Sommerstævne 2019 – en dag med sol og flersporet kampsport

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Alle sæsoner i Shindenkan slutter med en fest i form af et sommerstævne med tilhørende gradueringer på forskellige niveauer.

Selve stævnet forgår fra formiddag til eftermiddag med forskellige temaer der skifter hvert år. Sæsonen 2018/2019 har stået i flersporet kampsports tegn. OBC har igen vist sig at være en kæmpe succes og det har løftet niveauet op til nye højder. Foråret stod i kinesisk kampsports tegn og det viste sig også at være noget der i den grad skabte glæde og succes hos alle deltagere. Så med alt dette i vognene var der lagt op til et brag af et flersporet sommerstævne. Det betød også at publikum ville få en oplevelse for livet.

Forbundsformanden holdt tale og informerede om året der var gået og fremviste den nye hjemmeside som bliver lanceret i begyndelsen af den nye sæson 2019/2020. Det er en hjemmeside der er nyskabende og som visuelt var yderst smuk. Det fik da også flere af de fremmødte til at tabe kæben en lille smule 🙂

Alle stævner i Shindenkan er delt op i lektioner med forskelligt indhold. Første lektion på dette stævne var MBH udført af de 4 graduanter in-spe som skulle op til 2. kyu og 1. Dan. En del af en graduering på det niveau er at undervise på natioanalt plan. Dvs. stå foran mere end 200-300 mennesker og vis hvad man er lavet af på den gode måde. Det var en rigtg god oplevelse for alle og det fortsatte i første lektion som bestod af JJ1-JJ3 fordelt rundt på måtte arealerne som var tildelt de forskellige grupper der var oprettet iht. hvilke kurser de enkelte deltagere havde bestået.

Graduanterne fik tildelt hver deres område med Jens Hanshi-Dai som back-up. Det er altid spændede at se hvordan undervisningen udføres og hvordan graduanterne tackler den form for pres som det er at stå i den situation. Det handler nemlig om at møde deltagerne på stævnet og tage dem med på en rejse som kun de enkelte instruktører kan udforme iht. de udstukne retninglinjer – kan de glemme sig selv og være der for eleverne? Ja, det kunne de godt på hver deres måde, men med et fælles mål nemlig at deltagerne på sommerstævnet 2019 fik en super god og spændende start.

Vejret op til sommerstævnet 2019 var lidt vekslende fra høj solskin til skybrud. Denne lørdag begyndte med sol og massiv varme hvilket kunne mærkes i den nye Måløv Hal. Efterhånden som stævnet kom igang ville vejrguderne gerne lege med så det trak op til lyn og tordenvejr. Men tordenvejret uden for blev overdøvet af kiai indenfor – så det udviklede sig til en battle om hvem der kunne bruge mest energi og det skal siges at vejrguderne fik kamp til stregen og måtte faktisk give op for solen bragede igennem senere på dagen – hvilket den også gjorde inde i hallen 🙂

De efterfølgende lektioner var nogle der virkelig viste hvad flersporet kampsport er i Shindenkan. Normalt er lektionerne opdelt med forskellige undervisningsteam fra sortbælteholdet, men da der nu var kompetencegraduering i Shakua Sei og OBC KM 3 og 4 så blev strukturen anderledes, men stadigvæk med fokus helhed i stævnet. I den første lektion efter JJ1-JJ3 var hallen opdelt i Shakua Sei Hsingi – Kihon for 7 kyu-2 kyu elever og kihon for 10. kyu-8.4 kyu elever. Dette gav en palet af flersporethed over hele Måløv og allerede her begyndte luften at emme af spænding og koncentration.

Efter denne lektion var der lagt op til fest fra Shindenkans venner side. Som altid er der utroligt mange af Shindenkans medlemmer og deres familier som bager utroligt velsmagende kager til dette indslag – I skal alle have en kæmpe tak for jeres indsats – det er vi meget taknemlige for.

Med maven fyldt med lidt kaffe og sikkert også kage begyndte de næste lektioner. Shakua Sei Bagua/Tai Chi samt kumite opdelt i kyu grupper. Vejrguderne var begyndt at give lyd fra sig og deltagerne på sommerstævne 2019 lagde i kakkelovnen til det samme – battlen kunne begynde.

