse og deltagere. Samhørigheden er intakt, selv om man er adskilt, og det viser bare at når man gør noget glædeligt for andre, i en tid hvor alt kan være kaos, så føler mennesker sig trygge, og når mennesker er trygge, så lytter de og følger med på rejsen.

Enhver rejser begynder altid med det første skridt, og mange nye medlemmer har taget deres første skridt ind i en lokal Shindenkan skole. Dette første skridt har nu bragt dem videre ind i KataFIT og Stretch Ki Kata. Hvor de næste skridt vil føre dem hen ved kun de selv, men hvis de fortsætter i samme retning, så er der ingen tvivl om at de finder støtte og tryghed i livet, og de vil i den grad finde plads til mangfoldighed og folkelighed i en organisation hvor der virkelig er plads til alle.

De næste skridt går måske allerede nu mod Shindenkans opdelte X-mas BOKS stævner, hvor vi kan fejre gradueringer og julens glæde. Og mon ikke vi igen skal se et arrangement, hvor sammenhold og samhørighed igen er i højsædet – tegnene viser ihvertfald allerede nu, at det går i den retning, for det skaber en form for normalitet i en tid hvor intet er normalt – men husk at livet er hvad man gør det til og enhver rejse begynder med det første skridt – også selv om vejen er lidt bumpet 🙂

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login