SST stævne november 2019 – En ny flersporet verden

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

I Shindenkan møder vi medlemmerne hvor de er og tager dem med på en rejse i flersporet kampsport. Denne rejse begynder med SST stævnet som er introduktionen til en helt fantastisk oplevelse i ægte Japansk flersporet kampsport med mere end 1000 års historie bag sig.

På denne sæsons første SST stævne havde 40 af de nye medlemmer i Shindenkan tilmeldt sig. Dette svarede til ca. 55% af alle de nye medlemmer der har fundet vej til de lokale Shindenkan skoler rundt om i landet. Og alle tegn peger på at tallet bliver endnu større til næste SST stævne da samtlige skoler i Shindenkan er i eksplosiv fremdrift. Det er som om, at værdierne og budskaberne som vi arbejder med i Shindenkan er kommet ud i alle afkroge af Danmark hvor man gerne vil have seriøs og dybdegående læring og indhold i undervisningen.

Mennesker er nysgerrige efter viden og det kunne også mærkes på dette SST stævne hvor rigtig mange forældre til de tilmeldte børn og unge indfandt sig i en yderst dejlig opvarmet hal hvor SST stævnet blev afviklet. Hvem er Shindenkan? – Hvad er det vi tilbyder dig og dit barn? – og hvordan foregår den rejse I så gerne vil tage os alle med på? Alle spørgsmål som forældre og medlemmer er nysgerrige efter at få svar på – og det fik de. Faktisk fik de så gode og konkrete svar igennem Jens Hanshi-Dai’s præsentation af system og organisation, at der efterfølgende bredte sig en meget rolig og forventningsafstemt energi i hele hallen. Alle var nu klædt på til at tage med på rejsen.

SST stævnet er som nævnt en introduktion til Shindenkan og det flersporet kampsportssystem Yakami Shinsei ryu. Dvs. hvordan hænger alting sammen og hvordan arbejder vi og hvorfor. Der er ingen tvivl om at instruktørstaben i Shindenkan er i verdensklasse og altid forberedt til at levere en super lærerig træning. På SST stævnet er der ingen undtagelser selv om deltageren er nystartet i Shindenkan – de kan lige så lære fra starten at i Shindenkan går vi ikke på kompromis med undervisningen – det er jo nok også derfor de har meldt sig ind da de gerne vil have mest effekt for deres investering 🙂

For en ny elev kan det være overvældende at komme til et stævne hvor der er mange ansigter som man ikke lige kender. Men så er det jo helt fantastisk at der fra hver skole var et stort antal medlemmer tilmeldt således at kammeratskabet kunne styrkes og ingen skulle føle sig alene – det fantastiske er også at se hvordan kammeratskabet på tværs af skoler også bliver styrket efterhånden som medlemmerne får trænet sammen. SST stævnet er grobund for afklaringer, forventningsafstemninger og nye kammeratskaber og der er ingen tvivl om at på det kommende X-mas stævne vil i den grad vise at sammenhold og god energi spire i fuld flor i Shindenkan.

SST stævnerne er en introduktion til det flersporet kampsports system Yakami Shinsei Ryu og deltagerne på SST 2019 fik da også en oplevelse for livet. De fleste havde med god grund glædet sig til at prøve træning med sværd – ken-jutsu – og smilene blev da også derefter da denne lektion skulle igang. Men inden da fik alle deltagerne og deres forældre en god indsigt og introduktion til MBH og KataFIT. Den menneskelige indstilling hos mange børn er ofte at ”det her kan jeg ikke”. Men når man er i Shindenkan så gør man sit bedste og tror på sig selv. Denne indstilling fik flere af de yngre deltagere til at vise sig selv og andre, at når man vil så kan man – og det kunne de i den grad.

KataFIT lektionen blev efterfulgt af Ju-jutsu 1 og 2 – faldteknik og kasteteknik – to spor som udfordre deltagerne i stor grad. Begge lektioner blev indledt med en introduktion i hvorfor de er vigtige og hvad formålet med dem er. Ju-Jutsu 2 blev ligeledes indledt med et hoftekast fra instruktørerne således at deltagerne med egne øjne kunne se at selv om en person bliver kastet i gulvet med et brag behøver det ikke at skade hvis man kan falde korrekt 🙂

Som nævnt så skabte Ken-jutsu lektionen glæde og selv om flere af de tilmeldte JokoKidz havde udfordringer med sværdet så gjorde de deres bedste og fik en super oplevelse ud af lektionen. Det er sjovt og spændende at træne med våben, men det er mennesket bag der gør en forskel. Energien steg nogle grader under denne lektion og den blev ikke mindre da sidste lektion med pudetræningen skulle i gang. Nu skulle den i høj grad have gas og det fik puderne at mærke.

Shindenkans pudekoncept er indgangen til kumite – altså virkelig kumite uden regler og uden point. Kumite som gælder livet. At slå på en slagpude handler ikke om at slå løs. Det handler om TAK princippet som gør at man ikke bliver skadet og man lærer korrekt teknik hele vejen. Læringen fra TAK princippet tager man så med over i MITT princippet og derefter til CT princippet således at det hele hænger sammen i en unik rød tråd og med fokus på den skolede tilgang til kumite helt i Shindenkans ånd 🙂

At træde ind i Shindenkan er at træde ind i en flersporet verden af unik og ægte kampsport og kampkunst. Det er også at træde ind i en verden hvor respekt og accept af andre og deres kunnen er essentielt, for hvis man virkelig er åben for læring, så vil det også være en helt ny verden af flersporet kampsport der åbner sig op og som i den grad kan skabe en rejse hvor kompetenceniveauet kan blive løftet op til skyerne.

SST teamet takker Kimu Sensei for at få muligheden for at lægge fundamentet for alle de nye medlemmer og vi takker også alle de tilmeldte for en super god træningsdag der for de fleste var en begyndende rejse i en ny flersporet verden.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login