Xmas stævne 2015 – Nisse samurai træning

Af Martin E. Hansen, Medlem indtil 2018Af Martin E. Hansen, Medlem indtil 2018

Julen er traditionernes tid, også i Shindenkan. Hvert år samles godt 200 Shindenkanere og publikum for at gå ind i Julen med en god gang karatetræning og måske en graduering i julegave 🙂 Lørdag d. 12 december var således ingen undtagelse fra traditionen, da ca. 170 shindenkanere mødtes i festligt lag til samurai nissetræning, kagespisning og graduering i højt humør.

På vanlig vis indledte Kimu Sensei stævnet med en generel information. Stævnerne er den eneste mulighed, der er for at lave en bred kommunikation, der rammer alle shindenkanere på tværs af skolerne. I år benyttede Kimu Sensei lejligheden til at forklare den nye struktur, der er for progression i Shindenkan. Det er blevet til under motto’et ”Plads til alle – eliten som motionisten, progression efter indsats”. Siden Shindenkan i sin tid åbnede op for bredden med Yakami Shinsei-ryu karate-do og jokokidz og jokoteens konceptet, er der sket rigtig meget. Det har ført til, at der er kommet små ændringer undervejs, da alt jo skal tilpasses i en moderne og højteknologisk verden. Kravene er ikke ændret og man skal stadig opfylde det samme, som man skulle for godt 1000 år siden, hvis man ønsker at gå samurai vejen i Shindenkan. Men overskueligheden er blevet ændret, og strukturen er nu tilpasset således at ALLE kan planlægge deres udviklingsvej i Shindenkan inden for en overskuelig tidshorisont. Tidligere var det lidt uoverskueligt at planægge, hvornår man skulle tilegne sig forskellige kompetencer som ken-jutsu, ju-jutsu osv. I den nye struktur er det lagt helt fast tillige med, at de forskellige acceleratorer og deres betydning er blevet meget forståelige.

Kimu Sensei kunne herefter præsenterer instruktørteams og stævnechef Søren Renshi, der som vanlig lagde ud med fællessang og information omkring det praktiske ved stævnet. Der var høj julestemning da deltagerne blev fordelt i 4 grupper efter grader for at tage hul på stævnets praktiske del. Temaet i år var som taget ud af en Disney film – Samurai nisse træning. Selvom vi er gravalvorlige i Shindenkan og vores 1000 årige viden stammer fra slagmarken i det gamle Japan, hvor folk har ladt livet for det vi kan i dag, så kan vi godt tilføre det et strejf af julestemning. For selvom kampsport har sit udgangspunkt i kampen på slagmarken handler det lige så meget om at hylde livet, mangfoldigheden og hinanden. Selve rammerne for stævnet var designet af Kimu Sensei og blev bygget op som fire på hinanden afløsende lektioner. Første lektion og fundamentet for enhver samurai nisse var kihon. Der blev gået til makronerne og der blev ikke sparet på fantasien til stor glæde for de mindste jokokidz der fik lov at kæmpe for julen og gaverne mod de onde blå trolde, og hvad der ellers truer en god Jul i lektion 2 som kumité inden det gik helt løst med at tæske livet ud af de blå trolde i skikkelse af slagpuder. Godt pakket ind i den gode historie lå naturligvis de gode budskaber gemt, så også de voksne havde noget at forholde sig til. For der var naturligvis også en sammenhæng mellem kihon, kumite og pudetræningen og afslutningsvis KataFit5s som blev fremført på fantastisk vis af ”The Youngsters” – Elisabet, Karsten og Mathis.

Ingen jul uden kage, kaffe og andet godt, så inden dagens højdepunkt blev der solgt godter fra salgsboden i forhallen til hallen, hvor deltagerne med familie med stor fornøjelse nød de gode kager og friske kaffe som var blevet til på frivillige ulønnede kræfter, som med alt andet i Shindenkan. Overskuddet går til det gode formål i form af Shindenkans Venner, som sidst støttede ShieldKiss projektet.

Efter hyggepausen var det først tid til kompetencegraduering, der denne gang bød på hele to af slagsen. Først ét hold der havde været gennem ken-jutsu pakke 1 og bagefter et stort hold der havde været hurtigt ude og deltaget på ken-jutsu 2 overgangskurset. Det er sådan at Shindenkan afholder en masse kurser i starten af 2016 for at eleverne kan samle op på de kurser som de måtte mangle i den nye struktur inden overgangsperioden slutter ved forårsstævnet 2016. Gradueringsstævnet havde deltagelse af i alt ca. 90 shindenkanere, som var igennem udvalgte teknikker fra pensum samt ekstra udfordringer stillet af Kimu Sensei. Ekstra udfordringer kan være teknikker som ikke direkte står i pensum eller teknikker fra et højere pensum. Alle klarede det rigtig flot og i godt humør.

En varm Shindenkan hilsen til Jer alle med et ønske om en glædelig Jul og et godt og lykkebringende Nytår, og et stort tillykke med de velfortjente gradueringer.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login