Sommerstævne 2018 – Pigerne viser vejen – Full version

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Sommerstævnet 2018 stod i solens og de flersporede kompetencers tegn. Sæsonen 2017/2018 har været med fokus på Shindenkans flersporede kompetencer og på at få niveauet helt på plads, således at sæsonen 2018/2019 kan bygge videre og dermed skabe plads til en stigning af niveauet til højder som kun begrænses af den enkelte udøver.

Der er ingen i og uden for Shindenkan der er i tvivl om at de flersporede kompetencer vi træner er unikke og der er ingen der er i tvivl om at Kimu Sensei er en unik stormester som ingen andre organisationer har. Det giver medlemmerne mulighed for, at blive undervist i de oprindelige og ægte Koryu Kompetencer, som har mere end 1000 års historie med sig og som kommer direkte fra kilderne – se det er ikke noget man kan finde i hverken bøger eller på YouTube. Det var i den grad også mærkbart på sommerstævnet 2018 – der var kommet en ny stemning som havde fokus på kompetencerne og ikke alt muligt andet. Deltagernes indstilling viste også at de ville træne og de ville træne korrekt. Indstillingen viste også at niveauet er steget markant og tiden den fløj afsted – men sådan er det jo når man har fokus på noget der er super interessant og spændende.

Det kan godt være at deltager antallet i 2018 ikke var så højt som tidligere, ca. 30% mindre, men når man skræller et løg og piller 30% af, så kommer man ind til kernen og det der giver den gode smag. Sådan er det også i Shindenkan, med 30% mindre lag er vi kommet frem til et bedre niveau og bedre smag 🙂 .

Et sommerstævne er tid for gradueringer og til dette stævne var der 132 deltagere der skulle til graduering i forskellige kompetencer. Året har været et OBC år hvor alle kompetencer har været gennem en standardisering, niveauet er løftet og fundamentet til fremtiden ligeledes er lagt – og en fremtid som medlemmerne i Shindenkan godt kan glæde sig til for det bliver ”The Samurai Way” 🙂 .

Dette sommerstævne i Shindenkan blev også afviklet ”The Samurai Way” med nye brun og sortbæltegradueringer der viste at selvom man er voksen og har været det i nogen tid, så kan man godt kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne. Der er ingen tvivl om at livserfaring ikke er noget man skal spøge med, for det er noget der gør en væsentlig forskel når der skal kæmpes. Der var gradueringer på alle hylder og det var fantastisk at se hvordan alle uden undtagelse virkelig gik til vaflerne – altså ikke isvaflerne, det var først bagefter, hvor det under alle omstændigheder var velfortjent 🙂 .

Til alle Brun og Sortbælte gradueringer er der en række stop test som graduanterne skal igennem. I de forgående 1,5 måned har alle graduanter været i ilden med KataFit test, cardiotest, Ryuha test, Ryugi test, shiai og for de der skulle til 1.Dan også en tese. På sommerstævnet 2018 skulle de sidste tre test foregå. Første test er rollemodeltesten hvor graduanten viser at selv om man er presset og dødtræt så er man en rollemodel. Fra 2. kyu er rollemodeltesten inkl. undervisning af et hold deltagere. Denne test blev bestået med glans for graduanterne tog i den grad opgaven seriøst og tog deltagerne med på en helt fantastisk rejse. Der er ingen tvivl om at alle der var med på stævnet for første gang fik en oplevelse som de aldrig glemmer.

Den sidste stoptest er staminatesten hvor graduanter viser deres stamina ved at slå og sparke med korrekt teknik på en pude. Denne test er af den type som trækker graduenten helt ind i deres inderste hvor de finder staminaen frem. Det er også testen hvor alle følelser efterfølgende bliver forløst når man er kommet ud på den anden side. Der er ingen der ved hvor lang tid man skal udføre testen, men fakta er at ud af de tre sidste der stod i ringen, var to af dem kvinder. Frem til sommerstævnet 2018 var rekorden sat af en kvinde som var i sin bedste alder 🙂 . Efter sommerstævnet 2018 er der så en ny rekord sat af samme kvinde som i den grad stadigvæk er i sin bedste alder – det er lidt lige som med en god flaske rødvin der også bliver bedre og bedre hvis man passer på den 🙂 . De andre graduanter gav den selvfølgelig også fuld tryk og man må sige at vilje manglede der ikke noget af, hos hverken de nye der skulle igennem testen eller de der havde prøvet den til tidligere gradueringer. Et kæmpe tillykke skal der lyde til alle der bestod deres graduering på sommerstævnet 2018 – det var en velfortjent graduering.

Men et spørgsmål der rejser sig fra sommerstævnet 2018 er: Hvorfor er det altid kvinderne der er de sejeste – de har Ayame guld, de har rekorden i staminatesten og 2/3 af dem der skulle gradueres til de højeste grader på dette stævne, var også kvinder – hvad er det med mændene? Har de bare det hele i munden og tror at kvinderne er det svage køn? I Shindenkan er det kvinderne der viser sig at være de sejeste, for de gør som de siger. Nogle vil måske spørge om test og krav er ens? Ja, selvfølgelig er det de det. Det er samme test, det er samme krav men det er kvinderne der i den grad sparker r… og mændene der måske lige bør overveje om ikke de bare skal gøre som kvinderne gør – nemlig bare gøre som de siger og lade være med alle former for undskyldninger – det er spild af energi 🙂 .

