Shindenkan Danmark anno 2017 – State of the nation

I Japan har vi mere end 1.000 års historie. Men vi er én af de ældste danske kampsportsorganisationer, som i 2017 kan fejre 50 års historie i Danmark og Europa – det er vi meget stolte af og vi synes det er fantastisk!

2016 – 2017 blev endnu en fantastisk sæson for Shindenkan Danmark som kulminerede med et velgennemført sommerstævne som kronen på et år hvor alle og især Shindenkan honbu-dojo ydede en ekstraordinær indsats.

For det er ikke nogen hemmelighed at vi i Shindenkan sætter en kæmpe ære at have et meget højt kompetence¬niveau. Det får vi gennem det totale samarbejde vi har med Shindenkan Honbu dojo, hvor Yamana-Itotani Sensei er chefinstruktør og med Shindenkans Kompetence og Udviklingscenter, hvor projektlederen er Yamana-Itotani Sensei, med SOPORG som styregruppe.

Efter gennemførelsen af alle lokale Shindenkan foreningers årlige generalforsamlinger i maj, blev det tid at afholde de nationale generalforsamlinger for hhv. Shindenkan forbundet og Shindenkan Honbu (JGS) med input fra lokalskolerne således at den gamle sæson kunne afsluttes med succes og grundstenene til den nye sæson kunne ligges.

De nationale generalforsamlinger for sæson 2016-2017 blev afholdt efter planen den 18. juni 2017 og for alle de fremmødte var det Shindenkan organisationen, som bestå af hhv. Shindenkan Danmark forbundet, den politiske og demokratiske forening og Shindenkan Honbu-dojo der repræsenterer det 1000 år gamle kompetencesystem. Shindenkan Honbu-dojo som består af Jokokan Greve Strand & SDCC; Shindenkan Udviklings & Kompetencecenter (hhv. JGS og SDCC).

Generalforsamlingerne blev gennemført efter de vedtagende formalia og foregik i god ro og orden.

På Shindenkans generalforsamling blev jeg valgt som ny forbundsformand for de næste 4 år, med Søren Nielsen som næstformand og støtte. På vegne af bestyrelsen og tillader jeg mig at skrive referat, med tilladelse fra de forskellige nationale formænd og samtidig introducerer mig selv til dem som ikke kender mig…. Endnu J

Mit navn er Jens Richter Iversen, jeg er 55 år og har trænet karate siden 1974. Jeg er anden generation i Shindenkan og har været til at præge Shindenkans udvikling, fra mindre elite forbund til i dag hvor vi er et stort eliteforbund med plads til alle – eliten som motionisten.

Shindenkan er nemlig i dag et stort forbund med mange demokratiske medlemsskoler og aktiviteter der spreder sig over alle aspekter af Yakami Shinsei-Ryu og jeg er stolt af, at det nu er mig der har faklen i de næste 4 år.

På alle generalforsamlinger gør vi status over året og denne er ingen undtagelse, så hvad er status på Shindenkan Danmark.

Det har været et meget travlt år, hvor vi har fulgt strategiplanen 2015-2020 med fokus på medlemsudvikling og vækst samt fastholdelse og progression. Shindenkan har deltaget 100% i det internationale sundhedsprojekt ShieldKISS som internationalt er blevet meget stort. Projektet foregår i 8 lande. De første års erfaringer med total åbenhed omkring projektet og alle underprojekterne, satte pres på ressourcerne, således disse ikke blev anvendt optimalt og efter projektets formål. Filosofiske og egoprægede dialoger uden noget endemål, er ufrugtbare og tidskrævende. Derfor er projektet nu som et isbjerg, de vigtigste 90 % af arbejdet giver arbejdsro, og de sidste 10 % giver dialog efter; ”Alt at vinde, Intet at tabe – Prøv det, hvis du har lyst”, samt diskrete forudsigende indikationer på mange forskellige lægevidenskabelige områder, som heldigvis nogle år senere viser sig at blive offentliggjort i videnskabelige tidsskrifter. Det er optimalt i et sådant projekt, hvis det overordnede billede koordineres, således hver enkelt brik skaber maksimal værdi til det samlede sammenhængende billede. Især hvis denne brik er i flere lag og anvender al viden og erfaring sammenhængende. Det skaber resultater med syvmile skridt, men efter devisen ”At være mere end at synes – til alles bedste nu og i fremtiden, er den største ære og bedrift”.

Vi har siden 2015 implementeret Trin 1-5 med plads til ”More fun” og NKT – skemasatte Nationale Kompetence repetitioner. Vi har søsat koncepter for SB, BB, 9-5.kyu og nye koncepter for SST, fælles stævner.

Og ikke mindst har vi taget de første skridt med OBC – Shindenkans obligatoriske kompetence Certificeringer og stopprøver bevæbnet/Ubevæbnet.

Alt dette kan I læse mere om i to separate artikler som kommer efter denne J.

Men hvad er OBC?

OBC tegner fremtiden igennem en kontinuerlig udviklingscirkel der fastholder og gradvist øger kompetenceniveauet hos alle Shindenkans medlemmer. OBC er en kaskade fra det oprindelige – fra Kampkunst stormestre til Honbu instruktører, til chefinstruktører, til vicechefinstruktører, til sortbælter og brunbælter – ja til alle medlemmer. Fra nationalt niveau til lokalskoler og kort sagt til alle der ønsker at fastholde og videreudvikle deres niveau i deres Shindenkan livscyklus – fra år til år!

