Lille essay over vores oplevelse af SST stævne

Af Johan & Mio

Søndag den 29.10.2017 deltog jeg selv, Johan på 42 og min søn Mio på 6 år til SST karate stævne i Ballerup. Jeg var i forvejen lidt skeptisk, om min søn ville kunne holde koncentrationen igennem en 3½ timers træningssession og blev positivt overrasket over hvor meget der var gjort ud af at være der og gøre det sjovt for børnene, så Mio var med hele vejen igennem og syntes at det var rigtig sjovt. Vores instruktører var eliten i blandt Shindenkan karate i Danmark og der var ud over alle os voksne og endnu flere børn med hvidt bælte 4 instruktører med sort bælte til stede som alle sammen tog sig godt af os og fik os alle sammen til at være en del af stævnet.

Efter en fælles hilsen til at starte med blev vi delt i to, voksne og Jokokidz, og vi fik en god introduktion til hvad det vil sige at træne flersporet karate, samt filosofien, historien bagved og hvordan man avancerer igennem bælter ved at gøre sig fortjent til dem. Især lagde jeg mærke til, at der blev lagt vægt på gensidig respekt uanset alder og køn og at man møder og hjælper hinanden hvor man er.

Programmet var bygget op af en række færdigheder som man skal opnå for at få et lilla bælte, samt et blandet udblik på hvad man kan se frem til ved at træne flersporet karate. Dette omhandler både MBH som er opvarmningen, katafit som en slags helkropsfitnesstræning for karateudøvere, stød og spark samt fald, kast, stød og spark med modstand (pude) og kamp med sværd. Alt i alt blev det aldrig kedeligt og vi var alle sammen godt med igennem hele stævnet.

For mig selv tager jeg en øget bevidsthed om det at være rollemodel med hjem, både overfor min søn, men som sagtens også som en filosofi til at møde andre mennesker i min hverdag hvor de er. Og rent kampmæssigt har jeg da også fået nogle fif med, som sagt man bliver mødt hvor man er af de yderst kompetente instruktører.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

login