Forårsstævne 2017 – Frivilligheden når nye højder

Af Martin E. Hansen, Medlem indtil 2018

Shindenkan er kendt vidt og bredt for velafholdte og succesfulde stævner, som til stadighed når nye højder, men hvordan kan det lade sig gøre gang på gang at det både ses og føles bedre? Der er ligger naturligvis et kæmpe frivilligt og ulønnet arbejde bag, hvor rigtig mange Shindenkanere er involveret fra morgen til aften flere dage i træk. Det netop afholdte forårsstævne var ikke nogen undtagelse, og byggede videre på det meget succesfulde Xmas 2016 stævne, hvor et nyt koncept så dagens lys.

For de fleste shindenkanere begyndte forårsstævnet kl. 11.00 lørdag d. 18. marts, hvor ca. 170 forventningsfulde deltagere stod i pæne lige rækker foran podiet, hvor Kimu Sensei kunne byde velkommen på en af årets første forårsdage, hvor meteorologerne ovenikøbet havde lovet solskin fra omkring kl. 14.00. Ikke særlig mange lægger mærke til det, men der er faktisk både større og mindre forbedringer fra stævne til stævne, som bliver adderet til den efterhånden altomfattende stævnehåndbog. Allerede ugen før et stævne udsender Kimu Sensei en foreløbig grov tidsplan for indholdet på stævnet og samtidig udsender stævnechef Søren Renshi den opdaterede stævnehåndbog til de udvalgte shindenkanere, som bidrager ekstra til det frivillige arbejde ved at indgå i det teamwork, som det kræver at få et stævne til at køre. Der er rigtig mange både mindre og større opgaver, som kræver god planlægning og koordinering. Et godt eksempel er måtterne som bruges til ukemi træningen. Først skal måtterne bookes hos DGI, dernæst skal de afhentes på Kalvebod, hvor de står parkeret i 2 trailere, så det kræver 2 biler med træk. Når de ankommer om morgenen på stævnedagen (som oftest omkring kl. 07.00) skal de læsses af, så de får stuetemperatur inden de skal ligges ud og fordeles under stævnet. Efter stævnet skal de så retur igen, først læsses på trailere og dernæst køres til Kalvebod. Det er da nemt nok, tænker de fleste – ja måske, men det er blot én af mange opgaver. Hertil kommer så forbedringerne som før omtalt. Kimu Sensei har altid sagt ”Bare fordi det er frivilligt og ulønnet, behøver det ikke at være ineffektivt”. ”Man bliver aldrig for gammel til at lære” er et andet af Kimu Senseis ordsprog som passer rigtig godt til alt hvad der igangsættes i Shindenkan organisationen, derfor er der også altid opfølgning efter et stævne er afsluttet, hvor læringen samles og anvendes næste gang, hvis det er relevant. Ud over hvad der samles op under stævner, kurser og andre begivenheder er der også feedback fra selvsamme gennem mails og artikler fra deltagere men også fra instruktørerne. Kimu Sensei akkumulerer al viden og uddrager essensen som derefter bliver implementeret og afprøvet enten, ved større ændringer, som pilot eller direkte.

Et eksempel på piloten var netop Xmas stævnet, som kom forud for det netop afholde forårsstævne. Udadtil var der måske ikke den store forskel at se på nær lige alle de nye roll-ups og det kæmpe lærred der prydede scenen. Men går man bag kulissen var der markante ændringer i planlægningen og de værktøjer som blev brugt og udviklingen af disse. Først og fremmest var der en mere gennemskuelig gradueringsproces direkte afstedkommet fra implementeringen af ”Progression efter indsats”, som også blev synliggjort på roll-ups. På ledelsesfronten var der ændringer i fordelingen af instruktør ressourcer og hvordan opgaverne med planlægningen af stævnet og undervisningen skulle foregå. Alt dette for at optimere både anvendelse af ressourcer, men også eliminere fejl som koster ekstra arbejde og dermed have mere tid til at træne frem for administration.

Da forårsstævnet blev skudt i gang lagde man måske ikke så meget mærke til forbedringerne, med mindre man kiggede i detaljen, hvor det blev tydeligt at der var optimeret på processerne omkring bl.a. måttelægning, gradueringer og den afsluttende kvittering for graduering, og sidstnævnte gik faktisk rigtig hurtigt i forhold til sidste stævne. Der kan stadig forbedres, derfor fortsætter processen frem mod sæsonafslutningen og det store sommerstævne her i 50 året for Shindenkans historie i Danmark, hvor vi slutter med et brag af en fest.

Forårsstævnet var netop starten på fejringen af 50 års jubilæet i Danmark. Shindenkan kan være ret stolte, da ikke mange kampsport/kampkunstorganisationer har præsteret noget lignende i Danmark. Der er mange årsager til at Shindenkan har formået at overleve og ovenikøbet vækstet markant i de seneste år. Først og fremmest skyldes det naturligvis at vi har en stærk leder og kampkunststormester i Kimu Sensei, som kan tilbyde et ægte flersporet system på alle niveauer, men også den evige forbedringsspiral, som gør organisationen og systemet agilt i forhold til samfundet og de udøvere, der udgør Shindenkan organisationen. Dertil kommer alle de frivillige kræfter både ledere og udøvere, som ønsker at gøre en forskel og til sammen kan vi alle bringe Shindenkan til nye højder.

Tak for et godt forårsstævne, og tillykke til alle graduanterne med de nye fine bælter og grader. Jeg håber vi ses igen til sommerstævnet og til en fest vi sent vil glemme 🙂

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login