POMW 1C – Mennesket gør forskellen

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Solen stod lavt på himlen og det tegnede til at blive en meget smuk morgen og dag, da 10 nye POMW skytter mødte frem i Ballerup for at opstille udstyr til POMW 1C. POWM 1C er det sidste tørtræningsforløb inden de går over til POMW II som er et vådtræningsforløb hvor der skydes på udendørs skydebaner.

Opstilling af udstyr er en del af læringen i POWM da man som skytte i SDK Skytteforening skal vide hvad der ligger bag og hvordan det hele hænger sammen. Når man er et team og når alting er planlagt så tager det ikke lang tid at løse en opgave. På ca. 40 minutter var der sat 11 skydebaner op med tilhørende sikkerhedsområder og skydelinjer. Det var teamwork hvor alle hjalp til og sørgede for at ingen stod alene med en opgave – dette var i ægte Shindenkan ånd.

POMW 1 C giver skytterne er smag på skydningens formel 1, nemlig IPSC skydning. IPSC skydning er skydning på forskellige mål under bevægelse. Hvilket kan være en stor udfordring hvis man ikke har styr på sig selv – det kan en baneskydning også, men der skal noget mere til når der er bevægelse med i skydningen 🙂

POMW 1C begyndte med en recap af POMW 1B. Dvs. hvor var skytterne henne rent indstillingsmæssigt og hvor meget har de øvet sig siden sidst. Der var recap af sikkerheden på en skydebane, hvad skal der til for at få en DQ og gennemgang og øvning af korrekt POMW skydeteknik. Derfra var det på skydebanen med træning og recap af baneskydning. Det var nu sandheden skulle frem havde skytterne øvet sig korrekt og i den mængde der er nødvendigt for at kunne komme videre i kurset.

Det gik godt og POMW skydeteknik var integreret godt hos de enkelte skytter og der begyndte at vise sig gode samlinger på skydeskiverne, hvilket viste at skytterne havde forstået hvad POMW skydeteknik handler om, nemlig en proces som ved korrekt udførelse kan give et godt resultat og holder man fast i processen så kan resultatet flyttes hen hvor man gerne vil, for det er nemlig mennesket bag våbenet der afgør hvordan resultatet bliver og hvor det skal ende henne.

Efter baneskydning var det tid til næste trin nemlig transitioner – skydning mellem forskellige mål. Dette var på almindelige skydeskiver som sad med mellemrum således at skytterne i første omgang skulle finde ud af processen selv. Dette gjorde de ret hurtigt og dette gjorde også at de så var klar til transitioner på næste niveau iht. den skolede tilgang.

Dette 2019 POMW hold er det første hold som får denne viden og de var da også stolte over, at de som de første kunne lære hvordan man kan gøre transitioner hurtigere og nemmere, uden at gå på kompromis med proces og sikkerhed. Og som en del skytter fandt ud af så er der direkte link til Yakami Shinsei-ryu som vi træner i Shindenkan, hvilket slet ikke er så ringe endda 🙂

Humøret begyndte også at stige og da det var tid til frokost og en god meditation, så kunne man næsten mærke følelse af tilfredshed og lykke hos de tilmeldte POMW deltagere. Med 20 minutter meditation med fokus på åndedrættet som fik alle ned i en god ro hvilket var godt for nu skulle lektion 3 i gang, som var en smag på de forskellige discipliner indenfor bevægelsesskydning – IPSC. Smilene blev da også store hos den mandlige del af de tilmeldte – hvilket er helt forståeligt.

Lektion 3 havde 5 trin med hver sin læring og tilhørende udfordring. Skydning under bevægelse kan være både gående som løbende, samt gå og løbe frem, som til siden – der er ingen hindringer på den måde. Det kan også udføres omkring barrikader, som under diverse overdækninger alt sammen udfordringer som POMW skytterne betragtede som opgaver der skulle løses. Selv om man som skytte kan havne i situationer der kan være lidt udfordrende for ens krop og sind, så skal sikkerheden være i orden og helt på plads. Et lille fejltrin kan koste livet på en skydebane hvis ikke man som skytte og skytteforening kan have 100% styr på sig selv. Det kan vi i SDK skytteforening og har sikkerheden 100% i fokus på alle fronter – både fysisk som psykisk.

Da lektion 3 var velgennemført blev deltagerne udfordret med en test på tid. En test som indeholdt flere udfordringer end de nok lige havde regnet med, men hvor de skulle bruge alt hvad de havde lært. Det var også en test hvor der kom lidt konkurrence ind over for Batman har jo ikke levet forgæves 🙂 Selvfølgelig er der regler og sikkerhed der skal overholdes og et enkelt lille fejltrin resulterede da også i en DQ, hvor deltageren fik 2 minutter på bænken til at tænke over sig selv og lærer af det. Mange DQ’s skyldes at man ikke har sin indstilling med hele vejen, men det kan koste menneskeliv når det forgår på en skydebane og derfor er indstillingen yderst vigtig i alt hvad Shindenkan arbejder med.

Lektion 3 og den efterfølgende test skabte god energi og det var tydeligt at deltagerne kunne fortsætte i flere timer efterfølgende. Humøret var højt og stemningen super kammeratlig. Dette blev også gennemgående da hele opsætningen skulle tages ned igen – alle hjalp alle og i løbet af nul komma fem var alt ryddet op og lagt de rigtige steder. Det er tydeligt at den stemning der er kommet i Shindenkan gennem bl.a. OBC også slog igennem på POMW.

Efter 10 timers tørtræning var POMW IC slut og deltagerne var klar til de kommende POMW II og POMW III som alle er vådtræningsforløb med rigtig ammunition og på en rigtig skydebane. Både POMW I 2019 instruktørteamet og POMW 2019 holdet glæder sig rigtig meget til at vise hvor gode de alle er blevet og det skal blive spændende at se den udvikling der kommer på de kommende POMW II og III kursus dele.

POMW I teamet siger tusind tak til Kimu Sensei for at få lov til at være instruktører på POMW I kurserne og også et tusind tak til holdet for en super god indstilling og koncentration under POMW I forløbet. I har med al tydelighed vist at det er mennesket bag våbenet der gør en forskel.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login