Af Martin Hansen, Medlem indtil 2018

Foråret tittede så småt frem en lørdag morgen i april måned, da de 20 deltagere til POMW kurset mødte frem på Tjørnelyskolen i Greve. For ca. halvdelen af dem var det en recap på POMW 1 TSM C&D og optakt til POMW 2 forløbet, for de andre afslutningen af POMW 1. Kimu Sensei har allerede afprøvet POMW 1, 2, 3 og 4 for den sags skyld og er også videre i POMW projektets afslutning, der handler om riffel og LRS (long range shooting). Derfor var denne gentagelse også en overdragelse af POMW 1 kurset til de 2 instruktører Søren Renshi og Martin Renshi, der skulle stå for dagens undervisning, med hjælp fra Jens Hanshi-dai og Claus Shishu i kulisserne. Før kursusdagen havde de 2 instruktører allerede brugt mange timer i selskab med Kimu Sensei for at aftale, hvordan kurset skulle forløbe, hvilket sker før hver overdragelse. Kimu Sensei står for al udvikling i Shindenkan, som er tidsrøveren og det hårde arbejde, og de andre instruktører kan så hjælpe med driften. Sådan vil det være ind til der kommer en Menkyo mere en dag 🙂

Aftenen før havde de 2 instruktører med hjælp fra Kjeld, Claus, Karsten og Oliver fået klaret det meste af opstillingen og generalprøven inden de næsten 8 kursustimer skulle afholdes dagen efter. Kl. 8.30 lørdag morgen gik dagens kursus så i gang med et halvanden times langt power point show, der tog deltagerne på en rejse gennem bl.a. POMW historie, skydevåbenets udvikling, mennesket bag våbnet, krig og fred samt meget andet godt til at vække tankerne og nysgerrigheden. Søren Renshi sluttede præsentationen af med endnu en gang at gennemgå POMW skydeteknik og sikkerhed, som er essensen i POMW kurset, og fundamentet akkurat som basis træningen er i karate. Kan man først denne bliver skydning reelt meget let det er bare at sigte og ramme 🙂

Så den første praktiske øvelse for deltagerne var sammen som par, at vurdere og observere hinandens skydeteknik. Der skal holdes rigtigt på pistolen, kroppen skal have den rigtige holdning, arme og ben skal bruges rigtig osv. Det er en sund øvelse at kigge på hinanden, for ofte kan man se ting, der skal rettes hos den anden, som man nok også selv gør forkert. I forlængelse af denne øvelse blev airguns fyldt med CO2 og kugler og deltagerne skulle nu lave recap på baneskydning fra forskellige afstande. Uden mad og drikke dur skydning ikke, så efter denne lektion var der lige klemt en halv time ind, hvor deltagerne kunne nyde de medbragte medpakker og i grupper diskutere dagens træning og udbytte.

Næste lektion var nyt, på nær for dem som var på recap, nemlig transitionsskydning og trigger control (kaldet shoot and reset). Transitioner betyder indenfor skydningen at man skifter mellem flere mål. Deltagerne blev delt i 2 hold, hvor det ene hold brugte Airguns og det andet brugte de mindre svinende og støjende SIRT’er (laser pistoler). Med SIRT blev også nye målskiver introduceret for deltagerne, nemlig de originale 6-kantede IPSC skiver med Alpha, Charlie og Delta zone, hvorved de også kunne vænne sig til dem, såfremt de ønsker at gå videre til POMW 3. Shoot and reset er med henblik på at kunne skyde hurtigere og med kontrol, når der en gang kommer rigtig ammunition i pistolen. Denne lektion blev naturligt afløst af den næste, hvor deltagerne blev delt i 3 grupper, der blev sendt ud til hver deres ”stage” – skydning med airgun i bevægelse (frem og tilbage og til siden), SIRT mod IPSC-mål i bevægelse og endelig stationært med airgun mod plates og poppers på flere afstande og dybde. Denne lektion havde til formål at introducere deltagerne til praktisk anvendt skydning (flere typer mål, alle afstande og i bevægelse), som kulminerede i dagens sidste lektion, som var IPSC med airgun. Hver deltager fik muligheden for at komme igennem banen som bestod af de 3 stages sat sammen. Her blev regelsættet fra IPSC anvendt, som deltagerne var blevet tilvænnet under den forrige øvelse. Ligeledes var de nødt til at skifte magasin undervejs, og dermed havde de stort set alle elementer med fra IPSC skydning.

Endnu et POMW kursus var afholdt og efter udtalelser og ansigtsudtryk var det en positiv oplevelse, hvilket der kan læses mere om, når artikler fra kurset bliver offentliggjort her på hjemmesiden. Nu rykker POMW kurset udendørs, hvor Kimu Sensei som POMW chefinstruktør og udvikler, afholder POMW 2 på Hanebjerg i Hillerød. Her skal deltagerne i gang med ”vådtræningen” dvs. våben med skarp ammunition. Det bliver en kombination af 0.22 salon pistol og 9mm grov pistol. Efter POMW 2 er det frivilligt om deltagerne og pengepungen har lyst til at fortsætte over i det lige så spændende POMW 3, der er realistisk anvendt skydning (Terrænskydning, mini-IPSC) kun med grov våben og SIRT (Når der skal skydes i bevægelse). Dette kursus er også en god optakt, hvis deltagerne ligesom alle POMW instruktørerne har det, skulle have lyst til at tage en IPSC A-licens.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login