Af Martin E. Hansen, Medlem indtil 2018

POMW den fourth – ”One course to rule them all” - POMW I

To gange gennem de sidste 5 år er POMW pistol kursusrækken blevet afholdt i Shindenkan. Første gang med Kimu Sensei som ene mand på slagmarken, sættende standarden og udvikle POMW kurserne 100% kompromisløst. I krudtrøgen fulgte 5 chefinstruktører hele vejen til A+ licensen. Det var erfaringsbasen der gik videre til det første POMW kursus efter piloten i 2011 og dernæst i 2013. Så næsten på ren rutinebasis blev POMW I-III skudt i gang startende 26. juni 2015 med en grundig introduktion til skydevåben.

POMW I 26. juni – 22. august

Tjørnelyskolen dannede endnu en gang rammen om POMW I kursusrækken, den praktiske del. Forinden havde de 12 deltagere gennemgået et 4 timers kurssus med hovedvægten på historien og udviklingen af skydevåben gennem historien. Dette kursus var samtidig et afklaringskursus, da deltagerne blev stillet overfor et svært dilemma, hvis man ellers ikke er afklaret med skydevåben, men det kan i læse meget mere om de inspirerende artikler her på hjemmesiden eller www.pomw.dk

I dagene op til den praktiske del havde de 3 instruktører Søren Renshi, Martin Renshi og Kjeld Renshi-dai forberedt, koordineret og klargjort gymnastiksalen på Tjørnelyskolen til den første af 2 praktiske POMW I dage (også kaldet POMW 1B og 1C) ud fra Kimu Senseoi originale kurser. Således var gymanstiksalen transformeret til en skydebane, ikke til rigtige pistoler 😊, men til airguns og SIRT’er. Først blev de 14 deltagere taget igennem en præsentation, hvor der selvfølgelig var meget recap fra det første kursus – skydevåben er en farlig ting i de forkerte eller usikre hænder, så derfor tåler det en gentagelse. Men der var selvfølgelig også nyt stof, og de 3 chefinstruktører kunne krydre med egne erfaringer, både de gode og dårlige fra skytteverdenen.

En meget vigtig del og forudsætningen for hele POMW kursusforløb blev herefter gennemgået af Kjeld Renshi-dai – POMW skydeteknisk håndbog. POMW skydeteknisk håndbog er Kimu Sensei’s signatur på POMW kurset – essensen af al skydning i al sin enkelhed. Dette er formlen som mange før ham har forsøgt at finde frem til, hvis det var kernefysik havde det formentlig været til en ren nobelpris i fysik 😊 POMW skydeteknik er faktisk ret enkel, hvis man ellers vil overholde den HVER gang man træner og afgiver et skud uanset om det er tør- eller vådtræning. POMW skydeteknik blev gennemgået af en af POMW kursets bedste skytter efter Kimu Sensei – Kjeld Renshi-dai. Der blev lyttet meget intenst og stillet spørgsmål til den tekniske gennemgang, som havde hovedfokus på sikkerhed, håndgrebet og kroppens positur som er nogen af de vigtigste elementer i skydningen. Godt nok skulle deltagerne i POMW I ”kun” skyde med CO2 drevne airsoftguns, men et våben er våben og akkurat som en bokuto behandles som en skarp katana, behandles en plastik pistol som en ægte pistol. Dette er den rigtige tilgang og indstilling fra starten.

Således rustet til at betjene en pistol optimalt og sikkert kunne deltagerne gå videre til den praktiske del af kurset. I første omgang blev der trænet ganske almindelig baneskydning fra forskellige afstande. Dette er den klassiske disciplin som bliver dyrket i alle skytteforeninger. Det er stationær skydning og stationært mål, hvorved der kun er en faktor der spiller ind – skyttens betjening af våbnet 😊 Dermed er det også forudsætningen for mere avanceret skydning, men samtidig også det mest afslørende, hvis ikke teknikken er i orden herunder fokus, indstilling, vejrtrækning og aftræk. I første omgang da deltagerne var tæt på målskiven gik det relativt godt for de fleste deltagere, der var kun få såkaldte DQ’s for sikkerhedsfejl, såsom finger i aftræksbøjlen inden pistolen peger på målet eller pege i usikker retning. Efterhånden som deltagerne i løbet af dagen kom længere væk fra afstanden blev teknikken meget afgørende og dette kunne straks aflæses på skiven, hvor spredningen blev større. Mange steder kunne skuffelsen men også forundringen aflæses i deltagernes ansigter. Dog blev glæden større igen sidst på dagen, hvor de igen kom tæt på skiven og kunne lave gode samlinger. Et godt fundament til POMW 1C og med opfordringen til deltagerne inden sidste POMW IC kursus gik hjem og trænede tørtræning hver dag med de til lejligheden indkøbte CZ Airguns.

Da 10 ud af 12 deltagere efter sommerferien i august troppede op til den sidste del af POMW I kurset, den ene deltager sågar i kørestol grundet brækket ankel, blev det spændende om de havde fået trænet i sommerferien. Flertallet havde øvet sig, men ikke hver dag, og hovedvægten omkring 50-75% af tiden. Deltagerne blev herefter inddelt i grupperne efter hvor meget de havde fået øvet sig, da det formentlig ville afspejle sig i skydningen.

Det var også tilfældet, men selv dem, der ikke havde øvet sig helt så meget fik indhentet en hel del, så alle kom til at skyde ret godt. Denne del af POMW I kurset var teknisk mere krævende, da deltagerne kom igennem transitionsskydning (vekslen mellem 2 eller flere mål i lige linjer), Skydning i bevægelse – frem, tilbage og til siden. Der blev også gjort yderligere brug af de såkaldte SIRT’er, som er præcisions laser-pistoler brugt af alverdens special- og indsatsstyrker til at tørtræne korrekt aftræk, sigte etc. Også stålmål blev introduceret i form af plates og poppers, som er den del af IPSC skydningen. Afslutningen på POMW I kruset var faktisk en IPSC bane, hvor der skydes mod alle typer mål og på tid. Det var også højdepunktet for alle deltagerne, da der pludselig går ”drengerøv” i den. Men stadig stor fokus på sikkerhed så også her blev det til 5 DQ’s, til stor ærgrelse for dem som lavede fejlene, men forhåbentlig også lærerigt.

Alle deltagere gik fra kurset trætte, men med et smil på læben, med vilje og indstilling til at gå hjem og træne tørtræning hver dag frem mod den første POMW II kursusdag og dermed rigtige pistoler og rigtige kugler….

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login