Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Shindenkan kan i 2017 glæde sig over at have 50 Års jubilæum. Det er i en tid hvor kampsports organisationer splittes op i flere og flere bidder. Men ikke Shindenkan. Selv om der har været udfordringer i samme retning, så er det lykkedes at holde sammen og skabe en banebrydende organisation, der udbyder et flersporet unikt system med en lige så unik stormester bag det hele nemlig Yamana -Itotani-Sensei kaldet Kimu Sensei i det daglige.

Et 50 års jubilæum skal selvfølgelig fejres med manér og i bedste Shindenkan ånd blev det fejret med et brag af et sommerstævne. Mere end 170 deltagere og lige så mange tilskuere tog del i festlighederne. Støtteforeningen Shindenkans Venner havde sørget for, at der i pausen mellem lektionerne var kaffe og kage til de fremmødte. Kagerne var i en kvalitet som kunne gøre en konditor helt misundelig.

Indholdet i stævnet er som altid planlagt af Kimu Sensei og der lægges altid op til læring hos instruktørerne. Til dette sommerstævne var der faktisk instruktører i overskud, som så kunne benytte chancen for at blive undervist i gruppen for brun og sortbælter. Samtidig kunne de bruges som indsatsstyrke, hvis der var behov for hjælp undervejs i en af de andre grupper.

Måløv Hallen lagde som altid rammer omkring stævnet. Og selv om der var lukket op for alle døre, så kunne alle mærke, at der blev gået til makronerne i de enkelte grupper for temperaturen steg og steg, efterhånden som stævnet skred fremad. Ikke fordi det blev er problem, men alle deltagerne havde absolut ingen problemer med at holde varmen, også selv om temperaturen udenfor ikke lige var helt i sommermode.

Men det skulle ikke afholde stævnedeltagerne i at have en fest 🙂

Stævnet blev indledt med information fra Kimu Sensei omkring alle nye tiltag i Shindenkan Organisationen. Der sker meget i en dynamisk organisation som Shindenkan, og et stævne er et fantastisk sted at informere fra, da det ikke er alle forældre og stævnedeltagere der lige får informationerne ude i lokalskolerne. Derfor benyttes stævnerne, og ikke mindst sommerstævnet, som vigtige informationskanaler til organisationens medlemmer og deres forældre. Det samme sker til X-mas stævnet, således at der hver 6. måned kan samles op på vigtige informationer, og give dem videre til de fremmødte.

Efter denne lektion var det tid til ukime – faldteknik. Inddelt i grupper afhængig af grad blev der udført faldteknik i forskellige former. Forlæns rullefad – baglæns rullefald – sidefald-frontfald og baglæns fald. Alle udført i sikre og trygge omgivelser. Nogle fandt måske nok også ud af, at selv om de har deltaget i Ukime kurserne, så er det kurser man som elev godt må og kan tage mere end 1 gang. At falde er ikke noget problem, men at falde uden at slå sig kan blive et problem. hvis ikke man ved hvordan det gøres og hvis ikke man øver sig nok til at holde kompetencen vedlige.

Efter Ukime var der Kihon på programmet. Det blev slået, sparket og pareret i en grad der kunne gøre en maraton løber forpustet. Det er fantastisk at se, hvordan børn, unge, voksne, mænd og kvinder simpelhent bare giver den gas som en stor sammenhængende flok af sjæle der bare vil det her, og som bare gør deres allerbedste for at lære. Et smukt syn der kan få selv en erfaren voksen mand med mange streger på bæltet til at få en klump i halsen.

Efter Kihon blev stævne indholdet delt i to. Brun og sortbælte holdet skulle træne Iai-jutsu-Ken-Jutsu og Kotachi Jutsu. De andre grupper skulle træne Shiho med elementerne fra de andre lektioner. Det skulle Sort og brunbælterne selvfølgelig også, men de skulle bare gøre det i en bevæbnet udgave. De bevæbnede kompetencer er noget som trækker øjne til. Og det var da også interessant at se hvordan tilskuernes blikke blev drejet over i retning af sort- og brunbælte holdet 🙂

Efter denne lektion skulle der tages et fælles billede, inden der kunne gøres klar til graduering. Ud over den ”normale” graduering så var der på sommerstævnet også kompetence graduering i Kotachi pakke 1 og Ken jutsu 3.

Alle gradueringer gik godt og der er nu 100 graduanter, som er rykket et skridt nærmere det sorte bælte. Kompetencegradueringer gik også rigtig godt. Måske det skyldes at der specielt under Ken 3 gradueringen blev skruet ekstra op under kumite trin nr. 7. Den første udførelse fik tilskuerne op af stolene af bar forskrækkelse og da gradueringsleder Jens Hanshi-Dai mente at graduanterne godt kunne gøre det bedre, var det tydeligt at flere af tilskuerne tog solidt fat i deres stol, for ikke at blive forskrækket over ” WAKI WASHIDEEE”.

Efter gradueringen og imens gradueringsdommerne voterede havde sortbælterne lagt i kakkelovnen til en fest. Mange siger at de ikke kan danse, men sortbælterne på dette sommerstævne modbeviste denne påstand – alle kan danse.

Indslaget fra sortbælterne fik salen i kog og der er ingen tvivl om, at den kommende sæson af Tv programmet ”vild med dans”, måske bør kigge i Shindenkan efter potentielle deltagere – specielt iblandt sortbælterne. Der skal lyde en kæmpe tak til alle deltagere og til alle tilskuere for at gøre sommerstævne 2017 til en fest. Der skal også lyde en kæmpe tak til Kimu Sensei for at gøre Shindenkan til en organisation med plads til alle der vil og kan. Og for at give medlemmerne en mulighed for at skabe en bedre verden. Husk på at solen skinner altid også selv om man ikke kan se den 🙂

Hav en fantastisk sommer og på gensyn i sæson 2017-2018 hvor Shindenkan har lagt op til noget rigtig stort.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login