Af Tommy Hansen, Medlem indtil 2021

I 2015 gennemgik jeg og bestod POMW forløbet I-III, og som følge af, at der i 2019 igen skulle udbydes POMW, blev jeg som tidligere POMW deltager inviteret til at deltage i POMW II-III (som også skulle fungere som en OBC og vedligeholdelse af mine kompetencer som skytte).
POMW skulle foregå i september/oktober, og inden da i juni/august, var der arrangeret skydninger for både instruktører og OBC skytter, for at få genopfrisket vores kompetencer.

Det betød også, at der skulle tørtrænes med air-gun (træning af skud processen uden skud). I tørtræningen trænes der alt fra sikkerhedsprocedurerne, åndedræt, håndgreb på pistolen, bevægelse og flytning af pistolen fra udgangsposition til ”alignment” af sigtemidler, aftræk, eftersigte og nedtagning af pistolen igen til udgangsposition igen – POMW skydeteknik.

Denne træning er vigtig for at programmere kroppen til den rutine det er at skyde. Det man ikke lærer ved tørtræningen er at arbejde med rekyl og braget fra pistolen. Det lærer man alene ved skydning med skarpt.

POMW er baseret på at det er mennesket bag våbnet (og ikke våbnet i sig selv) der er den afgørende faktor. Skydning er indrettet således at alle og enhver kan lære at skyde. Det vigtige er at man skal være til stede i nuet, stole på sig selv og kontinuerligt følge processen og POMW skydeteknik.

POMW II og III består hver af 2 hele dage (8.00 – 18-19-tiden) på skydebanen, hvor POMW II er en tilvænning til at blive fortrolig med pistolerne (hvad enten det er en kaliber .22 eller det er en 9 mm pistol), herunder pistolernes rekyl samt braget (som dog begrænses af dobbelt høreværn). Forskellen på at skyde kaliber .22 og 9 mm er enorm. Kaliber .22 har næsten ingen rekyl og kun et meget begrænset brag, hvor 9 mm rekyl og brag er meget kraftigt i forhold hertil. Det er her man lærer om rekyl kontrol og håndtere sin frygt for braget.

POMW III er den praktiske anvendte skydning med transitionsskydning med skydning på flere mål og forskellige afstande. Som tidligere POMW deltager og skytte i SDKSkyt, var det en rigtig god oplevelse, at være på skydebanen med nye skytter såvel som tidligere POMW skytter (OBC) samt de meget rutinerede skytter.

Ift. til 2015 hvor jeg selv var ny POMW skytte, kunne tydeligt mærke at jeg havde mere rutine. Men på trods heraf (og som OBC deltager) så fandt jeg faktisk frem til, at der var detaljer ved min skydeproces som jeg indtil nu ikke helt havde haft styr på når jeg skød skarpt (men som jeg havde styr på under tørtræningen), som jeg nu fik justeret. Det var bl.a. skydning af flere skud i træk med aftrækkerkontrol (reset). Så selv om man har være på POMW (eller hvilket som helst andet kursus), så skal man altid være indstillet på at man altid kan lære noget nyt under OBC forløb og få forfinet sin teknik.

Alt i alt var det en fed oplevelse at være på POMW OBC, og ikke mindst at se de nye skytter udvikle sig i løbet af kurset. Endvidere var det fedt, at være bevidst om, at man altid kan lære mere, samt at være åben over for det, også selvom jeg efterhånden har været på skydebanen mange gange.

Jeg vil i øvrigt gerne takke instruktør teamet for deres utrættelige indsats for at arrangere og gennemføre POMW forløbet, til glæde for deltagerne.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login