Af Mike Cord, Medlem indtil 2015

Jeg var helt vildt spændt på at komme i gang med POWM III, da jeg var blevet helt bidt af at skyde med 9 millimeter, og jeg vidste at vi ville skyde næsten kun med 9 millimeter, og det ville forgå udenfor i hullet på IPSC skiver så jeg kunne næsten ikke vente. Jeg havde også øvet meget tørtræning 20 min om dagen og med håndvægte, som vi havde fået at vide vi skulle, da det er meget vigtigt, hvis man vil har et godt resultat og udvikle sig optimalt.

Den første gang jeg skød i hullet gennemgik Kimu Sensei proceduren og sikkerheden når vi skyder IPSC i hullet, da vi ikke står i samme faste rammer som når vi skyder baneskydning, så sikkerheden var endnu mere højsædet end når det er baneskydning. Efter det tørtrænede vi og gennemgik kommandoerne, da de er på engelsk når det er IPSC. Da vi kom i gang med at skyde gik det faktisk rigtig godt og jeg kunne mærke tørtræningen havde hjulpet meget. Man kunne virkelig mærke en stor forskel på rekylen, fordi jeg havde ingen problemer med at holde pistolen i mange timer og jeg følte næsten ikke der var nogen rekyl mere. Jeg begyndte mere at nyde at skyde og jeg kunne meget bedre fokusere på POMW korrekt skyde teknik, da tørtræningen havde givet meget styrke i arme og ryg og man havde vænnet kroppen til det. Den første dag skød vi kun ca. 4 timer så det var ikke så slemt, når man havde øvet meget tørtræning, men vi havde lært en hel masse nye kommandoer og nogle nye måder at lade på hvor man viser man har pistol kontrol.

Den anden dag skød vi i ca. 8 timer og der kunne man virkelig mærke det, men det gik bedre end jeg havde forventet og vi lærte en masse ting f. eks om reset, hvor man skal slippe aftrækker fingeren langsom lige efter man har skudt til man kan mærke aftrækkeren klikker, og så trykker man igen, fordi på den måde kan man lære at skyde rigtig hurtig.

Efter det skød vi på 2 mål, hvor det ene var lavt og det andet højt og det var smartest at starte med det laveste mål først, da rekylen fra pistolen automatisk presser pistolen op mod det næste mål. Samtidig skulle vi øve med at skyde med rytme f. eks hvis man skal skyde 4 skud mod 4 mål skulle der være lige meget tid imellem skuddene, fordi det er bevist at det er meget hurtigere når man skyder mod flere mål Det er ikke hurtigere at skyde 2 rigtig hurtige skud mod de 2 første mål og derefter vente lidt og så skyde de 2 andre mål rigtig hurtig som man måske tror det er.

Efter det skød vi så mod 2 mål fra venstre til højre eller omvendt og det var vigtig at man brugte hofterne når man drejer og man holdte samme rytme mellem skuddene og her var det rigtig vigtig at man stod med et papir under hælene som man selvfølgelig altid skal gøre når man skyder. Da vi skød gik det godt, men mange af skuddene på anden skive endte med at ryge lidt for meget til højre hvis vi startede med venstre f. eks. fordi man fokuserede mere på første skive end den anden eller man skød for hurtig.

Det gik ellers godt anden dag og man kunne virkelig mærke at man havde skudt i 8 timer og fået rigtig meget ud af dagen, men hvis man ikke havde øvet tørtræning havde man ikke kunne holde til det. Man ville heller ikke have fået lige så meget ud af det af dagen, da vi lærte mange gode ting.

Den tredje dag og eksamens dagen hvor Jens Hanshi-dai var den primær skydeleder, da han var ved at blive uddannet skød vi i ca. 8-9 timer og vi nåede at skyde ca. 350 9 millimeter skud og det gik rigtig godt og jeg kunne mærke at jeg rigtig nød at skyde selv om det var mange timer.

Vi startede præcis til tiden med at tørtræne lidt, og derefter gik vi i gang med at skyde mod et mål på 7, 10, 15m og vi skød også mod 2 mål oppe og nede og fra venstre til højre på alle afstande.

Vi nåede rigtig meget og vi var hurtige, da vi havde en god skydeleder, så vi lærte også at skyde om forhindringer hvor vi stod op af en barrikade og så skulle vi skyde mod et mål som var bagved.

Til sidst i hullet skød vi fra 45-50 meter og der kunne man virkelig mærke at POMW korrekt skyde teknik er meget vigtig, fordi ellers rammer man ikke en sk.. disse 🙂

Da vi var færdige i hullet og havde spist frokost skulle vi op og skyde baneskydning hvor Jens Hanshi-dai havde hele kommandoen, da han var ved at blive uddannet skydeleder.

Vi skød kun med 22 kaliber og det var helt vildt mærkelig, fordi det var lige som at skyde med en luftpistol nu hvor man var vant til 9 millimeter. Vi skulle så først skyde vores sigtepunkt til og selv analysere vores skive, så vi kunne finde ud af hvor vores sigtepunkt var, da forenings pistolernes sigte er indstillet forskellig. Efter det gik det så godt, selv om jeg var lidt irriteret over 22 pistolen, da jeg brugte lang tid på at finde mit sigtepunkt og jeg næsten skulle sigte helt ned på 2 og lidt til venstre før jeg ramte det sorte så jeg kan meget bedre lide 9 millimeter, da man bare skal sigte på det sorte og så rammer det.

Ellers gik det godt og vi bestod POMW III og Jens Hanshi-dai bestod som skydeleder, og jeg synes personlig jeg fik rigtig meget ud af kurset og lærte rigtig mange gode ting i IPSC og jeg blev virkelig god med 9 millimeter.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login