POMW I.A – Et nyt hold tager Shindenkan POMW handsken op

Søndag formiddag kl. 10, alle er fremmødt, og sidder klar med notesblok og fuld opmærksomhed til at høre alt om POMW – Project Old Modern Warrior – skydning i kampsport og kampkunstsammenhæng, og ikke mindst – at prøve det selv.

POMW er et internationalt projekt, udviklet af Shindenkan Kompetence- og UdviklingsCenter SKUC i perioden 2011-2015, og kursusrækken gennemføres for 3. gang her i 2019.

Her i POMW I, den indledende kursusrække, deltager kun ny POMW kursister, der gennemfører kurset for første gang, eller kursister der ikke har vedligeholdt deres skydning i den mellemliggende periode. I POMW II og III, får de følgeskab af POMW BIO OBC deltagere – deltagere der gennem Shindenkans succesrige og unikke OBC koncept får vedligeholdt og opgraderet deres POMW kompetencer, i en konstant forbedringsspiral på vej mod essensen.

Første lektion omhandler skydningens historie og formål fortalt ”The Shindenkan way”, hvor der fokuseres på fakta, og hvor myterne skæres væk. Som eksempel kan nævnes at når man i skyttekredse forhører sig om skydning, hører man mange historier om hvor kompleks og svært det er at skyde, når realiteten er at skydevåben er udviklet til at være så simple som muligt, med det formål at man hurtigst mulig kan lære ”enhver bondekarl” at blive en effektive soldat.

Igennem undervisningen, involveres kursisterne og tilkendegiver deres meninger og holdninger, og alle må tage stilling til deres holdninger samt virkeligheden. Og en del af virkeligheden er jo at våben i stadig stigende grad bliver en del af den hverdag vi alle sammen færdes i og møder, til hverdag såvel som til fest. Og hvis man ikke kan se virkeligheden, kan man ikke forholde sig til den, og dermed kan man ikke foretage informerede og optimale valg i alle situationer, både dem man frivilligt, såvel som dem man ufrivilligt er kommet i.

Udfordringen for dagens instruktører og kursister er klar: At gennemføre POMW med den samme høje kvalitet som de foregående 2 kursushold. Og det kunne jo også være at Shindenkans hidtidige høje standard og gode resultater kunne gøres endnu bedre af netop dette kursushold 🙂 Handsken er kastet, og så er det jo bare om at tage den op.

Så uanset om du startede med en drøm om at være den ny ”Lucky Luke – hurtigere end din egen skygge”, eller om du er intimideret af våben, og tilbageholdende med at lægge hånd på dem, så er tiden nu, hvor du introduceres til virkeligheden, gennem Shindenkans skolede og strukturerede tilgang. Du kan trække på din erfaring fra den flersporede kampsportstræning du kender, og mange af de værktøjer og tilgangsmåder der er i den.

Der var spænding og forventning, under gennemgangen af POMW skydetekniske håndbog, der med essensen af sikker og basisk skydning – do’s og dont’s, er grundlaget for POMW Skydning.

Forventningen og glæden steg yderligere hos deltagerne, da de fik udleveret, og pakkede deres airguns ud. Dermed var det tid til i praksis at lære basis, nemlig:

  • Sikkerhed
  • Basisk, men optimal skydeteknik
  • Sikkerhed
  • Basisk, men optimal skydeteknik
  • Sikkerhed
  • Basisk, men optimal skydeteknik
  • Sikkerhed
  • Basisk, men optimal skydeteknik
  • Sikkerhed

Og så blev der instrueret i, og øvet i tørtræning, og smilene gik mere over i koncentration og fokusering, mens de enkelte dele af den korrekte skydeteknik blev indøvet, tilrettet, indøvet igen og tilrettet igen.

Efter små 5 timers træning var det en glad, lettet og lidt træt flok der gik hjem fra dagens kursus, vel vidende at de havde hjemmearbejde, idet POMW skydeteknik dagligt og kontinuerligt skal optrænes for komme korrekt i mål, for nu er ”Living POMW” startet for alle.

Vi glæder os alle sammen til at mødes i næste uge, for at fortsætte rejsen, og se hvor meget vi har udviklet os siden sidst.

Shindenkan POMW InstruktørTeam

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login