Dagen var oprundet og jeg skulle deltage på det første TLUS POMW C i Shindenkans historie. Jeg glædede mig meget til dette nyskabende og unikke Tema Leder Udvikling Stævne, hvor Kimu Sensei ville videregive sin erfaring, serveret med essensen på et sølvfad – direkte til mig.

Shindenkan Skydeteknisk Håndbog.
POMW TLUS 1 er et forløb delt på POMW A, som er teorien, historien, Minouchi Sensei og indstilling derefter POMW B som drejer sig om sikkerhed og træning af essensen – nemlig Shindenkan Skydeteknisk Håndbog, med airguns.
Shindenkans Skydeteknisk håndbog eller essensen, er selvfølgelig basis, nøjagtig ligesom som i al anden træning i Shindenkan, hvor vi bygges op trin for trin, startende med det enkle, studere det enkle, koordinere det enkle – finder rytmen og derefter programmerer sig selv – således at det føles naturligt og som en del af dig selv.
Efter POMW B blev vi alle bedt om at træne Shindenkans Skydeteknisk basis 30 minutter hver dag i de 3 uger der var indtil vi igen mødtes på POMW C.

POMW C1 – Baneskydning.
Jeg må sige at det var meget høje forventninger jeg mødte frem med på dagen og med så høje forventninger er der jo chance for at blive skuffet!
Efter at have etableret erfarings niveau – det vil sige at vi deltagere blev opdelt efter hvor meget vi havde trænet siden sidst – gik vi i gang med baneskydnings træning.
Først skød vi på kort afstand for derefter gradvist at øge afstanden og det var tydeligt at alle var blevet meget bedre til at skyde på en bane.
Selvom udfordringen blev større sammen med afstanden klarede alle sig godt og beviste hermed at Shindenkan Skydeteknisk Håndbog med den basiske og enkle fokusering virkede 100 %.

POMW C2 – Skydning med transitioner
Næste træningssession handlede om skydning mod skiftende mål og her skød vi mod to mål først efter egen rytme og derefter på tid, hvilket gjorde udfordringen noget større. Igen startede vi på kort afstand for derefter gradvist at øge afstanden og vi alle blev udfordret på vores skydeteknik.
I denne session brugte vi både Airguns og Laserguns og det var meget lærerigt og igen blev resultatet bedre hvis jeg fastholdt mig selv i den skydetekniske håndbog.

POMW C3 – Skydning med bevægelse og transitioner
Derefter gik vi over til skydning i bevægelse med Airguns både fremadrettet og tilbagetræk samt sideverts i begge retninger og nu begyndte udfordringerne at bliver rigtig store. Samt lasergun skydning mod 6 mål.
Det hele sluttede med en 32 måls IPSC stage spredt over 400 m2 med både almindelige skiver, IPSC skiver, poppers, magasin skifter undervejs udført med Airgun.
Her faldt min nøjagtighed drastisk og dette skal virkelig trænes og forbedres men adrenalinen var høj og der blev gået til fadet.
Det var bare super gennemtænkt og rigtig fedt at være med til.

Efter refleksion.
Efter selve POMW forløbet var der nogen oplevelser om mig selv der rumsterede i mit hoved. Spørgsmål som hvad er en dojo? Hvad er min indstilling? Hvad er det POMW giver mig?
En dojo er stedet hvor jeg bliver oplyst – det er stedet hvor jeg lærer noget om mig selv!

Hvad lærte jeg om mig selv.
Min indstilling kan forbedres og dette vil hjælpe mig meget – i stedet for at reagere i gammelkendte mønstre hvor der ikke er udvikling. Mønstre hvor jeg lukrerer på mine sanser og hvis dette ikke virker, kompenserer jeg ved at være hurtig i min bevægelse og dette kan jo være meget godt hvis teknikken er god nok til at bære det. Men hvis teknikken ikke er god så bliver resultatet rigtig dårligt. Og hvis jeg bliver diskvalificeret påvirker det også min dømmekraft og mit selvværd.
Er denne tendens noget jeg kan nikke genkendende til i mine andre trænings situationer eller arbejdssituationer – at skrue op for energien, i stedet for at udvikle overblik? Tja det må jeg nok sige ja til – ja, jeg har jo alle de fede egenskaberne som utålmodighed, selvbebrejdelse, jeg kan bedre selv – lige såvel som de mere flatterende egenskaber som empati og kærlighed 🙂
Men det er jo godt for så er der noget at lære og det er jo netop her POMW kommer ind!

Hvordan får jeg det optimale ud af det?
Min indstilling er altafgørende – og dette gør sig gældende i alt hvad jeg gør – gå ind for det jeg gør 100 % alt andet er spild af tid og hvorfor det. Så med andre ord det optimale udbytte er direkte afhængig af min indstilling til at lære.
Hjulet og den dybe tallerken er jo som bekendt opfundet og det gælder om at lære fra dem der er gået før mig selv, tage deres erfaring og gøre den til min egen.

Hvad er perspektivet i forhold til karate?
Vil jeg bruge min tid i POMW – svaret er at POMW er en TG/TG3 KYU kompetence som skal opbygges på lige fod med de andre KYU kompetencer og derfor skal det have fokus nu og indtil KYU kompetencen er opbygget.
Hvis jeg skal forstå POMW er jeg nød til at opbygge kompetencen ellers kan jeg jo ikke udtale mig om den. Ved at forstå den moderne verdens våben gennem tilegnelse af en kompetence giver jeg mig selv valgmuligheder.
Dette er fuldkommen det samme med Karate – skal forstå karate er jeg nød til at opbygge en kompetence ellers kan jo jeg ikke udtale mig om det.
Dette er fuldkommen det samme med min indre udvikling – skal jeg forstå mig selv er jeg nød til at lære mig selv at kende ellers kan jeg jo ikke udtale mig om mig selv.
Skydeteknisk Håndbog virker 100 % og udbyttet er afhængig af min indstilling. Er min indstilling altid 100 % kan tør træning anvendes til alt andet og hele verden bliver pludselig min dojo – det er da et super fedt perspektiv – som jeg synes blev understreget af den skydetekniske håndbog.
Blev jeg skuffet med de meget høje forventninger jeg havde til POMW C? – Nej det blev jeg bestemt ikke – for det var et super fedt, spændende og veltilrettelagt udviklingsforløb, som jeg kunne mærke effekten af i min efterfølgende træning.
POMW er Shindenkans afprøvning af Minouchi Sensei teori – og hvad betyder det egentlig for mig?
Betyder den i virkeligheden at hele verden er min dojo, hvis jeg har den rigtige indstilling!
Nu ser jeg frem til POMW 2…

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login