Jujutsu kursus 1, 4. december 2015

Karate – Det er da der hvor man bukker dybt for hinanden, siger oosh, og tager 1000 armbøjninger på knoerne! Udenfor i snevejr! – Ikk’?

Men det var ikke snevejr, så da Shindenkan Honbu-dojo afholdt Jujutsu kursus 1, måtte vi blive inde for at træne faldteknik.

Om man så skal bruge den indlærte faldteknik, fordi man glider i sne og is, eller fordi en modstander kaster en, eller til at lære bedre kropskontrol må tiden vise.

Fredag sen eftermiddag var over 30 deltagere mødt frem, heraf 2/3 JokoKidz og der var mange der glædede sig, og også enkelte der havde sommerfugle i maven.

Formålet med kurset, er at give deltagerne sikkerhed og tryghed. Dels til Jujutsu kursus 2 og 3, og i de øvrige grene af den flersporede kampsport Yakami Shinsei-ryu, men også for at give sikkerhed og tryghed i dagligdagen, hvor der kan være brug for det, det være sig i forbindelse med glatførefald, styrt på cykel, kælk eller i forbindelse med selvforsvar. Det vi lærer i dojo’en (træningssalen) er nemlig ikke kun teori, men kan også bruges i den virkelige verden.

For at få tryghed og sikkerhed, må man bryde nogle grænser og overvinde sig selv, for selv om der ligger tatami måtter på gulvet, så er det en overvindelse at falde med fuldt overlæg, gang efter gang efter gang.

Men det gjorde alle med stor iver, og med fokus på den korrekte og optimale teknik meget af tiden i slow motion. Efterhånden som vi arbejdede os igennem de forskellige fald, kom der mere og mere styr på teknikken. De mange JokoKidz og JokoTeens holdt gejsten hele vejen, en flot præstation, men de voksne skal også have ros, for små 2 meter granvoksen mand/kvinde lader sig ikke bare lige sådan folde sammen i et baglæns rullefald. Men som mange måtte sande ”kan man meget mere end en selv, og andre har påbudt en”, ”og man kan 10 gange mere end ens forældre tror” 🙂

Til slut gav alle den gas med abe hop, der udviklede sig til vejrmøller, og dermed fik vi også en lille dosis Disney sjov denne fredag aften.

Tak til alle deltagere for en god indstilling, og højt humør gennem hele kurset.

JJ1 Træner team: Karsten Shishu, Claus Shishu og Kjeld Renshi-dai.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

login