SST 2017 – En flersporet indsats

Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

I Shindenkan træner vi flersporet kampsport med plads til alle der vil. Det er noget vi alle er stolte af og det er noget som er unikt i kampsportsverden. Unikt fordi det er meget få kampsportsorganisationer der kan tilbyde dette til sine medlemmer og unikt fordi når man som nyt medlem i en lokal Shindenkan skole bliver præsenteret for det flersporet kampsportssystem er der mange ting der skal tages stilling til og tænkes over. Så hvad gør man som organisation for at give nye og eksisterende medlemmer en større forståelse for det hele?

Som den unikke stormester Kimu Sensei er så møder man medlemmerne i øjenhøjde og tager dem med på en rejse. En rejse der kan bringe dem hele vejen hvis de vil det. SST stævnet 2017 var anden gang det blev afviklet efter det oprindelige koncept som handler om at introducere deltagerne for Shindenkan som organisation og Yakami Shinsei Ryu Karate do som flersporet kampsportssystem ikke kun i tale og præsentation, men også i handling igennem træning af enkelte af de mange spor.

SST stævnet præsentere også de Honbu-Dojo instruktører som deltagerne vil møde kurser og stævner samtidig giver det også tryghed for forældre, voksne, JokoTeens og JokoKidz da de får ansigt på instruktørerne og instruktørerne for ansigt på eleverne – dette i gensidig respekt og i bedste Shindenkan ånd.

Nye medlemmer og deres forældre vil måske have en masse forventninger og spørgsmål som de ønsker svar på og her er det at SST stævnet giver dem en fantastisk mulighed for at få svar på spørgsmålene og få foretaget en forventningsafstemning med dem selv og med Shindenkan. SST stævneleder Jens Hanshi-Dai tog deltagerne og de tilstedeværende forældre med på en rejse igennem en præsentation af Shindenkan hvilken verden det er man træder ind i som medlem. Efter denne gennemgang bliver deltagerne delt op i voksne og Jokokidz/JokoTeens. Dette gøres da emnet der nu skulle arbejdes med skulle leges ind for de deltagende Jokokidz. Det handlede om Dojo-Kun – dvs. hvordan man opfører sig i en Dojo.

Alle Jokokidz og Jokoteens kom igennem en lektion hvor instruktørernes skuespil evner kom på prøve. Under denne lektion blev forskellige Dojo-kun regler gennemgået visuelt således at de tilstedeværende Jokokidz med egne øjne kunne forholde sig til det og reagere på de spørgsmål der blev stillet. Det var en helt igennem fantastisk samling af Jokokidz og Jokoteens som alle var super skarpe på hvad man skal gøre i forskellige situationer. På samme tid fik de voksne selvfølgelig også en gennemgang af Dojo-kun og de havde også mulighed for at stille spørgsmål til hele præsentationen.

Efter lektionen var det tid til at få omsat alt energi til konkret træning. Først kom deltagerne igennem MBH for lige at varme op og derefter blev der udført en KataFit1S. Og hvilken koncentration der var tilstede. Det var helt fantastisk at se hvordan ikke kun de voksne men i høj grad også alle Jokokidz og Jokoteens udførte KataFit1S med fokus og ro.

Derfra gik turen til Ju-jutsu 1 og Ju-jutsu 2 og igen var det fantastisk at se alle deltagerne gå til den med god indstilling selv om det var noget de aldrig havde prøvet før. Først faldteknik og derefter kasteteknik. Ikke noget der er helt nemt men på trods af det kaste alle sig ud i det med gå på mod.

I Shindenkan trænes der med og uden våben så derfor bliver deltagerne på SST stævnet selvfølgelig og introduceret for sværdet som er en af spidskompetencerne i Yakami Shinsei Ryu Karate. Her var det helt fantastisk at se hvordan alle voksede med opgaven. Det er sikkert noget rigtig mange drømmer om når de starter til kampsport og jeg er ret sikker på at det er noget nye medlemmer glæder sig rigtig meget til efter SST stævnet.

Den sidste kompetence deltagerne fik afprøvet var pudetræning. Dvs. slag og sparke teknikker på puder udført med korrekt teknik -korrekt afstand – og korrekt kontakt – TAK princippet. På dette tidspunkt var der ingen tvivl om at alle var i fantastisk humør og selv om deltagerne havde været i gang længe så var der god energi og der blev igen grad slået og sparket på puderne.

Der skal lyde en tak til alle deltagerne for en fantastisk flersporet indsats og der skal også lyde en tak til Kimu Sensei for at lade os i instruktørteamet være en del af dette geniale set-up.

Vi glæder os alle til næste SST stævne hvor der igen vil være mulighed for at få afprøvet en flersporet indsats – med plads til alle de der vil.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login