Af Bertrand Bourgeat, Medlem indtil 2022

POMW I kurset (Project Old Modern Warrior) er et kursus i pistolskydning for brun- og sortbælter. Kurset er delt op i tre moduler, som trin for trin, opbygger deltagernes kompetencer.

Kurset starter med en historisk gennemgang af skydningens teknologiske udvikling, fra bue til kanoner. Dernæst er der en introduktion til moderne skydevåben med en meget grundig indføring i sikkerhedsreglerne:

 1. Behandl altid et skydevåben som om det er ladt
 2. Peg altid pistolen i sikker retning
 3. Hav aldrig fingeren på aftrækkeren før du sigter på målet
 4. Vær sikker på dit mål og på hvad der er bagved

Selv om der under kurset kun øves med airgun og lasergun så tages sikkerhedsreglerne meget alvorligt. Det indebærer bl.a. at hvis man ikke følger de anviste procedurer så bliver der råbt “DQ” (eg. Disqualified) og så ryger man 2 minutter på bænken: “Safety is a state of mind – take nothing for granted”. Alle bærer derfor også sikkerhedsbriller for plastikkuglerne fra airguns kan i værste fald prikke et øje ud. Airgun’en har kraft nok til at skyde hul i skiverne og jeg lagde mærke til at krydsfineren bag skiverne, efter en dags skydning nærmest var reduceret til savsmuld.

Man får dernæst gennemgået de essentielle skydetekniske principper i fem grundregler:

 1. Korrekt dobbelt håndstilling
 2. Korrekt anvendelse af sigtemidler
 3. Korrekt aftræk
 4. Korrekt rekylkontrol og helhedsstilling
 5. Evaluer og korriger fejl

Efter det første modul blev vi bedt om at træne hjemme med en vandpistol eller lign for, at opbygge rutine og muskler i hænder og arme. Denne “tørtræning” stod på i tre uger indtil det næste modul og havde en forbløffende god effekt på træfsikkerheden.

Under kurset får man lov til at skyde på forskellige distancer 3 – 5 – 7 og 13 meter. Det enkelte skud foregår på tid, som gradvist øges med distancen. På det sidste modul trænes der også skydning mod flere mål samt forskellige former for gående skydning. Nogle væsentlige pointer fra undervisningen er:

 • Man står let foroverbøjet for at modvirke rekylen
 • Man skal spænde hårdt om pistolen med hænderne
 • Man sigter med begge øjne åbne
 • Man skal fokusere på sigtemidlet (eg. sigtekonet) og ikke på selve målet
 • Man bruger det yderste af fingeren (blommen) til at trække af med og ikke fingerleddet

Essensen i skydning er at sikre at alle disse betingelser er opfyldt i det øjeblik hvor skuddet affyres.

Alle oplevede at de efter ganske få træningsgange blev rimeligt træfsikre med et skydevåben selv ude på de lange distancer. Set i det perspektiv så er pistolskydning uendeligt meget hurtigere og nemmere, at lære end karate. Derfor er det betryggende at kurset afholdes i en seriøs tone og, at sikkerheden er en så vigtig del af undervisningen. Alligevel kan POMW ikke lade være med at bringe drengerøven frem i en – også i pigerne.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login