POMW I-II-III – Afvikling og forberedelser

Pistolskydning, det er da noget man lige går ned i skytteforeningen og ordner, en gang om ugen – det koster ikke ret meget, og forberedelserne, ja dem kan man jo klare på en halv time, inden dørene åbnes…..

Men sådan er det ikke helt med POMW! – og hvorfor det?

POMW Afvikling

Lige nu er vi midt i afviklingen af POMW I, II og III, kombineret i ”Living POMW” forløbet, hvor kursisterne lærer, og fordyber sig i POMW (Project Old Modern Warrior) – Skydning. Vi starter med den sværeste disciplin – pistolskydning, da alle de bedste eksperter siger at kan du skyde med pistol, så kan du skyde med alt.

Det er et forløb hvor deltagerne får en massiv indlæring på ca. 85 timer over en 2-3 måneders periode, igennem kurser, og selvtræning hjemme efter nøje angivne instrukser i en vekselvirkning hvor det forstærker hinanden.

For den enkelte kursusdeltager, er kurset en markant investering i sig selv, idet kursusafgiften for POMW I, II og III er 5.000,- per del. Her vælger Honbu-dojo så at investere i deltagerne ved at give en rabat på 33% når man tilmelder sig alle 3 kursusdele så prisen for den samlede kursuspakke ender på 10.000,-

Det er en timepris på ca. 118,- DKK/Time for nye POMW deltagere og omkring det halve for POMW BIO (By Invitation Only) OBC, som er genopfriskning og forbedring af niveau for tidligere deltagere.

Deltagerne har afgivet bindende tilmelding, op til 12 måneder før afviklingen, og indbetalt til lokale opsparingsordninger, oprettet for at give alle muligheden for at deltage ved at tilbyde en støttestruktur til opsparing.

Udover egenbetaling, stiller dette kursus krav til deltagerne om brug af tid, tilpasning af egen kalender til kursusdagene, og kontinuerlig selvtræning i hele perioden på 2-3 måneder.

Det lyder som et meget spændende kursus, og noget man seriøst skal overveje at deltage i, men hvorfor skal der egentlig være så store krav til kursusdeltagerne? De har jo betalt kassen, for at deltage, og man kunne godt argumentere for, at så skal de vel tilgodeses mest muligt?

POMW forberedelser – den skolede tilgang

De foregående 2-3 måneder har SDKSkyts IPSC POMW skytter trænet intensivt på skydebanen, således kompetencerne er knivskarpe til et optimalt POMW forløb for alle de nye POMW skytter.

POMW BIO (By Invitation Only) OBC tilmeldte skytter optrænes også i samme periode, men knap så intensivt. Men nok til, at næste trin på POMW pyramiden kan nås.

I træningen op til POMW forløbet og under POMW forløbet forventes det, at der afskydes mere end 100.000 gode skud af 0.22 og 9 mm, med en ca. fordeling på hhv. ca. 33% og 67 %.

Det forventes at POMW´s chefinstruktør og POMW instruktører i POMW optrænings og kursus perioden tilsammen skyder mere end 50.000 gode skud!, over fem POMW instruktørtræningsgange á 6-8 timer og fem kombi POMW BIO OBC/Instruktør gange af 3+3 timer. Det giver ca. 60-70 timers POMW skydetræning for instruktører og 15+ timer for POMW BIO OBC skytter FØR POMW forløbet;

Der er tilmeldt 1 IROA/IPSC A+ og 3 IPSC A+ skytter, hvoraf 1 er POMW chefinstruktør, 2 er POMW I+II skydeleder og 1 er POMW I skydeleder og POMW II hjælpeskydeleder.

Der er tilmeldt i alt 9 DSU/DGI skydeledere med officielt dansk diplom.

Der er op til ½ år i forvejen booket datoer og backupdatoer på et af Sjællands bedste skyttecentre.

Der er indkøbt, og løbende afhentet ammunition til alle deltagende skytter

Der er indkøbt sikkerhedsudstyr med bedst mulige rabat til deltagerne.

POMW forløbet er det dyreste og mest ressourcekrævende kompetenceforløb i Shindenkan og afholdes derfor kun hvert 3-4 år.

Den samlede pris for at afvikle ”Living POMW” er ca. 300-330.00,- DKK alt inklusiv, hvoraf ca. halvdelen er ammunition!. Det samlede POMW Honbu gebyr er ca. 150.000,- DKK.

Hmmmm – jeg undrer mig lige lidt

Hovedregning siger: Hvordan kan man gennemføre et kursus der koster 330.000, når deltagerne kun indbetaler 150.000?

