Godt nytår 2015 og velkommen!

Et nyt år er netop begyndt og alle skoler er allerede i gang med at skabe det bedste år nogensinde for Shindenkan organisationen og TAK for det!

Alle i Shindenkan arbejder frivilligt og ulønnet, og i år er faktisk et helt specielt år, da vi uofficielt kan fejre 50 års jubilæum i Danmark og Europa. Dette skyldes at Soké Sensei Tonegawa for første gang var på en længere forretningsrejse for sit firma og underviste for første gang to uger i Danmark.

Men officielt i historiebøgerne, vil 50 års jubilæet først være dateret 2017, da Soké Sensei Tonegawa permanent var bosat i Danmark i perioden 1967-1974, hvor han etablerede en dansk og Europæisk afdeling af karatestilarten Gensei-ryu Karate-do, grundlagt af Shukumine Sensei.
Da Shukumine Sensei udsendte to japanske karateinstruktører til Danmark for, at overtale Tonegawa Sensei og de danske afdelinger til at skifte fra Gensei-ryu Karate-do til den akrobatiske, men i SST´s øjne meget urealistiske ny kampsport; Taido, blev dette startskud til overgangen fra ”ren Gensei-ryu” til SST´s gamle familiesystem; Yashin Mon. Yakami no Taijutsu.

Kontakten imellem SST og Shukumine Sensei fortsatte dog, hvilket mange 8 mm smalfilm, billeder, breve, middage, SST indlæg i Taido nyt osv. vidner om. Shukumine Sensei besøgte og trænede endda to gange i SST’s barndomshjem i Aomori og mange smalfilm af Shukumine udførende Gensei-ryu og Taido, er faktisk optaget af SST’s hustru. I 1974 var SST blevet gradueret 5.dan Gensei-ryu, men ville ikke modtage flere gradueringer af Shukumine, da SST allerede på det tidspunkt trænede hos sin bedstefar, som hos andre legendariske kampkunstmestre. I begyndelsen af 80´erne var kontakten imellem SST og Shukumine Sensei på det årlige Nyårskort niveau.

Efter sin bedstefars død i 1984, blev SST den 34. Soké for familie systemet med den 1.000 årige historie, og i 1988 besluttede SST, at træne og teste Kimu Sensei i det gamle familiesystem, hvilket resulterede en bestået JODEN, 4.dan Yakami-ryu og 5.dan Gensei-ryu Karate-do graduering i 1989 i Japan. I 1996 bestod Kimu Sensei sin Menkyo Kaiden, 8.dan, Yakami-ryu graduering efter en uges tests udført af en gruppe kampkunststormestre med SST i spidsen, på kryds og tværs af de forskellige kampkunst systemer. Resten er historie, – en historie som snart runder de 50 år i Danmark og Europa.

Efter det meget succesfulde X-mas 2015 stævne med 200 på gulvet og lige så mange tilskuere, har SOPORG fokuseret på følgende efter organisations generalforsamlings beslutningerne i 2014;

Den overordnede beslutning fra GF2014 var, at hjemmesiderne skulle opdateres og overføres på en mere agil moderne platform og valget faldt her på WordPress. Udtrykket skulle være mere moderne og afspejle tiden.

  1. SDKSkyt – Shindenkan Danmarks – Sportsskytters Danmarks Skytteforening er nu færdig. Check it out! www.sdkskyt.dk
  2. Det international POMW projekt 2011-2013´s hjemmeside med over 70 oplevelsesartikler og over 20 officielle artikler er den næste hjemmeside som bliver færdig og releaset ASAP
  3. Det internationale SHIELD KISS projekt 2014-2020, herunder KataFIT, er igangværende arbejde med en grundplatform, men vil løbende de næste 5 år blive udviklet. Denne hjemmeside vil blive frigivet første kvartal 2015.
  4. Opdatering af Shindenkans Pensumhåndbog fra 2009, således den reflektere 2015 forholdene. Dertil er oplaget på 5.000 stk. udsolgt fra Honbu dojo – Shindenkans Kompetence- og udviklingscenter, og det vil derfor være sund fornuft at opdatere til det nye oplag.
  5. Shindenkan forbunds og organisationshjemmeside på WordPress platform, vil afspejle opdateringen af Shindenkans Pensumhåndbog, samt en opdatering af alle udtryk og indhold på den nye platform. Sikkerhedsniveaet vil også afspejle de moderne muligheder.

Husk at enhver rejse, begynder med det første skridt, – og hvis du er åben og lærevillig, kan rejsen udvikle sig til et spændende eventyr!

Kom og vær med til, at skabe og gøre en forskel for dig selv og andre – velkommen til super året 2015!

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login