Af Søren Nielsen, Medlem indtil 2022

POMW I

For fjerde gang i historien gik et POMW kursus forløb i gang. Sidst var i 2013 og denne gang var der tilmeldt ca. 14 deltagere. Det første kursus forløb er POMW I som er et såkaldt tørtræningsforløb med fokus på korrekt POMW skydeteknik og sikkerhed.

POMW I er delt op i tre kursusmoduler. Det første modul POMW A blev afviklet i maj 2015 og det var en 3 timers Ryugi del med gennemgang af hele POMW forløbet. Hvad skal vi med det, hvad kan vi lære af det og hvordan/hvorfor er der egentlig skabt. Alle overskrifter som den enkelte deltager fik svar på. Efter ryugi delen blev POMW Skydetekniske håndbog gennemgået med fokus på korrekt håndstilling, kropsholdning og åndedræt. Derefter havde deltagerne ca. 4 uger til at øve sig i inden modul POMWIB løb af stablen i POMW kursusforløbet.

POMW IB er et tørtræningsforløb hvor deltagerne får mulighed for at træne baneskydning iht. DSkyU og DGI’s regler. Det er også en re-cap på ryugi’en som man hurtigt kan glemme. Men det skal vi nok sørge for ikke skerJ POMW IB viser også deltagerne hvor vigtigt det er at have korrekt våbenhåndtering. I POMW tilfælde er det korrekt håndtering iht. POMW Skydetekniske håndbog som er skabt af Kimu Sensei. Hvis man følger POMW Skydetekniske Håndbog uden at gå på kompromis så er der sikkerhed for at man går fra 0- meget højt, meget hurtigt. Det kræver selvfølgelig også at man lytter og retter til når man bliver korrigeret under kurserneJ

Mange deltagere i POMW forløbet både i de nuværende og i de tidligere har tænkt meget på hvorfor skal vi lære at håndtere moderne skydevåben. Det er en del af den flersporet kampsports uddannelse og efterhånden som kursusforløbet skrider frem finder deltagerne ud af at det i virkeligheden ikke handler om selve våbenet men mere mennesket bag. Og så er det at de fleste kan se en rød tråd til mange andre dele i det flersporet kampsport s system og også selve livet – hvilket er en fantastisk oplevelseJ

Det sidste tørtræningsforløb er POMWIC og D. Det er re-cap af A og B og en introduktion til flere skydedisipliner. Bla. IPSC – Praktisk skydning under bevægelse. Her er det at udfordringen øges betragteligt. En ting er er skyde fra stille stående stilling en anden er at gøre det under bevægelse og samtidig have samme håndtering af våbenet – hvilket gør at man faktisk godt kan ramme.

IPSC skydning regnes for skydningens formel 1. Og det er med god grund. Det er ikke nemt at skyde under bevægelse og samtidig skulle huske mange forskellige regler. Men med den rette indstilling før, under, efter og imellem skydningerne kan man faktisk godt få et godt resultat ud af det hvis man vil.

POMWI kursus modulerne er ud over indsigt i den moderne våbens funktioner også et sikkerheds forløb mht. korrekt håndtering af skydevåben. Dvs. at selv om der skydes med airguns under POMW I så skal de håndteres som var det rigtige pistoler. Dette gøres for at klargøre deltagernes videre forløb i POMW II og evt. POMW III. Disse kurser er såkaldte vådtræningsforløb og her skydes der med rigtige pistoler og rigtige ammunition. Under POMW I vil et lille kiks give en DQ. Dvs. 2 minutter på bænken hvor man kan tænke over egne handlinger og hvilken konsekvens det kan have hvis det var på en rigtig skydebane og med rigtige våben. Dette lille kiks kan få fatale konsekvenser for andres og eget liv.

Det er også derfor at der under POMW I kurset gøres meget ud af sikkerheds udstyret. Har man ikke korrekt sikkerhedsudstyr så kan man ikke få lov til at skyde. Det handler jo om at tage ansvar for sig selv og også andre.

POMWI C og D sluttede af med en IPSC bane. Dvs. en bane der er bygget op således at deltagerne får en oplevelse af hvordan det er at skulle skyde under bevægelse, imod flere mål og skifte magasin undervejs således der var ammunition nok til hele banen.

En oplevelse som alle klarede meget flot og som alle syntes var rigtig sjovt selv om det ikke er leg.

Alle POMW I 2015 deltager er nu klar til POMW II og nogle endda også til POMW III. De glæder sig og det har de også god grund til 🙂

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login