Af Martin E. Hansen, Medlem indtil 2018

Så var det tid for anden gennemgang af POMW C1. Den første gennemgang var blevet afholdt i foråret 2012 og nu i efteråret 2012, var endnu et hold klar til kurset.

Kurset er gennemgang af baneskydning og hele essensen for skydning, som er blevet serveret til Shindenkan på et guldfad af Kimu Sensei. Dvs. at Kimu Sensei har brugt enorme ressourcer og kræfter, på at finde ud af hvad er moderne våben for noget og hvordan virker de egentlig?

Ud fra al sin læring, har han kogt det ned og uddraget essensen, som så er blevet indført i Shindenkan POMW Skydetekniske håndbog.

Der er ingen tvivl om, at alle der har været igennem POMW kurserne, kan takke Kimu Sensei for den læring og de resultater de har opnået. Havde han ikke haft den rette indstilling og vilje, og havde pløjet sporet andre kunne følge, så var læringen heller ikke gået som den er gået og resultaterne var også blevet derefter.

Så på hele organisationens vegne, skal der lyde et KÆMPE tak, for det store arbejde og for din tro på os alle.

Holdet der nu stod klar til POMW C1 og selvfølgelig også kommende hold, vil også kunne drage nytte af at den dybe tallerken er opfundet og at de ”bare” skal lytte og lære, for at opnå samme resultat som andre har.

POMW C1 blev åbnet med en status på SDK Skytteforening, som siden sidste kursus var blevet oprettet og godkendt af Dansk Skytte Union, Ballerup Kommune og af politiet. Samtidig var der også en recap fra POMW A og B. Sikkerhed, håndstillinger, korrekt anvendelse af sigtemidler og selvfølgelig indstilling. Alt sammen noget som er essentielt for skydning. Alt sammen noget som hænger sammen i en stærk rød tråd.

POMW C1 er et tørtrænings forløb, hvor airguns og SIRT pistoler anvendes sammen med skiver i størrelser der kan simulere forskellige afstande. Deltagerne starter med at skyde fra 3 meter og rykker derefter ud på 5 – 7 og 11 meter. For hver distance skal den enkelte skytte skyde sit allerbedste og for hver gang, vurdere sine skud og selvfølgelig også få en tilbagemelding fra instruktøren, om hvor forbedringerne skal findes.

Efter de 11 meter rykkes der igen frem imod 7-5 og 3 meter og for hver distance skulle læringspunkterne fra første skydning gerne tages med og forbedres.

I ugerne imellem POMW B og C1. har deltagerne haft mulighed for, at øve sig på sikkerhed, håndstillinger, korrekt anvendelse af sigtemidler og selvfølgelig indstilling.

POMW C1 vil hurtigt vise hvor stort omfanget af selvtræningen har været. De fleste kan ramme sikkert og godt på 3 meter. Men allerede ved 5 meter begynder det at mærkes og ses, hvis øvelserne hjemme ikke har været 100%. Og selvfølgelig bliver det i samme spor ved 7 og 11 meter. Alle der har været på POMW kurserne, kan uden tøven nikke genkendende til at øvelse gør mester og meget øvelse gør stor mester 🙂

Under POMW kurserne kommer deltagerne også til at prøve at bruge SIRT pistoler. SIRT pistoler er præcisions laserpistoler, som rigtig mange – hvis ikke alle – af verdens elitestyrker benytter som træningspistoler. De afgiver en laserprik der hvor man rammer og har samme vægt og aftræk som en ægte Glock pistol. Formålet med denne træning er at kunne øve tørtræning med den ”ægte” vare og det giver rigtig gode resultater.

Under POMW C1 blev deltagerne opdelt i hold og hvert hold fik ca. 5-10 minutters tørtræning med en SIRT pistol. Et rigtigt godt værktøj og en rigtig god måde at træne på.

Da denne fredag aften var ved at være slut, kunne alle deltagerne komme hjem med en følelse af succes. Selv en af vores JokoTeens, som undervejs måtte gå fra skydning med højrehånd til skydning med venstre, pga. en ikke overstået forstuvning af hånden, fik vist sig selv at succes opnås, når man har den rette indstilling og vilje.

Næste kursus i POMW regi bliver POMW C2 i januar 2013 hvor deltagerne bliver udfordret på områder så som tørtræning i bevægelse og skydning imellem flere skiver. På dette kursus kommer tidligere deltagere også med, således at de får en recap og dermed bliver klar til POMW 2 som er vådtræning i SDK Skytteforening.

Så alle Shindenkanere der er i POMW forløbet kan godt glæde sig til 2013. Det bliver et ”skud” godt år 🙂

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login