I den sidste lektion var det OBC KM 3 og 4 certificeringer der lagde fundamentet for en omgang flersporet kampsport som virkelig fik luftfugtigheden til at stige til nye højder. Der blev kastet, lavet led låse, kæmpet på distancen samt udført stranguleringer i en grad som ville få selv den bedste elitekriger til at knibe en tåre. Der blev med andre ord gået til stålet og det smittede af på de andre grupper i hallen så der fremkom kiiaaaii i en grad som virkelig fik solen frem fra sit gemmested bag skyerne.

Kunne det blive bedre, vejrguderne trak sig tilbage og overlod energien til alle deltagerne på sommerstævne 2019 med sol og en graduering i sigte. Ja, tiden var inde nu til det som alle har ventet på – fællesbilledet. Det er helt fantastisk så fotogene vi er i Shindenkan og ja, nogle mere end andre, men i denne selfieverden er der ikke noget galt i et godt gammeldags foto 🙂

Efter en kort pause var det tid for gradueringen. Først med en super flot Ken-jutsu 2 kompetence graduering hvor der virkelig blev vist at fremtidens OBC deltagere var klar. Efter Ken 2 var det graduering i Yakami Shinsei-ryu Karate-do med Jokokidz, Jokoteens og voksne og en super flot opvisning i hvordan karate skal udføres. Der skal lyde et kæmpe tillykke til alle der var på gulvet.

Op mod et sommerstævne er der lagt op til gradueringer fra Brun og Sortbælteholdet – dette sommerstævne var ingen undtagelse. Der var 4 graduanter som skulle til graderne fra 3. kyu, 2.kyu og 1.dan. De havde inden sommerstævnet været igennem flere forskellige stopprøver som alle var bestået og nu stod den sidste test af dem alle nemlig Stamina testen. På dette tidspunkt havde graduanterne været i gang hele dagen med undervisning og træning i Shakua Sei samt OBC. De var trætte men fuldstændig fokuseret på opgaven. En stamina test skal vise – ja, rigtigt gættet graduantens stamina. Og hvornår gøres det bedst – ja, når trætheden har meldt sin ankomst.

Graduanterne havde luftet tanken om at slå rekorden og Kimu Sensei havde sat uret i den retning. Det er endnu uvist om der blev slået rekorder men faktum er at graduanterne gav den gas og de tilstedeværende tilskuere fik heppet i en grad der kan gøre enhver Roskilde Festival misundelig. Det skal også nævnes at Shindenkans slagsang fik konkurrence fra Black Belt funny Moment gruppen som havde kreeret en sang der satte ekstra gang i festen.

Der er ingen tvivl om at dette sommerstævne var en fest og da stævnet sluttede med uddeling af grader inkl. OBC KM 3 og 4 certificering var der smil på alles ansigter.

OBC KM3 graduanter
OBC KM4 graduanter
Kohaku-jin er særlige rollemodeller, som fokuserer på det de kan, i stedet for det de ikke kan, – men har fysiske handikaps med mén procent. Steffen Rasmussen fra Slagelse modtog Kohaku-jin mærket, som altid er noget særligt, da det desværre ikke er så tit det uddeles.

Dagen havde været varm og fugtig, men det havde i den grad også været en succesfuld dag med sol og flersporet kampsport.

Tusind tak til alle fremmødte både deltagere som tilskuere for at gøre denne dag ekstra festlig. I ønskes alle en rigtig god sommer og vi ses igen til den nye sæson med mange nye og spændende tiltag 🙂

Historien i billeder
Plads til alle
Alle giver en hånd
Tag til fællesstævne og gense eller find en ny ven - på tværs af skole, alder og køn - for der ER "Plads til alle"
Stolte børn, og stolte bedster - hvilken herlig blanding
Graduering og nyt bælte - et mål er opnået!
Så er det helt i orden at være glad og stolt
I de højere grader har rejsen mod målet stået på igennem længere tid
Det gælder i særdeleshed på vej mod det sorte bælte - glæden er mere behersket men stoltheden er mindst lige så stor
Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login