Shindenkan Ju-jutsu – Inspirerende Ju-jutsu kursus

Af Simon Aaen Vaala, Medlem indtil 2016

Fredag d. 6/6 afholdt Shindenkan Ju-jutsu kursus 1, hvilket var en rigtig god oplevelse for mig.

Jeg har gået til karate i Jokokan Frederiksberg siden august 2013, og for mig lå kurset derfor på et rigtig godt tidspunkt, hvor jeg med fordel kunne indtænke teknikken i den rette kontekst. For selvom kurset blot er Kursus 1 ud af 3 Ju-jutsu kurser, så er der rigeligt at lære.

Til den ordinære træning havde vi inden kurset stiftet bekendtskab med nogle af faldteknikkerne, men naturligvis ikke med lige så intensivt fokus som her på kurset. Jeg havde egentlig en følelse af, at jeg havde nogenlunde styr på i hvert fald forlæns- og baglæns rullefald. Men da man på Kursus 1 skal lave alle faldteknikker i tai-chi tempo, finder man virkelig ud af, hvor vigtig teknikken er og ikke bare, hvor hurtigt man kan rulle. Der blev givet god tid til hver enkel øvelse samtidig med, at der var 3 instruktører, der var meget aktive, hvorfor min oplevelse af kurset var, at alle fik finpudset selv meget små detaljer, der gjorde teknikken endnu bedre.

Kjeld Renshi-dai startede ud med at fortælle, hvad kurset ville indeholde, og derefter fik vi både lidt teoretisk og praktisk introduktion til formål, teknik og indhold i træningen i de forskellige grader, med virkningsfulde demonstrationer. Dette bevirkede, at alle lige fik en forsmag af, hvilke spændende ting, vi kommer til at lære mere om længere fremme i vores rejse.

Igennem hele kurset, følte jeg, at Kjeld Renshi-dai & Co. gik til opgaven med seriøsitet og med øje for hvert enkelt elev, og med plads til både børn, voksne, hvidbælter og farvede. Krydret med en god portion humor blev kurset også en behagelig oplevelse, som jeg er glad for at have fået med i min egen rejse.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login