X-mas stævne 2018 – Et klart udsyn kan løse livets opgave

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

”Det er en kold tid som vi lever i” – De berømte strofer fra Kim Larsen fik for alvor sat gang i Shindenkans X-mas stævne 2018. Det er en kold tid men også en smuk tid. Julen er budskabernes tid og der er ingen tvivl om at budskabet for dette X-mas stævne, som var ”en for alle – alle for julemanden”, gav genlyd i hele Måløv området.

Med 132 tilmeldte var der lagt op til et stort brag. Og på trods af influenza og salmonella epidemi i Danmark så var der et meget stort fremmøde som i den grad kunne løfte stemningen op til nye højder hvor selv julemanden kunne høre og finde vej til Shindenkan.

X-mas stævnet 2018 stod i de flersporede kompetencers tegn og der blev virkelig ikke lagt fingre imellem. Hele Måløv Hallen emmede af at ville videreføre den 1000 årige kulturarv med dybe rødder til både den oprindelige Japanske og Kinesiske Budo og Bujutsu historie og kultur.

Den ro der nu er kommet i Shindenkan og hos alle medlemmer og deltagere på X-mas 2018, kunne tydeligt mærkes. Det gjorde også at indstillingen til at ville lære og udvikle sig med hjælp fra Shindenkans 1000 årige værktøjskasse på alle fronter, var meget markant.

Kimu Sensei havde som altid lavet et oplæg som Chefinstruktørerne skulle udarbejde en undervisningsplan ud fra. Denne plan bearbejdes således at den kan forstås og udføres af de teams der kommer med på opgaven under de enkelte stævner – dette er nemlig læring og uddannelse i et helt unikt set-up.

”I kan ikke løse en opgave 100 %, hvis I ikke forstår 100 % hvad opgaven går ud på” var det tema som X-mas stævnet 2018 havde fået af Kimu Sensei. Det lyder simpelt men er det langt fra. Omvendt behøver det heller ikke være kompliceret – det er faktisk noget man vælger selv 🙂

Det er nemt at lave en plan man selv forstår, men hvis den plan skal gives videre, så skal andre jo også forstå den og noget der er nemt at forstå, er også nemmere at give videre og forklare til andre.

Men der er jo også den del af mennesker som ikke vil forstå men i stedet gemme alt væk. I et flersporet system som Yakami Shinsei-ryu Karate-do er det meget vigtigt ikke at gemme noget væk men i stedet lære at forstå det. Når man forstår det så kan man også se sammenhæng i det hele og dermed måske også i sig selv. Sådan er det også med planer.

Alle de mange tilskuerne der var mødt til X-mas stævnet 2018 fik sig et stort indblik i det flersporede system Yakami Shinsei-ryu Karate-do. Det var helt fra ubevæbnet distance kamp over til ubevæbnet nærkamp og ligeledes med den bevæbnede del. Kompetencerne var spredt ud over hele hallen lige fra 10. kyu gruppen og helt op til sortbælte gruppen og alt sammen trin for trin med en klar rød tråd.

Hallen var opdelt i tre områder hvor de enkelte teams trænede. Dette giver liv og der var da også en stor konkurrence i hvem der kunne komme med de tydeligste julebudskaber til glæde for alle. For hvert team gruppe var der en opdeling i kompetencestationer hvor deltagerne kunne se og prøve alt hvad hjertet kunne begære af de 1000 årige budo og bujutsu kompetencer. Dette var også et meget succesfuldt afsæt for 2018 og med fokus på fremtiden.

Planerne for 2019 er lagt og iværksat med afsæt i det succesfulde OBC og X-mas stævne 2018 – med ”Time for more fun!”. Dvs. der er fokus på Yakami Shinsei-ryu Karate-do træning og udvikling. Det kan også mærkes hos alle medlemmer for der er kommet en helt anden positiv stemning og indstilling til kurser, stævner og Shindenkan som helhed. Det er som om alle har erkendt at i Shindenkan er der en helt ægte og unik Kampsports og Kampkunst stormester som skaber massivt flersporet indhold på kompetenceflasken.

Tilmeldingerne til de første måneders kurser strømmer ind og det er helt tydeligt at alle gerne vil være en del af en succes hvilket er forståeligt nok. Men det er nok også fordi Shindenkans medlemmer gerne vil have at der er indhold på flasken og indholdet er helt unikt og helt ægte. De gider ikke uægte og uærlige kompetencer hvor dårlig moral er guideline for den kommende generationer af børn og unge.

Så Danmark, det kan godt være at det er en kold tid vi lever i og mange går rundt og skaber illusioner og tomme kompetencer. Men vi har det rigtig godt i Shindenkan og vi kommer i den grad til at skabe glæde og varme i dette lille land. Den kommende sæson bliver en super sæson hvor niveauet løftes endnu et trin op af stigen. Og husk på at des højere op man kommer, des mere klart bliver udsynet. Et klart udsyn giver også en klar forståelse og dermed også bedre mulighed for at løse livets opgave 🙂

Der skal lyde et kæmpe tillykke til alle de der blev gradueret på X-mas stævnet 2018. At blive gradueret i et kampsportssystem der har rødder tilbage i 1000 års Japansk Budo og Bujutsu historie, er noget man kan være rigtig stolt af.

Shindenkan ønsker alle deres medlemmer og familier en rigtig god jul og et lykkebringende nytår og vi glæder os til et 2019, hvor træning og udvikling går forrest hånd i hånd mod lysere og bedre tider med ”Time for more fun!”.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login