Ja det kan man også kun ved at der gives et massivt tilskud til kurset fra Honbu-dojo, der dækker underskuddet via Yakami Shinsei-ryu kurser sæson 2019/2020.

Samtidig lægger POMW kurset beslag på alle ressourcer i 3 måneder, hvilket gør det umuligt at gennemføre normale Yakami Shinsei-ryu kurser i den periode, hvilket giver et yderligere tab ved afviklingen af POMW.

Og det kan man også kun ved at kursusinstruktørerne, som ved alle andre aktiviteter i Shindenkan, er frivillige og ulønnede, hvilket vil sige at de selv bruger de 10 halve og hele feriedage der er gået med optræningen, og dertil selv betaler for deres egen ammunition og træning op til kurset.

Og det gør ildsjælene med glæde!

Men ind imellem kan man ikke lade være med at undres, når kursister mener at kurset er dyrt, at der stilles urealistisk høje krav, og at de skal bruge meget tid på kurset, der kræver 15-25 minutters selvtræning om dagen – når hele instruktørstaben har brugt ferie, fleks- og fridage på den optimale forberedelse til kursisterne, og betalt det hele selv.

Nå, man kan jo kun håbe at kursisterne er vænnet til Shindenkans kursusmetodologi, hvor de man går bag historier og myter, og kigger på de reelle årsager og historiske fakta, og her er fakta at kursisterne i sandhed får det hele serveret på et sølvfad guldfad, og langtfra betaler de reelle omkostninger ved kurset, for slet ikke at tale om POMV projektets etableringsomkostninger i 2011-2014 på lige under 2 mill. Dkr.

Derfor er POMW kun hvert 4 år, da det er en kæmpe investering i kursisterne og Shindenkan.

Og hvad får man så med POMW?

For det får man skydningens essens, uddraget af SKUC (Shindenkans Kompetence & Udviklings Center) i det originale POMW projekt, gennemført af Kimu Sensei. POMW Kursernes tilblivelse er en længere historie i sig selv, der er beskrevet i adskillige artikler, men kort fortalt er det er udviklingsprojekt der har kørt fra 2011-2013, og som Shindenkan og ledende kræfter har investeret meget tid, og et meget stort beløb i.

Man får et kursus, der bygger på en 1000 årige gammel kulturarv, som vi ikke vil udvande, fordi vi insisterer på at der skal være indhold på flasken. Kompetencekurserne indeholder reel viden, og værktøjer til at udvikle sig. Derudover stiller alle kurser krav til både instruktører og kursister om at gøre en seriøs kontinuerlig indsats for at nå kursus målet.

Og POMW fortæller om noget, at det er kvaliteten på personen bag våbnet, der bestemmer hvor god man er, og ikke våbenet.

Samtidig giver POMW en præcis standpunktsbedømmelse: Hvordan har jeg det lige nu! Kan jeg tilsidesætte mig selv, mine omstændigheder, og lukke mig ind i POMW osteklokken og koncentrere mig 100% om min skydning, uden at tænke over konkurrence, præstationsangst, er jeg god nok, Jeg skal vinde eller jeg skal gøre det bedre end andre …?

Resultatet kan aflæses direkte på skiven. Har jeg den rette indstilling, lige nu, lige her, eller ej. Sort/Hvid bedømmelse, ingen bortforklaringer eller undskyldninger.

Det har alle instruktørerne da også måttet sande undervejs i optræningen – den kontinuerlige indsats, og indstilling, kræver et mentalt fokus, og en afklaring, og tvivl, usikkerhed og manglende fokus straffes med det samme.

Indstillingen

I Shindenkan går vi ikke på kompromis med kvaliteten!

Det er en indstilling, vi nogle gange møder manglende forståelse for, og som ofte også opfattes som arrogant, for hvor svært kan det være?

Vi har sågar fået opfordringer fra kommunale ledere indenfor kultur og fritidsområdet, der sagde at vi da bare kunne lave nogle flere kurser – Vi kan jo bare gøre som fodbold, hvor der kræves et par bolde, nogle kegler og et par voksne, så er der et fodboldkursus, så hvorfor kan vi ikke bare gøre noget tilsvarende?

Det kan vi ikke fordi i Shindenkan går vi ikke på kompromis med kvaliteten! Vi insisterer på at der skal være indhold på flasken.

Og det håber vi på at i værdsætter; for hvor mange vil gøre det samme for jer – bruge egne feriedage, egen fritid og egne penge, for at få lov til at undervise.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login