Af Per Vedel, Medlem indtil 2016

Fredag eftermiddag i salen på Tjørnelyskolen. Airguns linet op på ét bord, magasiner på et andet, skydeskiverne hænger på række på væggen og køleren fra projektoren summer. Det er nu tid for os deltagere, at se om ca. 5 ugers tørtræning bærer frugt.

Til POMW I TSM-B fik vi at vide, at vi skulle gå hjem og træne hver dag med korrekt kropsposition, korrekt greb på pistolen, korrekt brug af sigtemidler og korrekt håndtering af pistolen i øvrigt. Kort sagt fokus på sikkerhed og basisk træning – de ni grundregler. Dette skulle med den rigtige indstilling føre frem til at vi i væsentlig grad skulle blive bedre til at ramme i det sorte felt på skydeskiven.

Nøjagtig ligesom karate, hvor bevægelserne i kataen skal gentages og gentages, for at kataen bliver udført rigtigt, skal skyde-teknikken gentages, for at blive god til at skyde og ramme.

Dagen starter med, hvad der er af nyt omkring SDK bl.a. med præsentation af de nye flotte, godkendte våbenskjold. En recap fra tidligere gange: POMW: Hvorfor? De to grunde: Minouchi Senseis teori, og at vi må forholde os til samtiden, og til sidst en gentagelse af korrekt skydeteknik.

Så går vi i gang med skydningen: Først 3 meter så 5, 7 og 11 og så tilbage til gradvist tilbage til 3 meter for at konstatere at man rent faktisk rammer bedre end før. Og hele tiden huske på korrekt skyde teknik: holde fokus på sigtemidlerne osv. Ved øvelse af kata, starter vi med at udføre i 20% hastighed, så 50% og 80-100%, for så at gå tilbage til 20%, for også her at konstatere at man er blevet bedre til at udføre kataen korrekt, så også her er et link. Der må dog konstateres, at det er langt nemmere at ramme bulls-eye ved skydning, end at ramme “bulls-eye” i f.eks. kata Ten-i.

Vi alle konstaterer at de 5 ugers tørtræning har båret frugt. Vi rammer alle langt bedre end for fem uger siden, på alle afstande.

Efter skydning med SIRT laser-pistoler, evaluering, gruppebillede og oprydning med Shindenkansk effektivitet, er det så hjem.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login