OBC 2 – Et værdsat værdisæt

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

I Shindenkan er vores værdisæt værdsat meget højt da det er fundamentet for at vi kan udvikle os som mennesker og kampsportsudøvere på vejen mod kampkunst. Lige for at ridse det op så er værdisættet:

  1. Kend dig selv.
  2. Respekter andre og deres kunnen.
  3. Tag ansvar for dig selv og andre.
  4. Du er meget bedre end du selv og andre påbyder dig.
  5. Vi tror på dig, men du skal også tro på dig selv.

Med dette værdisæt betyder det også at kammeratskab og sammenhold spirer og gror på livet løs mellem medlemmerne på tværs af alle Shindenkan skoler. Dette skaber nærvær og tryghed hvilket er noget vi sætter højt og ikke noget vi går på kompromis med. Vi træner vores kompetencer under trygge og sikre rammer med fokus på udvikling i virkelighedens verden med plads til alle der vil.

Shindenkan er flersporet og med det følger personlig udvikling med indsigt i mere end blot sig selv. Et OBC som f.eks. OBC 2 er et OBC som trækker bæltegrader til fra forskellige niveauer. OBC 2 handler om kompetencerne Ken-jutsu og Kotachi Jutsu der er nogle af kernekompetencerne i Yakami Shinsei-ryu Karate-do. På OBC 2 i 2019 deltog 80 medlemmer i et OBC kursus der virkelig skabte emmede af lyst til læring og til at blive bedre.

Når man som ny i OBC deltager for første gang på et OBC kursus så møder man også stort set alle fra brun og sortbælte holdet, inkl. Kimu Sensei som jo er underviser på OBC. Det kan selvfølgelig være overvældende og måske bringe den enkelte deltager i en lidt nervøs tilstand. Men i Shindenkan bliver vi mødt i øjenhøjde og taget med på en rejse, hvilket selvfølgelig også sker på et OBC kursus. Derfor var det også fantastisk at se og mærke den tryghed der blev skabt for de nye på OBC 2 i 2019.

At se hvordan højere graduerede sørgede for at få de nye til at føle sig velkomne og trygge er simpelthen i ægte Shindenkan ånd og det bliver ikke bedre. Det viser bare at mottoet ”der er plads til alle” virkelig har sat sig fast og er et motto som værdsættes lige så højt som værdisættet. Vi er alle mennesker med forskellige bæltefarver og grader. Men det er vores menneskelige handlinger der gør en forskel og ikke farver og grader på bælterne.

OBC 2 tog lige et trin op. Med fokus på etikette og korrekt håndtering af våben blev linket og den røde tråd til alle andre kompetencer også lige slået fast. Det er fantastisk at se hvordan teknik bliver integreret og nørdet med, som var det det mest naturlige i verden. Intensiteten og stemningen er fuldstændig fantastisk og det er som om Shindenkan nu bevæger sig i en bestemt retning som alle gerne vil være en del af.

OBC har skabt et solidt og roligt fundament for fremtiden med fokus på den ægte og virkelige kampsport og kampkunst som kommer fra Yakami Taijutsu. Vi bevæger os mod navet i hjulet og kan dermed også se hvordan det hænger fuldstændigt sammen med alt andet – disse kerne kompetencer er måske i virkeligheden fundamentet og kilden til alle andre kompetencer – hvad kom først hønen eller ægget?

Det er jo også fantastisk at vi får læring direkte fra en ægte kampkunst stormester som de fleste drømmer om at træne med. Den mulighed er få forundt, men vi har den lige her i Shindenkan og det er en mulighed vi ikke skal forspilde. Det mest fantastiske er at der ikke er noget man kan sammenligne med. Nogle vil måske sige at det vil være som et børnehold i fodbold blev undervist af en af verdens bedste fodboldspillere, men nej, for der er så stor forskel at den sammenligning ikke kan bruges. Og samtidig er Kimu Sensei så meget menneske og sig selv at han gerne vil undervise og lære os alle at kende uden filter 🙂

Som nævnt så tog OBC 2 deltagerne et niveau op og gav større indsigt i hvorfor etikette er så vigtigt og hvad formålet med det er – etikette viser om man har forstået at lukke af for åbningerne – dvs. kan man holde fokus på det væsentlige og sørge for at man holder sin kamae. Når man udfører sin etikette kommer der bl.a. Hsingi og Aiki-jutsu med, hvilket igen viser at alting hænger sammen som en helhed der peger i retning af ægte Koryu Taijutsu kampkunst.

Vejen mod ægte kampkunst er lang og belagt med forhindringer. Eller det syntes man selv umiddelbart men som Kimu Sensei fremlagde under OBC 2 Ryugi delen, så lægges forhindringerne og længden på vejen af én selv – hvilket også tydeliggør af udtrykket ”man er sin egen værste fjende” i den grad er korrekt. Forståelsen for udtrykket er blot svært at acceptere da vi mennesker er indrettet til at give andre skylden før vi kigger på os selv og tænker på hvad vi selv kan gøre. Ja, personlig udvikling kan være svært hvis ens verdensbillede er meget forskelligt fra virkeligheden. Det er lige præcist det som Densho grader handler om og Densho grader er vejen frem til ægte kampkunst 🙂

Det er tidligere blevet skrevet at medlemmerne i Shindenkan har set lyset og går direkte imod det med et eneste formål, nemlig at blive meget bedre end de er i forvejen. Man kan måske allerede nu sige at de har fundet lyset i sig selv og viser vejen for andre. En vej der er skabt gennem OBC og som fører solide biveje ud til andre af Shindenkans arrangementer – det viser tilmeldingerne til andre arrangementer med al tydelighed.

Forårsstævnet nærmer sig og med det også OBC KM certificering med mulighed for at få et af de meget smukke OBC mærker. De der har mærkerne allerede nu bærer dem med ydmyghed og stolthed hvilket er i ægte Shindenkan ånd. Det skal blive meget spændende at se hvor mange der efter forårsstævnet får lov til at bære et OBC KM mærke og igen efter sommerstævnet 2019 hvor der er endnu en OBC KM certificering.

Det kunne da være fantastisk at begynde sæson 2019/2020 efter sommerferien med en stor mængde OBC certificerede medlemmer. Medlemmer som kan trække andre med og som er med til at skabe fundamentet i et Shindenkan som gør en kæmpe forskel for verden omkring os alle. Og hvor er det nu lige det hele begynder? Nemlig, inde i os selv 🙂

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login