Af Karsten Nielsen, Medlem indtil 2016

Ligesom til mange af de andre kurser, havde jeg glædet mig meget til opstarten af POMW II – recap af POMW I. Hjemme havde jeg løbende, eller rettere sagt stående, haft min airgun fremme for, at vedligeholde skydeteknikken. På trods af dette, var jeg allerede inden kurset glad for, at få det hele gennemgået igen, da man altid kan lære mere og blive opmærksomme på nye arbejdsområder. Jeg vil også godt indrømme at jeg er lidt af en drengerøv. Det at rende rundt og skyde, også selvom det er med airguns, får mig til at føle mig lidt som Jason Bourne eller Mr. 007.

I starten af kurset blev der ligesom sidste gang startet med en teori-del. Her blev der fortalt generelt om skydevåben og om Minouchi Sensei’s teori, som er hele grundlaget for POMW. Derudover blev der også gennemgået, den skydetekniske håndbog, som indeholder alt lige fra korrekt håndstilling til hvordan man anvender sigtemidlerne. Under hele kurset blev der ligesom sidste gang hele tiden lagt stor vægt på sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed. Det er jo våben man har med at gøre, og når der en dag bliver skudt med skarpt så kan det i værste fald være liv og død der afhænger af det. Dette er måske en del af forklaringen på, hvorfor deltagerne var meget fokuserede under hele forløbet.

Det viste sig at det var godt for mig, at få gennemgået den dobbelte håndstilling, anvendelsen af sigtemidlerne, samt aftrækket og åndedrættet. Det der er vigtigt når man skyder, er faktisk ligesom i karate, ikke den enkelte ting men alle tingene dvs. detaljerne. Hvis en karate-teknik skal være rigtig god, så er det ikke kun benstillingen der skal være korrekt, men også hvor hikite-hånden befinder sig under udførelsen. Derfor er det vigtigt at man når man skyder er opmærksom på alle detaljer inden man trykker på aftrækkeren.

De første øvelser foregik stående, og her kunne man indøve hele teknikken hvor der var tid til det. Efterhånden som tiden gik og vi blev mere fortrolige med teknikken, begynde der at komme bevægelse med i øvelserne. Dette fungerede ved, at man gik frem og tilbage imens man affyrede skud. På den måde fik man trænet bevægelse på en fortrolig måde. Under dette kursus var der også medbragt nogle laserguns, fordelen ved dem var at de var lige så tunge som en rigtig pistol og derfor blev de anderledes at skyde med, da man kunne blive træt på en anden måde i form af deres vægt. Mens vi skød med dem, var afstanden længere og vi fik trænet i, at skyde både oppe og nede, i stedet for på en skive der sad i bryst-højde hele tiden.

Til sidst i forløbet skulle vi så igennem en handlebane, hvor alt vores træning blev samlet i et. I banen skulle man både skyde nede og oppe, imens man løb fremad, til siden og tilbage. Der var det hele og det var rigtig sjovt at prøve, måske i kraft af, at man skulle finde et tempo, hvor det gik hurtigt, men stadig var effektivt – jeg glæder mig til næste POMW kursus.

I slutningen af kurset fik jeg faktisk en ahaoplevelse, da jeg så en sammenhæng imellem skydeteknik og karate-basis. Når man bevæger sig til siden mens man skyder, så har jeg den samme følelse som når jeg laver Kata Naihanchi. Ligesom det er basis træning af krydsspændinger og bevægelse fra Jo-kurset som man bruger, når man bevæger sig fremad og tilbage med gun.

Essens, læring, råd
Noget af det vigtigste som der også blev lagt meget vægt på var selvfølgelig sikkerhed, derfor er det vigtigt at man hele tiden er opmærksom også selvom man har skudt i mange timer og er træt i kroppen. På kurset blev der også nævnt 3 vigtige ting som er følgende:

• Korrekt håndstilling
• Korrekt benstilling
• Korrekt indstilling

Dette betyder samtidig, at det er vigtigt at man lytter efter og er efter sig selv ift. at huske alle detaljerne, samt at øve og vedligeholde engang imellem. En ting der for mig altid er essentiel og som skal arbejdes med er basis og indstilling. Det blev igen bekræftet på kurset, indstillingen glippede en gang og resulterede i en DQ og basis-benstillingerne blev essentielle under skydning i bevægelse. Det er vigtigt at huske på at først lærer at gå inden man lærer at løbe. Derudover er det vigtigt at fokusere på processen i stedet for på målet, hvilket også gælder i alt andet der har med karate at gøre.

– Tak for endnu et godt kursus

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login