På sommerstævnet 2018 var der selvfølgelig også gradueringer i Yakami Shinsei Ryu Karate do, og ligeledes i kompetencerne Kotachi 2 og Jo-Jutsu. Det er altid et helt fantastisk syn at se hvordan de der er på gulvet virkelig formår at trække det bedste frem i dem selv og give sig selv lov til at være rigtig gode – sådan skal det gøres Shindenkanere.

Alle stævner er timet og tilrettelagt af Kimu Sensei og derfra bliver indhold og planer skabt med det formål at give deltagerne og instruktørerne en læring der virkelig kan tage alle med på en rejse helt op til stjernerne. ”Brug al den viden du har og alt den viden du får – for hvad er viden værd hvis den ikke bruges” et tema som har lydt flere gange i den forgangne sæson og som skal med i den nye og meget spændende fremtid i Shindenkan. Fundamentet er lagt og nu skal der bygges ovenpå på alle fronter. Det handler om at blive bedre og bedre til det vi allerede kan og tilføje ny læring således at en helt fantastisk udviklingsspiral kommer i gang for alle der kan og vil.

Mellem lektionerne i stævnes skema er der som altid indlagt en pause som er fyldt med helt fantastisk kaffe og tilhørende kage. Til alle jer der igen har medbragt en kreation af den anden verden, skal der lyde en kæmpe tak for jeres støtte. Og en kæmpe tak til det team som igen stod klar med det hele – I er Superwomen som gør en kæmpe forskel.

Ved sæsonstart i august 2017 blev OBC forløbet startet op og har siden været gennemført med 6 forskellige OBC forløb. Inden forårsstævnet blev deltagerne i OBC 1-4 certificeret og på sommerstævnet 2018 var det tid for certificering i OBC 5 og 6. Det vil også sige at alle kompetencer nu har været gennem første OBC forløb og er nu kommet på niveau og samme standard. Det er en kæmpe succes for de der deltager, og de kan i den grad mærke forskel og de ved at med det planlagte vedligehold i den forgangne og den kommende sæson, vil deres niveau have uanet muligheder. OBC 5 og 6 er certificering i Ken-Jutsu 3, Jo-Jutsu 1, Iai-Jutsu 1, Ju-Jutsu 3 samt Task Fighting 3. Det vil med andre ord sige kompetencer i de kurser som samler alle andre kurser og som skaber en helhed.

Hele OBC certificeringen forgik i den ene ende af Måløv Hallen og det var et fantastisk syn at se på. Mange tilskuer rykkede tættere på for at få det hele med og instruktørerne i den modsatte ende af hallen måtte arbejde ekstra for at få deltagerne dernede til at holde fokus – alle ville bare se OBC 5 og 6 for det var virkeligt smukt. Deltagerne i certificeringen var også stolte for de mærkede følelsen af hvor meget de egentlig kunne og de kan med rette være stolte af deres OBC II, og for nogle OBC III mærke, som de fik tildelt efterfølgende.

Efter gradueringen og imens der blev voteret, var det tid for ”Black Belt funny Moments” ført an af Elisabet Shishu som havde samlet sit ”dream team” bestående af sortbælter af begge køn; Viktoria, Pia og Christian. Grundlæggende kan man sige at denne form for indslag er noget der kan få alle med på gulvet. Selv tilskuerne var godt i gang med en form for dans der virkelig satte kroppen i gang og ikke mindst hver persons koordinationsevne 🙂 .

Inden deltagerne fik uddelt deres nye bæltegrader, var det først tid for de nye OBC certificeringer og ikke mindst uddeling af de eftertragtet Ayame mærker. Ayame mærkerne tildeles til de der har gennemført de to fysiske dynamisk test iht. de nye krav. Ayame Sort er for de der har gennemført testen mindst 2 gange og Ayame GULD er for de få der har gennemført mindst en gang til GULD IRIS – dvs. de har gennemført højere end det krav der har været sat.

Igen må vi bare konkludere at kvinderne i Shindenkan er super seje. Der er tre elever i Shindenkan som opfylder kravet til Ayame GULD og kan der være noget tvivl om, at alle tre er kvinder. Det bekræfter bare endnu en gang, at måske lytter kvinderne bare mere til hvad de bliver lært og ud fra dette gør de bare som de siger – hvor svært kan det være drenge 🙂 ?

De nye OBC mærker fortæller hvilke kompetencer den enkelte er certificeret i. Dvs. hvilke kompetencer man som Shindenkanere kan hjælpe andre med i vores værdisæts ånd. På sommerstævne 2018 blev der certificeret i OBC II og OBC III mærker. Det vil med andre ord sige at nu er der OBC certificeret elever på alle hylder og dermed også hjælp at hente for de der endnu ikke er certificeret. Der er ingen tvivl om at de der nu er OBC certificeret glæder sig til den kommende sæson hvor der skal bygges videre og hvor de med stolthed kan bære de fantastisk smukke OBC I-II og III mærker.

Der skal endnu en gang lyde et kæmpe tillykke til alle der blev gradueret og en stor tak til Kimu Sensei for at skabe indhold og rammer til et fantastisk stævne. Der skal også lyde en kæmpe tak til alle støtter og ikke mindst til det team som sørger for at de praktiske rammer bare fungere som de skal. Til slut er der bare at ønske en god sommer og til alle kvinder i Shindenkan er der kun en ting at sige.: I viser vejen – respekt!

Sommerstævne 2018 – Pigerne viser vejen - Full version.
Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login