OBC er en forudsætning for graduering og progression i et ægte flersporet kampsportssystem på vejen mod det sorte Bælte! Samtidig tilbyder OBC at alle Shindenkans medlemmer kan stå over i en periode af deres liv og gennem OBC komme tilbage på det samme niveau som de tidligere har opnået gennem Shindenkans kompetence kurser – med andre ord er OBC et socialt netværk, som holder hånden under alle Shindenkans medlemmer, når de gennemgår deres skiftende livscyklusser. Vi anvender vores viden og erfaringer, – for hvad er viden og erfaring værd, hvis den ikke anvendes?

Status

Status på denne generalforsamling er, at Shindenkan forbundet har haft vækst på antallet af medlemmer de sidste mange år og derfor er en succes når det kommer til antallet af medlemmer – og det er vi meget stolte af.

 

Oversigt over medlems antal siden 2009 og frem til 31.12.2016.

Shindenkan Danmark er på nuværende tidspunkt, ikke i stand til selv at skabe den nødvendige økonomi, der er brug for og driften er derfor dækket af flere frivillige private investeringssponsorater af varierende størrelser, Honbu investeringer og andre mindre prioriteter.

Den primære indtægt er skabt igennem forbundskontingenter og dette er ikke nok – derfor er forbundet Shindenkans underskud steget igennem årene. Den manglende økonomi skaber stort pres på Honbu-dojo og SCDC som derved mangler penge til nyudvikling og de prestigeprojekter, som er vedtaget på generalforsamlingerne, lokalt som nationalt.

Det er uholdbart på den lange bane fordi det blandt andet betyder at Shindenkans commitment til det internationalt succesfulde projekt SHIELD KISS, afsluttes med udgangen af 2019 – det vil sige 2 år før den oprindelige tid. Shindenkans aftale med projektet følger den aftale som er vedtaget af SOPORG april, 2017 og fremlagt og vedtaget på GF17.

Shindenkans manglende økonomi betyder også at andre revolutionerende internationale prestigeprojekter som POMW og SHIELD KISS, som er finansielt omkostningstunge, ikke mere finder sted, – med mindre finansieringen ER sikret på forhånd.

Det er temmelig ærgerligt, da det for alvor har sat Shindenkan på landkortet internationalt og sat Shindenkan i den progressive verdensliga. Resultaterne og konklusionerne for POMW er nu progressivt til diskret blevet evalueret af mange forskellige lande og er delvist til helt implementeret. Hvilke vi er meget stolte af! Det er gratis viden og konklusioner som er samlet og stillet gratis til rådighed for de som er åbne og har brug for det.

SHIELDKISS WWW er klart det største og det Shindenkan projekt som har haft den største indflydelse og impact på så mange områder. Det har oversteget vores vildeste drømme, men er videns koordination og mediation med resultater for fremtiden som vi selv endnu ikke helt forstår omfanget af. Men ånden i projektet forstår vi! Hjulpet af de første års naivitet og traditionel projektkommunikation, til total fokus på de højere formål uden tanke på ”ære, berømmelse og belønninger” – kun løsning af opgaven. Det er meget uselvisk og smukt.

Mit fokus de næste 4 år

Hvad kan jeg så byde ind med. Jo lad mig se – samarbejde, erfaring, hjerteblod, kontinuitet og kompetence, så det bliver min den nye bestyrelses opgave at skabe nye veje og muligheder i de kommende 4 sæsoner – som løfter økonomien afgørende.

Efter gennemgangen årsberetningerne for 2017 blev sat til afstemning efter gennemgangen og blev enstemmigt vedtaget. Regnskaberne for 2017 blev fremlagt og enstemmigt vedtaget. Budgettet og forbundskontingentet blev vedtaget til at ligge på samme niveau som i sidste sæson Men hvis Shindenkan forbundet skal være økonomisk selvkørende i de kommende år, skal vi løse den primære opgave – som er at skaffe støttekroner i form af tilskud, sponsorater etc.

Shindenkans Aktiviteter

Alle de nationale aktiviteter i Shindenkan bliver udbudt af Shindenkan honbu-dojo, som både skaber indholdet og sørger for al planlægning, har kompetencen, skaffer instruktørerne og sikre gennemførelsen. Shindenkan forbundet sørger for rammerne i form af lokaler, opstilling og oprydning. Dette samarbejde fungerer perfekt for alle medlemmer af Shindenkan Danmark.

Aktiviteterne for den nye sæson bliver altid planlagt efter de behov Shindenkan organisationen har samt antallet af potentielle deltagere pr. aktivitet og denne plan bliver præsenteret for forbundet på Shindenkans årlige generalforsamlinger og vedtaget gennem afstemning.

Jeg opfordrer alle medlemmer, instruktører, lokalbestyrelse og forældre til at holde øje med Shindenkans kalender for det er her alle de vigtige datoer for de nationale aktiviteter bliver offentlig gjort. Aktiviteterne er tilgængelige på Shindenkans kalender fra primo juni hvert år – så husk altid at se på Shindenkans kalender i slutningen af juni J

Kalenderen er en google kalender og i vores moderne verden med smartphones kan du abonnerer på Shindenkans kalender – således at du hele tiden er opdateret.

SDKSkyt

POMW – Project Old Modern Warrior projektet medførte etableringen af en ny forening; Shindenkan Skytteforening i 2012. Årsagerne dertil kan læses på; www.pomwproject.com og www.sdkskyt.dk

Året er også gået godt i SDK Skyt hvor vi har afholdt mange aktiviteter for vores medlemmer – primært udendørs fordi de fleste af vores medlemmer bedst kan lide at skyde uden for, – og så er det også sundere J. Dette er hovedsagelig på Hanebjerg Skyttecenter, Hillerød, som også huser en del IPSC skytteforeninger. Vinterskydningerne foregår på Tapeten, Ballerup. Alle formalia blev overholdt, beretning, regnskab og budget vedtaget for 2017-2018.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

login