OBC artikel marts 2019

Af Michael Nørgaard, Shisho, 1.Dan Yakami Shinsei-ryu, 1.Dan Bujutsu Kodosoku-kai Jikitai Karate-do, 3.Dan Bujutsu Kodosoku-kai Gensei-ryu Karate-do, Holdinstruktør

Mit OBC forløb 2018-2019

OBC skal sikre en minimum standard, der hele tiden højnes kompetencemæssigt.

NKT prøve og kompetence prøver skal sikre at alle holder den samme standard, så vi ikke glider i forskellige retninger, ved kun at vedligeholde vores kompetence kurser lokalt.

OBC skal ligeledes gøre afstanden kortere til Kimu Sensei, og gøre at Kimu Sensei lærer alle lidt bedre at kende.

OBC forløbet betyder også, at man kan komme tilbage efter pauser, frivillige eller ufrivillige, og komme op på niveau ved at deltage i OBC forløbet.

Det kan være fravalg pga. skader, stress, arbejdsmæssigt, uddannelse, dødsfald, skilsmisse og meget andet.

Så OBC møder medlemmernes behov der hvor de er, og sikrer at systemkravene er ens.

OBC konceptet hæver niveauet min. 1 grad pr. 3 år, men det er op til indsatsen fra deltagerne, at optage det lærte 100% og implementere det, så der kan bygges ovenpå.

OBC har fået sit eget OBC Kompetence mærke. Højst opnåelige grad er ’Sort med 3 streger’, men det vil blive vanskeligere at opnå for hver sæson, da niveauet hæves løbende. Hvis man ikke deltager i sæsonens OBC kurser, og gennemfører kompetencegradueringen kan OBC Kompetence mærket ikke bæres. OBC mærkerne viser vores enkeltsporede kompetencer og er direkte sammenlignelige med graderne i andre enkeltsporede systemer. På den måde er det let at kommunikere vores reelle kompetencer alment forståeligt med henvisning til det sorte bælte på mærket og antallet af streger.

Vi får endnu en gang, i OBC forløbet, essensen af de 1000 års historiske erfaringer gjort på slagmarken. Og bruger det som et værktøj til personlig udvikling. I Shindenkan træner vi som de gamle Samuraier. Vi træner hele paletten, i stedet for kun en enkelt kompetence. Så vi får en hel uddannelse, i stedet for kun at tage ’dansk’ timerne. 1000 års arv betyder at vi har mulighed for at se ud over vores egen næsetip, i modsætning til de fleste mennesker. Mennesker har tendens til at vurdere og bedømme udfra deres egen verdensopfattelse.

At være afklaret, at tage ansvar og have kontrol, at forholde sig til virkeligheden, er nogle af de ting som er vi menneskers værste fjende, men som vi er nødt til at forholde os til, hvis vi vil udvikle os som mennesker. At være afklaret betyder alt. For hver handling du gør, hvad du vælger at gøre og hvad du ikke vælger at gøre, har konsekvenser. Men ikke kun for dig, men også menneskerne rundt om dig. I en nærkamp, kommer man ind i modstanderens komfortzone, og modstanderen kommer ind i din. Den der har den rigtige indstilling kommer hurtigt på forkant af sin modstander. Uden den rette indstilling, troen på sig selv, kommer man aldrig langt. Man giver hurtigt op, lader medlidenheden krybe ind, og du bliver hurtigt ”bankekød”.

Man skal være afklaret med sig selv og sin situation!

Og hvad har så ovenstående at gøre med mit OBC forløb? – ALT!

OBC 1-6 er jo træning, vedligeholdelse og udvikling af vores kompetencer, og det sker i hele OBC forløbet. Men efter jeg er kommet gennem forløbet har jeg indset at, det ikke bare er de tekniske kompetencer der bliver vedligeholdt og udviklet i, OBC forløbet.

Det er i lige så høj grad dine menneskelige, mentale færdigheder/kompetencer og afklaring der bliver udviklet, og det har for mig været en lige så stor øjenåbner, som den tydelige udvikling af de tekniske kompetencer.

Så OBC – JA TAK!! Igen og igen.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login