OBC 5 – Stadig stigende kompetencer

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Så kom vi igang igen med endnu en fantastisk OBC sæson. OBC 5 var nr. 1 i rækken af denne specielle Shindenkan elitetræning i Yakami Shinsei-ryu og det var tydeligt at alle de tilmeldte var spændte på hvilket lag der nu blev lagt oven på sidste års læring. OBC 5 er Ken 3, Iai-jutsu og Jo-jutsu. Jo-jutsu er kerne kurset og det kursus der samler alle de andre, hvilket blev langt mere klart under dette OBC 5 som virkelig lagde op til og viste vejen frem mod ægte Yakami Taijutsu. Kimu Sensei havde som altid lagt et program og det var nu op til deltagerne at få så meget ud af dette program som overhovedet muligt – men som Kimu Sensei sagde til at begynde med så skulle vi nok forvente at blive trætte i hovedet for der ville virkelig være noget at arbejde med – og det havde han helt ret i 🙂

Alting blev vendt rundt således det hele begyndte i omvendt rækkefølge med de helse skabende øvelser fra Jo-jutsu – ahh tænke alle nu skal vi slappe af. Nej, sådan skulle det ikke blive for det viste bare at indholdet på flasken blev fyldt på nu. Det vil sige at indsigt og forståelse for de helse skabende øvelser blev gennemgået således alle deltager nu vidste hvad de virkelig gik ud på og hvordan og hvorfor de virkede. Det fik i den grad også sat gang i Ki-flowet hos alle hvilket var helt bevidst og bevis på at teknikkerne blev udført korrekt.

Ki er indre energi og uden det ville vi dø – det er fakta. Kan man få ki til at flyde korrekt så er det helseskabende da det kommer rundt i hele kroppen og da det renser organerne for affaldsstoffer. Dette kan godt skabe lidt svimmelhed hvilke enkelte af deltagerne kunne mærke – men det var et godt tegn da det viste at de udførte teknikkerne korrekt 🙂

OBC er en udviklingsspiral som stiger op for hver sæson. Stigningen og hastigheden er op til deltagerne hvilket er meget naturligt og helt i Shindenkan ånd. Og som altid skaber det meget tydelig indsigt i hvordan alting hænger sammen i Shindenkan og Yakami Shinsei-ryu. Det kan ikke gentages nok, men fakta er at deltagerne på OBC vil udvikle sig og de vil virkelig være gode og de vil virkelig Shindenkan. Det giver ro og det giver lyst til læring og en helt fantastisk stemning og energi.

OBC er elitetræning og elitetræning er ikke kun udførelse af teknikker – det er indsigt i teknikkerne og indsigt i ens egen sjæl. Hvem er jeg og hvorfor handler jeg som jeg gør? Spørgsmål som er yderst afgørende for indlæring på dette OBC eliteniveau. For når man er nysgerrig om sig selv så vil man også være nysgerrig efter hvilket indhold der skal være på flasken, da det generelt handler om at være nysgerrig på livet – det hele hænger sammen i en rød tråd.

Nysgerrighed handler om at se hvilke muligheder der er for udvikling og forbedring. Kan man gøre noget andet for at opnå det resutlat man gerne vil eller skal man holde fast og håbe på at resultatet kommer på et tidspunkt – i kamp handler det om at se muligheder, for holder man fast i noget som ikke virker så kan man miste livet – det samme sker hvis man som menneske gør det samme igen og igen – man eksisterer uden at leve.

Nysgerrighed handler også om at stille spørgsmål – ikke for at få løsninger, men for at få indsigt, forståelse og afklaring. Et godt spørgsmål er altid ”hvorfor”. Hvorfor gør jeg som jeg gør og hvorfor virker det ikke? Dette var også et tema på OBC 5. Hvorfor ikke være god ved sig selv når der er ny læring – brug det i stedet for at holde fast i det gamle. Lær af de gamle stormestre hvis viden kommer gennem de nye stormestre så som Kimu Sensei. Det er jo helt unikt at vi i Shindenkan har mulighed for at få alt serveret på et guldfad uden at skulle bruge ekstrem meget tid på at træne noget som måske aldrig viser vejen til essensen.

OBC 5 er også træning af Ken 3 og Iai-jutsu. Hvordan trækkes sværdet uden at modstanderen får plads og centeret bevares. Ikke kun det ydre center men også det indre center. Det var lige præcis det som OBC 5 gik ud på nemlig at bevare center hele tiden udvendigt som indvendigt.

Mange vil gerne lege sig igennem livet og vil helst ikke se virkeligheden som den er. Det kan man også godt gøre til et vist punkt, men så vil alt eksplodere. Virkeligheden er virkeligheden uanset om man kan lide det eller ej. Så man kan tilpasse sig virkeligheden ved at være god ved sig selv og lærer af de der har gået vejen før eller man kan holde fast i sit eget og tro at virkeligheden vil ændre sig og tilpasse sig den verden man lever i.

Historien viser blot at hvis ikke man tager ansvar for sig selv ved at være åben for andres erfaringer og indsigt så mister man center og man ender med at miste sig selv. OBC handler om at udvikle Shindenkans medlemmer med stadig stigende kompetencer i en opad gående spiral som kun går mod den ægte og unikke kampsport og kampkunst med over 1000 års historie bag sig – og det er lige præcist det center gennem essensen som vi holder fast i.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login