Forårsstævne 2019 – Et mærkbart energi niveau

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

”Sikke en fest vi har haft nu i nat” – Sådan lyder stroferne fra en berømt dansk sang. I Shindenkan kan vi relatere den til sikke et forårsstævne vi har haft i lørdags 🙂 . Med 141 tilmeldte var der lagt op til en fantastisk forsættelse af den togtur som rigtig mange Shindenkanere er taget med på siden sommeren 2018. Togvognene hedder OBC – Kompetence kurser og ikke mindst stævner. Det er fra lokalskole perronerne at passagererne stiger på toget og hvor turen tager alle med på en fantastisk rejse frem mod kampkunstens vidunderlige verden.

Forårsstævne 2019 viste at selv om der var sygdom i det danske land, så vil Shindenkans elever gerne træne og de vil gerne træne rigtigt. Energien der spredte sig i hallen under dette forårsstævne var positiv og fyldt med brede smil – det kunne mærkes at foråret var trådt i kraft og sommeren ikke var så langt væk.

Temaet for Forårsstævne 2019 var ”Anvend den viden I har og får, – for hvad er viden værd som ikke anvendes” bygget op i 3 trin og med 3 processer.

Hvorfor skal vi træne Kata? Hvordan er det opbygget med viden fra de gamle karate stormestre? Et helt fantastsik tema som bare viser at kata er langt mere end blot figur øvleser som ingen forstår virkningen af. Husk på at de gamle stormestre ofte var i krig og derfor skabte de værktøjer som kunne gøre dem effektive på slagmarken – så kata er virkeligt og brugbart på alle fronter.

Alle uden undtagelse fik udfordringer og træning som virkelig kunne mærkes og som i den grad gav indtryk af at Shindenkan toget har fart på og eleverne i Shindenkan er med hele vejen. Det var også tydeligt under den praktiske forberedelse af stævnet – aldrig før har så mange budt ind med hjælp og aldrig før har sammenholdet og kammeratskabet været så tydeligt som det er nu i Shindenkan. Der er ro og der er en positiv stemning som virkelig er markant.

I stævne pausen var der trængsel ved cafeen hvor der blev langet kaffe og meget smagsfulde kager ud til deltagerne. Shindenbrands blev bestilt og der var store smil over alt – der er altså et smukt skue at se hvordan medlemmerne mellem de forskellige skoler finder sammen på kryds og tværs. Der er som om alle er blevet åbne over for nye og markante venskaber og måder at finde sammen på, uanset hvor i landet man bor og træner.

Med indførelsen af OBC har Kimu Sensei igangsat en mulighed for kontinuerlig forbedring hos alle medlemmerne. Det kan ses på tilmeldingerne til OBC kurserne at denne kontinuerlige forbedring bliver taget godt imod – en stigning på 34 procent siger det hele.

Det kan også ses og mærkes at kompetence niveauet er steget pga. OBC. Kimu Sensei var imponeret over hvor hurtigt OBC læringen er blevet integreret og da selve OBC årcertificeringen blev afvikliet på dette forårsstævne, kom der en bølge af intensitet fra den ene ende af hallen og helt ned til den anden. Det var som om noget blev udløst og bredte sig i den rette positive ånd.

Oprindeligt var planen at kompetenceniveauet skulle stige med en bæltegrad pr. tredje år igennem OBC. Det har vist sig at det faktisk er steget på bare 2 år hvilket er yderst fantastisk, – men selvfølgelig også udtryk for høstningen af ”de lavt hængende frugter” først. Kimu Sensei var virkelig glad og tilfreds over at det er gået på den måde, for det viser virkelig bare at OBC gør en forskel der er mærkbart både hos udøverne, som en synlig tilfreds stormester.

OBC årscertificeringen var på OBC KM 1 og OBC KM 2 mærkerne. Dvs. certificering i de ubevæbnet kompetencer Ju-jutsu 1 og 2 – Task Fighting 1 og 2 samt de bevæbnet kompetencer Ken-jutsu 1 og 2 – Kotachi-jutsu 1 og 2. Flere dele af den helhed der udgør Yakami Shinsei-ryu Karate Do. OBC certificeringen med OBC KM 1 og OBC KM 2 mærkerne var i den grad et tilløbsstykke.

Området hvor certificeringen blev gennemført var fyldt med elever som virkelig gav den gas og der var kæmpe interesse for hvad der skete fra både publikum som de andre deltagere på forårsstævnet.

Da OBC KM mærkerne skulle uddeles blev der skab en helt speciel atmosfære og der var der trængsel på podiet for antallet af OBC certificeret er steget markant 🙂 . Til lyden af en flot fanfare og med et efterfølgende brøl fra Taiko trommer kom der et lydtryk i hele hallen som igangsatte en vandring af nye OBC KM mærke certificeret op til podiet. Det vil også sige at OBC ambassadørerne er udvidet med mange flere som nu kan hjælpe andre med kompetencerne – ja, sammenhold og kammaratskab følger da selvfølgelig også med, for det er da også en væsentlig naturlig del af helheden i Yakami Shinsei Ryu Karate Do.

Gradueringsdelen på et stævne er altid et tilløbsstykke og den del som mange venter spændt på skal igang. Denne gang var der ligeledes kompetencegraduering i Ken-jutsu 1 og Kotachi Jutsu 1. et virkelig flot syn at se mangfoldigheden når både voksne som børn viser det bedste de kan i disse bevæbnet kompetencer – nogle endda i begge kompetencer.

Der blev mange nye bæltegrader til denne graduering. Faktisk fik Shindenkan organisationen 11 stk. nye 6.kyu’er hvilket er meget flot for så er der fyldt godt op i denne del af gradueringspyramiden. Dvs. det er 11 nye som med næste skridt, som er 5. kyu, kan gå fra 9-5 kyu pensumtræning over til Brun Bælte holdet. Dertil kom 16 igennem indstilling II, til brunbælte og sortbælte graduering under sommerstævnet 2019. Den endelige indstilling sker primo maj, 2019. Samtidig med dette kommer der ligeledes nye ind således at gradspyramiden bliver løftet på alle niveauer – dette er et helt fantastisk resultat af et år som i den grad har gjort en forskel.

Næste skridt bliver kompetencekurset over 3 måneder, som omhandler kinesisk kampkunst som værktøj til Yakami Shinsei-ryu og som starter op i slutningen af denne måned. Hsingi, Bagua, Taichi og Quigong essens, serveret på et guldfad til Shindenkans deltagere med 12-15 timers undervisning af Kimu Sensei, støttet af den løbende lokale træning.

Derefter kigges der frem mod sommerstævnet hvor BB-SB gradueringer og OBC KM 3 og 4 certificeringer kommer i fokus. Det bliver fantastisk at se udviklingen af alle de fremadstormende elever som virkelig har fundet melodien og som gør en stor forskel i Shindenkan. Og mon ikke det bliver endnu en fest med sol, store smil og et energi niveau der kan mærkes helt om i den kinesiske Gobi ørken.

Ukemi
Kumite tema træning
Kenjutsu
Kotachi-jutsu
Taichi
Task Fighting
Jujutsu
Kompetencegraduering - Kenjutsu
Kompetencegraduering - Kotachi-jutsu
Shindenkan Forårsstemning
Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login