Af Søren Nielsen, Medlem indtil 2022

Lad ego'et blive hjemme på weekend

Så skete det! Dagen hvor tørtræningen skulle stå sin prøve i POMW II. Alle POMW I deltagerene havde set frem til denne dag hvor airguns blev skiftet ud med .22 og 9 mm ”live” ammunition. Nu skal det ikke lyde som en tur i tivoli. For det forholder sig således at hvis man som POMW deltager ikke har tørtrænet godt nok så får man af sikkerheds grunde ikke lov til at skyde med rigtig ammunition. Vi passer nemlig på hinanden i Shindenkan og tager ikke let på sikkerheden.

Men heldigvis havde alle mere eller mindre lyttet til ryugi’en under POMW I og havde derfor trænet tørtræning som de skulle.

Når man skyder med rigtige pisstoler og med rigtig ammunition så skal man huske på at hvert enkelt skud skal være et godt skud. Forstået på den måde at et godt skud er et skud der er leveret iht. POMW Skydetekniske Håndbog og som følger den proces der er undervist i. Gør man det uden at gå på kompromis så skal man nok ramme. Det er ikke sikkert at det bliver i bullseye med det samme men det vil gå hurtigt hvas man huske sin POMW skydeteknik og det vil være langt billigere end hvis man bare skød løs uden korrekt træning.

POMW II handler lige som resten af POMW om at det er mennesket bag våbenet der gør forskellen. Hvis man ikke træner korrekt proces så opnår man heller ikke korrekte resultater. Et korrekt resultat i POMW er ikke nødvendigvis alle skud i BullsEye – det handler om at få skuddene samlet i små områder. Kan man det så kan man efterfølgende stille på sigtemidlerne således at man rammer bullseye. Men hvis man derimod hele tiden skyder ud over hele skiven så er det umuligt at se hvor man har udfordringer med sin skydeteknik – så her er den største udfordring ens indstilling når skydningen er spredt ud over hele skiven.

Alt dette kom POMW deltagerne igennem i løbet af kort tid. De første par runder var lidt nervøse men efterhånden som de fik ro i kroppen begyndte samlingerne så småt at komme. Der var nogle som skulle bruge lidt længere tid end andre. Men da dagen gik på held var der succes at spore hos alle.

Første del af POMW II foregår med 0.22 mm pistol og er ikke med den store rekyl. Alle Jokokidz og Jokoteens starter ud med haglpistoler. Hvis det går godt så kan Jokoteens få lov til at skyde med 0.22 mm og hvis det også går godt så bliver det 9 mm. Husk sikkerheden er i højsædet – det er ikke Tivoli skydning.

Allerede efter 3 runder med hagl fik JokoTeens styr på deres POMW skydeteknik at de kunne gå over til at skyde med 0.22 – hvilket gjorde at de gav de voksne kamp til stregen for de lyttede efter og skød rigtig godt.

Har man prøvet at skyde med pistol før f. eks i militæret så kan det være svært at skulle glemme gamle vaner for at få POMW skydeteknik til at virke korrekt. Da det er mennesket bag våbenet der gør forskellen så er det også det samme menneskes indstilling der gør om de gamle vaner bliver ændret hurtigt eller slet ikke.

Imellem del 1 og 2 på POMW II skulle deltagerne hjem og træne POMW skydeteknik og vægte således at overgangen til 9 mm ikke ville blive et problem for dem. En 9 mm pistol har væsentlig mere rekyl end en 0.22 mm. Og specielt de 9 mm vi skyder med i SDK skytteforening. Man kan spørge sig selv om hvorfor vi skyder med pistoler der har kraftig rekyl og ikke med pistoler med meget lidt rekyl. Det er meget simpelt at svare på. Kan man håndtere meget rekyl i en pistol så kan man også håndtere lidt rekyl i en pistol. Lige som med karate. Kan man parere et korrekt udført og effektivt Tsuki så kan man også parere et Tsuki udført af en person som ikke ved hvordan det skal gøres 😊

Da det blev tid for anden del af POMW II var det en samling spændte POMW deltagere der mødte op på Hanebjerg Skyttecenter. Nu skulle de for alvor bevise over for sig selv at de havde været tro imod POMW Skydetekniske Håndbog. For det var nu at 9 mm pistolerne kom på bordet 😊.

I første omgang skulle de lige have indstillingen på plads og have styr på sig selv. Da det så var på plads så begyndte samlinger så småt at komme rundt omkring. Det var fantastisk at se hvordan smilene blev større og større efterhånden som deltagerne fik skudt sig varme. Men deltagerne fandt også ud af hvad det vil sige at det er mennesket bag våbenet der gør en forskel og måske især menneskets ego.

Når man skyder i et POMW forløb så handler det om at glemme sit ego og bare lytte og lære. Men vi mennesker har tendens til at ville det anderledes, vi vil gerne gøre det svært ved at forsøge at løfte vores selvtillid og dermed prøve at booste vores ego. Men mange gange går det i modsatte retning.

I et POMW forløb handler det ikke om at booste sit ego ved at have fokus på at ramme Bullseye. Hvis man derimod fokusere på processen i korrekt skydeteknik så vil man på et tidspunkt ramme bullseye. Det er blot et spørgsmål om hvornår og hvor meget man glemmer sig selv og sit ego.

Det skal blive spændende at se om ego’et bliver hjemme på weekend når POMW III skal afvikles.

Efter to lange søndage på skydebanen var deltagerne godt trætte da POMW II sluttede. Samtidig var der også masser af smil at spørge i de trætte ansigter. Der var nogle som i den grad havde fået et nyt syn på POMW og på hvor vigtigt det er at mennesket bag våbenet har den rette indstilling. Noget som de kan tage med videre ud i deres hverdag og bruge – hvis de altså vil det 😊

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login